FaceTime-gesprekken beantwoorden op je Apple Watch: zo werkt het

Wist je dat je FaceTime-gesprekken kunt beantwoorden met je Apple Watch? Hoewel er (nog) geen camera op de Apple Watch zit, hoef je nog niet naar je iPhone, iPad of Mac te rennen om een FaceTime-gesprek te accepteren.

Je kunt op je Apple Watch niet alleen FaceTime Audio en gewone telefoongesprekken beantwoorden, maar ook is er de mogelijkheid om FaceTime-videogesprekken te accepteren. Hoewel de Apple Watch (nog) geen camera heeft, hoef je niet als een gek naar je Apple-apparaat te rennen als je merkt dat iemand met jou wil FaceTimen. In deze tip leggen we uit hoe dat werkt.

FaceTime beantwoorden op je Apple Watch

Als iemand jou via FaceTime belt en je bent niet in de buurt van je iPhone, iPad of Mac, dan is er nog geen man over boord. Als je een Apple Watch draagt, kun je ook op dat toestel een FaceTime-gesprek accepteren. Apple heeft het ontbreken van een camera slim opgelost, doordat je de beller in de wacht kunt zetten. Dit werkt als volgt:

  1. Als iemand jou via FaceTime probeert te bereiken, zal je Apple Watch overgaan. Je ziet dan het eerste screenshot.
  2. Tik op de witte knop. Hierdoor kun je het gesprek alvast accepteren (zie tweede screenshot).
Een FaceTime-gesprek opnemen op je Apple Watch. FaceTime-beller in de wacht gezet met de Apple Watch.
  1. De beller ziet dat je het gesprek geaccepteerd hebt en hoort via de Siri-stem de woorden Eén moment geduld. Het scherm van de beller kleurt zwart.
  2. Vervolgens kun je in alle rust het videogesprek starten op bijvoorbeeld je iPhone. Mocht je niet weten waar deze ligt, dan kun je hem met de alarmknop geluid laten maken, zodat je hem makkelijk kunt traceren.

FaceTime-beller in de wacht gezet op Apple Watch. FaceTime-gesprek in de wacht gezet op iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt februari 2016
Categorie Apple Watch
Onderwerp facetime