WhatsApp Mac vernieuwd

WhatsApp brengt nieuwe geoptimaliseerde Mac-app uit: nu ook beschikbaar via de App Store

WhatsApp heeft een nieuwe app voor de Mac uitgebracht, die geoptimaliseerd is voor macOS en Apple Silicon. Er was eerder al een publieke beta, maar hij is nu te downloaden voor iedereen. Vanaf nu is hij ook beschikbaar via de Mac App Store.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 6 november 2023: WhatsApp heeft, zoals eerder beloofd, de vernieuwde Mac-app van WhatsApp uitgebracht in de Mac App Store. Het gaat om een universele versie van WhatsApp op de iPhone. Er is daardoor één app die zowel op iPhone als Mac werkt. Daarmee komt de aparte oudere WhatsApp Desktop-app (die ook via de Mac App Store beschikbaar was) te vervallen. Je kunt de twee apps eventueel naast elkaar gebruiken, maar wij adviseren om de nieuwe versie te downloaden en de oude WhatsApp Desktop van je Mac te verwijderen.


De Mac-versie heeft nog geen ondersteuning voor WhatsApp Kanalen. Daarvoor kun je wel de webversie van WhatsApp gebruiken, bijvoorbeeld om de updates van het iCulture WhatsApp-kanaal te volgen.

De vernieuwde Mac-app van WhatsApp was eerder al beschikbaar via de website van WhatsApp, maar nu dus ook gewoon via de App Store. Het voordeel is dat je de app dan gemakkelijk kan updaten.

Hieronder volgt het oorspronkelijke artikel van 29 augustus, waarin je leest wat er allemaal nieuw is

Het gaat om een vernieuwde versie van de al bestaande Mac-app, voorzien van native ondersteuning voor de Mac. De nieuwe WhatsApp Mac-app voelt meer thuis voor Apple-gebruikers, met een interface die veel lijkt op andere soortgelijke Mac-apps. Al in de zomer van 2022 verscheen de vernieuwde Mac-app als beta, met sinds afgelopen januari ook een publieke beta. Maar nu kan dus iedereen hem downloaden en dat heeft (naast het nieuwe design) meer voordelen.

WhatsApp voor Mac vernieuwd: nieuw design, meer functies

De vernieuwde app is niet meer web-based, maar is een zogenaamde Catalyst-app. Daarbij is hij ook universeel gemaakt, voor zowel Intel als Apple Silicon. Het maakt dus niet uit wat voor Mac je hebt, want in beide gevallen profiteer je van de betere werking en extra functies.

De nieuwe Mac-app heeft alle functies die je van WhatsApp verwacht. Al je gesprekken worden gesynchroniseerd met je iPhone en je kan foto’s en video’s delen, bestanden versturen en meer. De nieuwe Mac-app ondersteunt ook voor het eerst groepsgesprekken op de Mac. Je kunt vanaf de Mac nu met maximaal 8 mensen deelnemen in een videogesprek en met maximaal 32 mensen in een audiogesprek. Je ontvangt ook meldingen van inkomende oproepen als de app gesloten is.

WhatsApp Mac vernieuwd

De nieuwe app is vanaf nu voor iedereen te downloaden via de website van WhatsApp. Binnenkort is de app ook vanuit de Mac App Store te downloaden. Daar vind je op dit moment nog WhatsApp Desktop. Dat is de oude versie die web-based is. We adviseren om over te stappen naar de nieuwe versie die je dus via de website van WhatsApp downloadt. Wil je liever downloaden vanuit de App Store, dan moet je dus nog even geduld hebben. Gebruikers die al de eerdere beta hadden van de vernieuwde Mac-app kunnen ook de nieuwe app downloaden vanaf de website.

Voor Windows-gebruikers is er sinds de zomer van 2022 een nieuwe WhatsApp-app, die je uit de Microsoft Store kunt downloaden als je Windows 10 of nieuwer hebt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 06 november: Vernieuwde WhatsApp voor Mac nu ook beschikbaar via de App Store, als universele app met iPhone-versie.
  • 2023 - 29 augustus: Artikel helemaal bijgewerkt na verschijning van de nieuwe app.
  • 2023 - 24 januari: Artikel bijgewerkt met link naar nieuwe publieke beta van geoptimaliseerde Mac-versie van WhatsApp.

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip was de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Daarna volgden de M2-chip, M3-chip en diverse varianten en opvolgers. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon hebben een aantal voordelen, maar er zijn ook wat nadelen die je ontdekt door onze artikelen te lezen.

Apple Silicon

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.