VRT Nu-app voor Apple TV

Hij is er: Belgische VRT NU-app voor Apple TV verschenen

De Belgische openbare omroep VRT heeft een app voor de Apple TV uitgebracht. Je hoeft nu niet meer AirPlay te gebruiken. Eerder was er al een testversie voor de Apple TV.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 2 mei 2022: De VRT NU-app voor Apple TV is nu te downloaden, naast de al langer bestaande apps voor Android TV en de settopboxen van Telenet, Proximus en Orange. Je kijkt de programma’s van Eén, Canvas en Ketnet, zowel live als archiefbeelden. Binnenkort volgt de smart tv-app voor Samsung TV’s.

De link is precies hetzelfde als die van iPhone en iPad:

Hieronder volgt ons eerdere artikel van 29 april 2022.


In ons overzicht van televisiekijken op de Apple TV kun je lezen dat de VRT NU-app al sinds 2018 bestaat, maar AirPlay vereist als je op een groter scherm wil kijken. Daar komt binnenkort verandering in, want het testen van de VRT-app voor Apple TV is inmiddels gestart, zo kregen we te horen van tipgevers die zich aanmeldden voor de betatest. Volgens VRT kwamen er steeds meer vragen binnen van digitale gebruikers die graag tv wilden kijken op mediaboxen.

VRT NU-app voor Apple TV

Er kwamen dan ook speciale apps voor Android-toestellen en de mediaboxen van Proximus en Telenet, later gevolgd door Orange, met de belofte dat er later een app zou volgen voor Samsung TV en de Apple TV. Die belofte lijkt nu te worden waargemaakt: de test loopt. Daarbij hopen we uiteraard dat de test geen drie jaar gaat duren, zoals bij de Nederlandse collega’s van Ziggo.

Via VRT NU kun je live de programma’s volgen van Eén, Canvas en Ketnet. Je kunt er ook programma’s terugkijken en nagenieten van content uit het archief. De app die nu getest wordt maakt het mogelijk om VRT NU rechtststreeks op de televisie te bekijken, via de Apple TV.

Zo ziet de app eruit:

VRT NU-app op Apple TV
Foto via tipgever Hans.

Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.