Oproep WhatsApp-groepsgesprek gemist? Je kan nu alsnog aanhaken

WhatsApp verbetert het videobellen met groepen. Als je de eerste oproep van een videogroepsgesprek gemist hebt, kun je op een later moment alsnog meedoen.

Groepsbellen is (zowel via audio als video) nog altijd populair vanwege het vele thuiswerken. Sinds de start van de coronapandemie heeft WhatsApp al de limiet van het aantal deelnemers voor groepsbellen verhoogd van vier naar acht en nu is de chatapp begonnen met de uitrol van een nieuwe functie. Je kan namelijk later alsnog meedoen aan een gemiste video-oproep.

Later meedoen aan een gemist WhatsApp-videogesprek

Een vervelende eigenschap van het videobellen in WhatsApp was altijd dat je bij de eerste oproep meteen op moest nemen om deel te nemen aan zo’n videogroepsgesprek. Had je de melding gemist of had je geen tijd om de oproep te beantwoorden, dan kon je alleen meedoen aan het gesprek als deze opnieuw opgestart wordt. Dat is nogal onhandig voor alle deelnemers die wel meedoen aan het gesprek, zeker nu de limiet op acht deelnemers ligt.

In de nieuwste versie is dit dus opgelost. Je kan op ieder moment deelnemen aan een groepsoproep, zolang deze nog actief is. Hierdoor kan iedereen deelnemen op het moment dat het hem of haar uitkomt. In het Gesprekken-tabblad zie je een de gesprekken die aan de gang zijn. Het werkt met zowel video- als audiogroepsgesprekken. In een enkele tik kun je vanuit dit scherm alsnog deelnemen. Je kan in het groepsinformatiescherm zien wie er al deelnemen aan het gesprek voordat je zelf in de conversatie komt. Je ziet in dat scherm ook wie er nog meer uitgenodigd zijn, maar nog niet meedoen met de groepsoproep.

WhatsApp oproepen later deelnemen.
Screenshots van Android-versie

Deze nieuwe functie gaat dus uitsluitend over oproepen en niet over getypte chats. Daar is het al veel langer mogelijk om op ieder moment uitgenodigd te worden en deel te nemen aan een chat. De nieuwe functie wordt vanaf nu uitgerold, dus het kan even duren voordat het bij jou zichtbaar is.

Wil je meer lezen over hoe bellen in WhatsApp werkt? In onze tip over WhatsApp-bellen lees je alle ins- en outs.

Bekijk ook

Zo kun je met WhatsApp gratis bellen en videobellen

Via WhatsApp kun je gratis bellen of videogesprekken voeren. Dit kan zowel één-op-één als met een groep van maximaal acht mensen. In deze tip lees je alles over bellen met WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2021 om 9:34
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.