WhatsApp avatars

WhatsApp Avatars: een digitale versie van jezelf in WhatsApp

Vanaf nu uitgerold naar alle gebruikers
WhatsApp heeft vanaf nu eigen Avatars. Met een WhatsApp Avatar kun je een digitale versie van jezelf maken en deze instellen als profielfoto of versturen als sticker. Je kent de avatars misschien al van Instagram en Facebook.

Als Apple-gebruiker ben je ongetwijfeld bekend met de animoji en memoji. Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft al een tijdje de eigen avatars. Net als memoji is dit een digitale versie van jezelf, die je kunt gebruiken op het sociale netwerk. Vanaf nu werkt WhatsApp ook met de avatars en kun je hem rechtstreeks in WhatsApp maken.

Avatars in WhatsApp: zo maak je hem

Ondersteuning voor het maken van je avatar in WhatsApp wordt op dit moment uitgerold naar alle gebruikers. Mogelijk zie jij de functie nog niet, maar de komende weken zou het voor iedereen met de nieuwste versie van WhatsApp zichtbaar moeten zijn. Mocht het bij jou al beschikbaar zijn, dan vind je de Avatar-optie in ieder geval in WhatsApp bij Instellingen > Avatar. Voor je avatar kies je niet alleen de huidskleur, mond, ogen en vorm van het gezicht, maar ook de kleding, hoofddeksels en andere onderdelen. Je hebt daardoor iets meer opties dan bij Apple’s memoji. Ter promotie heeft WhatsApp een video gemaakt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Als je eenmaal je avatar gemaakt hebt, kun je deze instellen als profielfoto via WhatsApp > Instellingen > je naam > Bewerk > Bewerk > Gebruik avatar. Als je eenmaal een avatar in WhatsApp gemaakt hebt, wordt er automatisch een stickerpakket gemaakt met in totaal 36 verschillende stickers die je in chats kunt versturen. In een blogpost zegt WhatsApp dat ze de avatars blijven verbeteren met nieuwe stijlen, verbeterde belichting en haartexturen.

WhatsApp avatars maken

Ben jij van plan om de WhatsApp avatars te gebruiken of hou je het bij Apple’s eigen memoji? Wist je dat je de memoji ook als stickers kan versturen, ook gewoon in WhatsApp? Als al die digitale versies van jezelf niets voor jou zijn, lees je bij ons ook hoe je de memoji-stickers uit kunt zetten.

Bekijk ook

Memoji-stickers helemaal uitschakelen of verbergen: zo doe je dat

Je kunt Memoji-stickers verwijderen, mocht je deze vervelend vinden en ze niet gebruiken. Wil je ze toch achter de hand houden, dan kun je de Memoji-stickers ook verbergen. In deze tip leggen we je uit hoe je dat doet.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.