Apple Watch FaceTime beantwoorden via iPhone.

watchOS 6.2.1 nu ook verschenen voor Apple Watch Series 1 en 2

Lost FaceTime-bug op
Apple heeft watchOS 6.2.1 voor de Apple Watch nu ook uitgebracht voor de Series 1 en 2. Deze update lost een bug met FaceTime Audio op, die zich voordeed als je contact had met mensen met oudere apparaten.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 21 april 2020: watchOS 6.2.1 is nu ook beschikbaar voor de Apple Watch Series 1 en 2. Op 9 april verscheen watchOS 6.2.1 voor het eerst, maar alleen voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Nu heeft Apple ook de eerdere generaties voorzien van een update. Het gaat vooral om een FaceTime-fout die is opgelost, zoals hieronder wordt besproken.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 9 april.

Twee weken geleden verscheen watchOS 6.2, waarmee het voor het eerst mogelijk werd om in-app aankopen te doen op de Apple Watch. Voorheen lukte dit alleen via de bijbehorende iPhone-app. Maar sinds in watchOS 6 de Apple Watch een eigen App Store heeft probeert Apple er meer uit te halen. Toch bracht watchOS 6.2 ook ongewenste effecten met zich mee: FaceTime op de Apple Watch werkte niet meer goed. De nu verschenen update watchOS 6.2.1 moet dat oplossen.

watchOS 6.2.1 beschikbaar

Het probleem deed zich specifiek voor met FaceTime Audio en heeft betrekking op Apple Watch-gebruikers die wilden bellen met een gesprekspartner met een wat ouder apparaat. Op horloges die de update naar watchOS 6.2 hadden gekregen was het soms niet mogelijk om deel te nemen aan FaceTime Audio-gesprekken als de ander iOS 9.3.6 en eerder of OS X El Capitan 10.11.6 gebruikte.

Alleen voor Series 3 en nieuwer
Apple heeft watchOS 6.2.1 alleen uitgebracht voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Dat betekent dat je de update alleen ziet met een Series 3, Series 4 of Series 5. Heb je een ouder model, dan blijft watchOS 6.2 de meest recente versie. Weet je niet welke Apple Watch je hebt? Check dan ons overzicht met Apple Watch-modellen.

Het is niet duidelijk waarom de update alleen beschikbaar is voor nieuwere modellen. Mogelijk speelde het FaceTime-probleem niet op oudere versies van de Apple Watch, maar dat is nog niet bevestigd.

Dit zijn de releasenotes:

watchOS 6.2.1 bevat verbeteringen en oplossingen voor problemen:

 • Er is een probleem verholpen waarbij apparaten met watchOS 6.2 niet konden deelnemen aan FaceTime-audiogesprekken met apparaten met iOS 9.3.6 en lager of OS X El Capitan 10.11.6 en lager

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van deze update de volgende website: https://support.apple.com/HT201222

Apple bracht eerder al iOS 13.4.1 uit om precies dezelfde bug op te lossen met oudere iOS- en OS X-versies. Daarbij lukte het niet om audio- en videogesprekken te voeren via FaceTime als de andere persoon een oudere softwareversie had. Op de Apple Watch gaat het alleen om audiogesprekken, omdat videogesprekken daarmee niet mogelijk zijn.

Bekijk ook

FaceTime op je Apple Watch: zo kun je gesprekken starten en beantwoorden

Wist je dat je FaceTime-gesprekken kunt beantwoorden met je Apple Watch? Hoewel er (nog) geen camera op de Apple Watch zit, hoef je nog niet naar je iPhone, iPad of Mac te rennen om een FaceTime-gesprek te accepteren. Ook kun je vanaf je Apple Watch een nieuw gesprek starten.

Update naar iOS 13.4.1 vereist
Om watchOS 6.2.1 te kunnen downloaden, moet je eerst je iPhone bijwerken naar iOS 13.4.1. Die update is eerder deze week uitgebracht. Update dus eerst je iPhone voordat je de Apple Watch bijwerkt.

watchOS 6.2.1 downloaden
Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

 1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
 2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
 3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het verplicht om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch zelf:

 1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
 2. Ga naar Algemeen > Software-update.
 3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
 4. Tik op Downloaden.
 5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS 7 niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS 7 installatieproblemen? Lukt het instellen van watchOS 7 niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Revisiegeschiedenis:

 • 2020 - 21 april: De update is nu ook beschikbaar voor Series 1 en 2.
 • 2020 - 09 april: De update is alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 3 en nieuwer. Het artikel is hiervoor bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.