Bellen met WhatsApp op de desktop

Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten tegelijkertijd

Je iPhone hoeft niet meer online te zijn
Je kan WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Er zijn meerdere manieren om dat te doen en vanaf nu werkt dat nog makkelijker. In deze tip lees je hoe het werkt.

WhatsApp is gekoppeld aan je mobiele nummer en simkaart daarmee ook aan je telefoon. Maar als je WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk wil gebruiken, bijvoorbeeld op je computer, zijn daar meerdere mogelijkheden voor. Je kan op deze manier zelfs WhatsApp op de iPad gebruiken, ook al is er (nog) geen officiële app. In dit artikel lees je welke mogelijkheden je allemaal hebt om WhatsApp op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken.

WhatsApp op meerdere apparaten gebruiken doe je zo

Sinds de zomer van 2021 is WhatsApp begonnen met de uitrol van de multi-device functie. Je kan dan WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk gebruiken. Deze methode heeft een aantal voordelen, maar er zijn ook wat punten om rekening mee te houden:

 • Je kan WhatsApp aan maximaal vier andere apparaten tegelijk koppelen.
 • Je kan WhatsApp op maar één telefoon tegelijk gebruiken.
 • Geschikte apparaten om te koppelen zijn een computer (via web of desktop-app), tablet (via browser) en Facebook Portal.
 • Alle berichten worden automatisch gesynchroniseerd tussen je telefoon en je gekoppelde apparaten. Ook je berichtengeschiedenis wordt gesynchroniseerd.
 • Je telefoon hoeft niet in verbinding te staan met de andere apparaten. Je iPhone kan dus uit staan of offline zijn om WhatsApp op de andere apparaten te blijven gebruiken.
 • De gesprekken blijven end-to-end versleuteld.
 • Als je je iPhone 14 dagen of langer niet gebruikt, worden je gekoppelde apparaten losgekoppeld.

WhatsApp Desktop op een MacBook.

Daarnaast werken nog niet alle functies van WhatsApp op gekoppelde apparaten. Dit is een selectie van functies die nog niet werkt op de gekoppelde apparaten:

 • Het wissen of verwijderen van chats op bijbehorende apparaten als je hoofdapparaat een iPhone is
 • Bekijken van de live locatie.
 • Iemand bellen of een bericht sturen als diegene een oudere WhatsApp-versie gebruikt.
 • Verzendlijsten maken en bekijken.

Voor deze functies heb je dus altijd nog je telefoon nodig.

WhatsApp op meerdere apparaten zonder dat iPhone online is.

Een apparaat koppelen

Voorheen was het nodig om je aan te melden voor de beta van deze functie, maar sinds november 2021 is dat niet meer nodig. Om een apparaat te koppelen, doe je het volgende:

 1. Ga op het te koppelen apparaat naar https://web.whatsapp.com/ of open de Desktop-app op de computer.
 2. Op je iPhone ga je naar WhatsApp > Instellingen > Gekoppelde apparaten.
 3. Tik op de blauwe knop Koppel een apparaat.
 4. Bevestig met Touch ID of Face ID en scan de QR-code die op het andere apparaat getoond wordt.
 5. Het extra apparaat wordt nu gekoppeld. Je (recente) berichtengeschiedenis wordt overgezet. Dit kan even duren.

WhatsApp op de desktop installeren.

Vervolgens kun je WhatsApp op het andere apparaat gebruiken zoals je dat normaal ook doet. Je kan berichten versturen, foto’s en video’s delen, je chats bekijken en nog veel meer. Dat kan dus ook terwijl je iPhone uitgeschakeld is. Hou er dus wel rekening mee dat sommige functies niet werken en de prestaties nog niet optimaal zijn.

WhatsApp Desktop gebruiken
WhatsApp Desktop is de versie van WhatsApp die als app beschikbaar is voor Windows en Mac. Iedereen kan WhatsApp Desktop gebruiken. De app is beschikbaar via de Mac App Store of via de website van WhatsApp zelf. Je leest er meer over in onze gids over WhatsApp Desktop.

Bekijk ook

Zo gebruik je WhatsApp op de computer met WhatsApp Desktop

Met WhatsApp Desktop kun je ook vanaf je computer berichten naar je WhatsApp-contacten versturen. Wat zijn de mogelijkheden van WhatsApp Desktop en hoe gebruik je WhatsApp op je computer? In deze gids de complete uitleg over WhatsApp Desktop voor Windows en Mac.

WhatsApp Web gebruiken
Als je liever geen app downloadt of even snel op een ander apparaat wil WhatsAppen, dan kan dat ook. Je gebruikt dan WhatsApp Web. Iedere moderne browser is geschikt voor WhatsApp Web. Op deze manier kan je dus ook nu al WhatsApp op de iPad gebruiken. Je leest mer over WhatsApp Web met de iPhone in onze gids.

Bekijk ook

WhatsApp Web voor iPhone: dit moet je weten

WhatsApp Web is de webversie van WhatsApp, zodat je ook vanaf een computer berichtjes naar vrienden kan sturen. In deze gids leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is met WhatsApp Web en hoe je het met de iPhone gebruikt.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Bekijk ook

Het ultieme WhatsApp tipsoverzicht

We hebben alle WhatsApp-tips voor je op een rij gezet, van het gebruiken van WhatsApp Status tot het uitzetten van de blauwe vinkjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2021
Onderwerp
Categorie
Apps