FaceTime in iOS 11

FaceTime Audio: audiogesprekken voeren via FaceTime

Met FaceTime Audio kun je audiogesprekken voeren met andere Apple-gebruikers, dus zonder dat je zelf in beeld bent. Lees hier over de mogelijkheden, welke toestellen je nodig hebt en meer.

Wat is FaceTime Audio?

Met FaceTime Audio kun je gratis ‘telefoongesprekken’ voeren op de iPhone, iPad en Mac. Het werkt dus alleen met spraak, want je bent zelf niet in beeld. Er zijn momenten waarop het makkelijker is om een telefoongesprek te voeren, bijvoorbeeld als je minder data wilt verbruiken of als je haar niet goed zit. FaceTime Audio is in iOS 7 toegevoegd aan FaceTime, de dienst waarmee je ook kunt videobellen.


Wat heb je nodig?
Om audiogesprekken te kunnen voeren met FaceTime Audio heb je een toestel met iOS 7 of nieuwer nodig. De iPhone 4, iPad 2 en nieuwere apparaten zijn er bijvoorbeeld geschikt voor.

Verder heb je een internetverbinding nodig. Dit kan via Wi-Fi of je mobiele dataverbinding (3G/4G). Gebruik je je mobiele dataverbinding, dan zal het gesprek je data kosten en uiteindelijk ook geld. Je bent sneller door je mobiele bundel heen. Je kunt dus beter voor Wi-Fi kiezen, maar bent dan wel gebonden aan een bepaalde locatie (tenzij je Wi-Fi in de trein gebruikt).

Ook heb je een FaceTime-account nodig; meestal zal dit je Apple ID zijn.

De benodigde FaceTime-app is sinds iOS 7 al standaard aanwezig op je toestel. Het werkt overigens ook op de Mac en Apple Watch.

FaceTime in iOS 11

FaceTime Audio gebruiken

Via Instellingen > FaceTime kun je de FaceTime-functie in- en uitschakelen. Je kunt op meerdere manieren een gesprek beginnen: door in het adresboek een persoon op te zoeken en op de FaceTime Audio-knop te drukken. Staat er geen FaceTime Audio-knop bij een contactpersoon, dan is het waarschijnlijk geen Apple-gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je vrienden hebt die een Windows-computer of Android-smartphone gebruiken. In dat geval kun je beter bellen via WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Viber of een van de vele andere apps.

Je kunt ook een FaceTime Audio-gesprek beginnen door de FaceTime-app te openen en de gewenste persoon te kiezen. FaceTime Audio is te herkennen aan het icoon met telefoonhoorn.

De telefoon zal bij de ontvanger overgaan, net zoals je bij een normaal telefoongesprek gewend bent. Hij of zij kan vervolgens beslissen om de verbinding tot stand te brengen of het gesprek te weigeren.

FaceTime Audio telefoongesprek

Tijdens een gesprek kun je wisselen tussen spraakbellen en videobellen. Hiervoor moeten jij en je gesprekspartner wel toestemming geven.

Je kunt een gesprek beëindigen door op de rode ophangknop te drukken, net zoals je bij een telefoongesprek gewend bent.

Een groot nadeel van FaceTime Audio is dat het alleen werkt tussen Apple-gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Devices Apple Watch, iPad, iPhone
Software iOS, macOS