Apple Watch FaceTime beantwoorden via iPhone.

FaceTime-gesprekken beantwoorden op je Apple Watch: zo werkt het

Wist je dat je FaceTime-gesprekken kunt beantwoorden met je Apple Watch? Hoewel er (nog) geen camera op de Apple Watch zit, hoef je nog niet naar je iPhone, iPad of Mac te rennen om een FaceTime-gesprek te accepteren.

FaceTime-gesprekken op de Apple Watch

Zit je net even op de wc, krijg je ineens een FaceTime-oproep! Net als je je iPhone even niet bij je hebt Je hoeft niet als een gek je broek op te trekken en naar je iPhone, iPad of Mac te rennen, want je kan gewoon het gesprek beantwoorden op je Apple Watch. De beller wordt dan even in de wacht gezet. Wij laten je zien hoe dit werkt!


De Apple Watch heeft nog geen eigen camera, maar toch kun je FaceTime gebruiken op de Apple Watch. Als iemand jou via FaceTime belt en je bent niet in de buurt van je iPhone, iPad of Mac, dan kun je ook op dat toestel een FaceTime-gesprek accepteren.

FaceTime beantwoorden op je Apple Watch

Apple heeft het ontbreken van een camera slim opgelost, doordat je de beller in de wacht kunt zetten. Dit werkt als volgt:

  1. Als iemand jou via FaceTime probeert te bereiken, zal je Apple Watch overgaan.
  2. Scroll naar beneden met de Digital Crown.
  3. Tik op de optie Neem op met iPhone.

FaceTime beantwoorden via Apple Watch.

  1. De beller ziet dat je het gesprek geaccepteerd hebt en hoort via de Siri-stem de woorden Eén moment geduld. Het scherm van de beller kleurt zwart.
  2. Vervolgens kun je in alle rust het videogesprek starten op bijvoorbeeld je iPhone. Mocht je niet weten waar je iPhone ligt, dan kun je hem met de alarmknop geluid laten maken, zodat je hem makkelijk kunt traceren.

FaceTime beantwoorden op je Apple Watch met audio

Op bovenstaande manier beantwoord je een FaceTime-videogesprek dus met je Apple Watch, zodat je het gesprek voort kan zetten met je iPhone. Als je liever direct via je Apple Watch contact wil leggen, kun je het gesprek omzetten in een FaceTime-audio conversatie:

  1. Je Apple Watch gaat over als iemand jouw via FaceTime probeert te bereiken.
  2. In beeld verschijnen de knoppen om het gesprek te beantwoorden of af te wijzen.
  3. In beeld verschijnt de tekst Beantwoord als audio. Tik nu op de groene knop.

FaceTime op Apple Watch beantwoorden als audio.

Meer over FaceTime audio lees je in onze tip.

Je kan ook gebeld worden voor een FaceTime-groep. Ook die gesprekken kan je via je Apple Watch beantwoorden, al neem je dan deel aan het gesprek via FaceTime audio.

Liever gewoon bellen? Dat kan ook, want je kan gewoon bellen met de Apple Watch. Dit loopt dan via je iPhone die in de buurt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerp facetime