WhatsApp Desktop op een MacBook.

WhatsApp voor Desktop nu als publieke beta te testen

Je kunt je nu aanmelden voor de publieke beta van WhatsApp voor Desktop. Het geldt zowel voor macOS als voor Windows. Hiermee wil WhatsApp de ondersteuning voor multi-device gebruik verbeteren.

Publieke beta van WhatsApp voor Desktop

Volgens WABetaInfo wil het team van WhatsApp op deze manier zorgen dat meer mensen feedback geven in aanloop naar de officiële release. Als je je aanmeldt krijg je automatisch alle beta-updates die vanaf nu worden uitgebracht en kun je de aanstaande functies alvast proberen. Loop je tegen problemen aan dan kun je dit voorzien van screenshots melden via WhatsApp Desktop Settings > Contact Us.


Je kunt je hier aanmelden voor de beta van WhatsApp voor Desktop. Je krijgt dan de nieuwste versie voor publieke testers, 2.2133.1. Deze bevat een nieuwe optie om spraakberichten op te nemen. Je ziet tijdens het inspreken de geluidsgolven, maar je kunt ook pauzeren en eerst luisteren voordat je iets verstuurt. Deze functie is tevens in ontwikkeling voor WhatsApp voor iOS en komt in een toekomstige update beschikbaar.

Handen typen op MacBook-toetsenbord

Dit weekend werd ook bekend dat WhatsApp de laatste hand legt aan een iPad-app. Dat blijkt uit hints in de beta. Zodra de multi-device ondersteuning is uitgerold kun je op al je apparaten verbonden blijven met WhatsApp, ook als je je iPhone niet bij de hand hebt of wanneer de batterij leeg is. Er komen nog meer nieuwe WhatsApp-functies aan, die we in een round-up voor je hebben verzameld.

Bekijk ook

Deze 14 nieuwe functies heeft WhatsApp in ontwikkeling

WhatsApp krijgt er de komende tijd allerlei handige functies bij. Het gaat om belangrijke toevoegingen en kleine aanpassingen, die de app net wat makkelijker in het gebruik maakt. Wij zetten veertien aankomende WhatsApp functies op een rij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.