iOS 13 en iPadOS 13

Apple brengt iOS 13.4.1 uit – nu ook voor iPhone SE 2020

Lost probleem met FaceTime op
Apple heeft iOS 13.4.1 uitgebracht, een nieuwe bugfix-update voor de iPhone. Ook iPadOS 13.4.1 is verschenen, met dezelfde bugfixes op de iPad. Lees hier de details over de update.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 23 april: Apple heeft iOS 13.4.1 uitgebracht voor de nieuwe iPhone SE. Deze versie verscheen twee weken eerder op 7 april voor alle bestaande toestellen. Het lijkt om dezelfde software-update te gaan als die van eerder deze maand. Als je de nieuwe iPhone SE vanaf vrijdag de 24e april uitpakt kun je meteen deze update installeren. Het lijkt erop dat de iPhone SE vanuit de doos nog iOS 13.4 geïnstalleerd heeft.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke artikel van 7 april.


Apple is na het uitbrengen van iOS 13.4 alweer druk aan de slag gegaan met het wegwerken van alle bugs en andere problemen. Vandaag verschijnen daarom iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1, met onder andere bugfixes voor FaceTime en Bluetooth.

iOS 13.4.1 en iPadOS 13.4.1 beschikbaar

Het is nog maar een paar weken geleden dat Apple iOS 13.4 uitbracht, waarin diverse verbeteringen en nieuwe functies toegevoegd zijn. Apple loste er ook een groot aantal beveiligingsproblemen mee op, maar er zijn toch nog een aantal bugs op de plank blijven liggen. Eén van de problemen is de VPN-bug met onveilige verbindingen. Dit probleem speelt al sinds iOS 13.3.1 en is ook in iOS 13.4 nog aanwezig. Mogelijk heeft Apple dit nu opgelost in iOS 13.4.1.

Bekijk ook

VPN-bug in iOS zorgt voor onveilige verbindingen

Een softwarefout in iOS 13.3.1 en hoger zorgt ervoor dat internetverbindingen via VPN niet volledig versleuteld zijn. Daardoor kan gevoelige informatie uitlekken.

Sinds iOS 13.4 is het niet mogelijk om te FaceTimen met oudere apparaten met iOS 9. De timing is erg ongelukkig, omdat vooral veel ouderen met verouderde iPads zitten om contact te blijven houden met kinderen. Dat probleem is nu aangepakt.

Hieronder vind je de changelog:

iOS 13.4.1 bevat probleemoplossingen voor je iPhone.

  • Er is een probleem verholpen waarbij apparaten met iOS 13.4 niet konden deelnemen aan FaceTime-gesprekken met apparaten met iOS 9.3.6 en lager of OS X El Capitan 10.11.6 en lager.
  • Er is een probleem verholpen met de app Instellingen waarbij ‘Bluetooth’ niet kon worden gekozen in het snelmenu in het beginscherm.

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsaspecten van software-updates van Apple de volgende website:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Voor iedereen die op de beta van iOS 13.4.5 zit: mogelijk zitten deze bugfixes binnenkort ook in de nieuwste beta.

iOS 13.4.1 downloaden
Om iOS 13.4.1 te downloaden, neem je de volgende stappen. Op de iPad werkt het exact hetzelfde.

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe je iPhone Met een over the air (OTA) update kun je de systeemsoftware van de iPhone of iPad bijwerken, zonder dat je een computer met iTunes nodig hebt. In deze tip leggen we het uit.

Zit je op de beta van iOS 13.4.5, dan zie je in dit geval geen update. Wil je toch liever terug naar de nieuwste versie met de desbetreffende bugfixes, dan kun je iOS downgraden. Vervolgens kun je de update downloaden en installeren volgens de stappen hierboven.

Bekijk ook

iOS 16 downgraden: terug naar de vorige versie

Heb je de iOS 16 beta update geïnstalleerd of ben je aan de slag gegaan met de iPadOS 16 beta, maar heb je er spijt van? In dit artikel lees je alles over het downgraden van iOS 16 en iPadOS 16 naar de vorige iOS-versie.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.