FaceTime beantwoorden op de Apple Watch.

FaceTime-gesprekken beantwoorden op je Apple Watch: zo werkt het

Wist je dat je FaceTime-gesprekken kunt beantwoorden met je Apple Watch? Hoewel er (nog) geen camera op de Apple Watch zit, hoef je nog niet naar je iPhone, iPad of Mac te rennen om een FaceTime-gesprek te accepteren.

FaceTime-gesprekken op de Apple Watch

Zit je net even op de wc, krijg je ineens een FaceTime-oproep! Net als je je iPhone even niet bij je hebt! Je hoeft niet als een gek je broek op te trekken en naar je iPhone, iPad of Mac te rennen, want je kan gewoon het gesprek beantwoorden op je Apple Watch. De beller wordt dan even in de wacht gezet. Wij laten je zien hoe dit werkt!

Er zijn regelmatig geruchten geweest over een FaceTime-camera op de Apple Watch, maar zover is het nog niet. Als iemand jou via FaceTime belt en je bent niet in de buurt van je iPhone, iPad of Mac, dan kun je ook op dat toestel een FaceTime-gesprek accepteren.

FaceTime beantwoorden op je Apple Watch

Apple heeft het ontbreken van een camera slim opgelost, doordat je de beller in de wacht kunt zetten. Dit werkt als volgt:

  1. Als iemand jou via FaceTime probeert te bereiken, zal je Apple Watch overgaan. Je ziet dan het eerste screenshot.
  2. Tik op de witte knop. Hierdoor kun je het gesprek alvast accepteren (zie tweede screenshot).

FaceTime op Apple Watch beantwoorden.

  1. De beller ziet dat je het gesprek geaccepteerd hebt en hoort via de Siri-stem de woorden Eén moment geduld. Het scherm van de beller kleurt zwart.
  2. Vervolgens kun je in alle rust het videogesprek starten op bijvoorbeeld je iPhone. Mocht je niet weten waar deze ligt, dan kun je hem met de alarmknop geluid laten maken, zodat je hem makkelijk kunt traceren.

Naast gewone FaceTime-gesprekken kun je ook FaceTime Audio op de Apple Watch gebruiken. In tegenstelling tot de gewone versie van FaceTime, voer je in dat geval wel complete gesprekken via je horloge.

Liever gewoon bellen? Dat kan ook, want je kan gewoon bellen met de Apple Watch. Dit loopt dan via je iPhone die in de buurt is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Apple Watch
Onderwerp facetime