Apple Vision Pro WWDC 2023

Reacties voor: Wat kost de Vision Pro? Dit is de prijs in euro’s

Apple heeft aangekondigd dat de Vision Pro naar de eerste Europese landen komt. Nederland zit er nog niet bij, maar we weten nu wel wat de prijs in euro's gaat worden.

Reacties: 24 reacties

 1. Denk zelf…prachtig product, over 8 jaar voor mij pas betaalbaar

  Reageer op Peter

 2. Als je virtueel op een tribune kant zitten met een mooie 3D overzicht over het hele circuit waar je iedereen ziet rijden met wat stats er boven terwijl er voor je neus een scherm van 20×10 meter staat met de live verslaggeving, en als je dan rechts van je kijkt zie je een aantal schermen met onboard cameras van Verstappen en degene achter hem ofzo, dan koop ik er wel eentje.

  Reageer op Kees

 3. Hoe is het voor je ogen om lang naar dichtbij te kijken. Van langdurig lezen, Ipad of smartphone gebruik is bekend dat je dat niet lange periodes achter elkaar moet doen.

  Je ogen krijgen steeds meer moeite met zien in de verte. Vooral voor jongeren een probleem. Sneller kans op bijziendheid.

  Reageer op Rick

 4. Geen moer aan die bril … als is die 100&
  Nog niet

  Reageer op Danny

  • Sinds een paar jaar zijn we er achter gekomen dat het niks te maken heeft met de afstand van het scherm naar je ogen maar de combinatie van blauw licht met weinig daglicht. kinderen zitten deze generatie nou eenmaal veel binnen. wat heeft daglicht er meteen maken? Doordat de ogen geen natuurlijk licht met uv meer opvangen wordt er en bepaald enzym aangemaakt in het oog dat ver zien beperkt. Daarom wordt aangeraden om kinderen minimaal 80 minuten per dag bloot te stellen aan natuurlijk daglicht (aka: trap ze liefdevol naar buiten). Dn ik denk dat logisch nadenken belangrijk is bij producten zoals deze. Neem op zijn tijd pauze. Staar op zijn tijd de diepte in ect.

   Reageer op kas

 5. Ik heb er wel oor naar. Zit vaak int vliegtuig en in hotelkamers en lijkt me heerlijk op deze manier mezelf af te sluiten, wat te werken of een filmpje te kijken. Wel indd even uitproberen als ie uit is 🤗

  Reageer op Dennis Borghouts

 6. Teveel geld voor een beperkte belevenis met een duikbril op je hoofd.
  Niet voor de lol en niet zakelijk als dit “systeem” niet héél erg afslankt verdwijnt het nog harder dan het rode petje van Jacques Cousteau.
  Als de toepasbaarheid toeneemt zal de prijs horde ook lager zijn.

  Reageer op Toon Hendriks

 7. Ik vind het een kansloos apparaat. Naast achterlijk duur ook dikke vraagtekens over meerwaarde aan je digi leven…
  We zijn al té verkokerd.

  Reageer op Matijs

 8. Ik neem vaak mijn quest 2 mee als ik ergens moet verblijven. Mooie mogelijkheid om even op remote te gaan en films te kijken. Je zit echt mooi in de film enzo en je kan verschillende desktops tegelijk plus je iphone meldingen zien. Als dit op een nog hoger level kan dan is het voor mij het overwegen waard. Alleen de prijs is dan nog een dingetje.

  Reageer op Piet

 9. Wacht nog wel even af. Er komt vast een goedkoper model en anders koop ik hem pas over 2, of 3 jaren. Eerst maar eens zien of het ook in de praktijk geweldig is 😬

  Reageer op Marc (die andere)

  • Ik zou er niet vrolijk van worden als er in trein allemaal mensen zitten met zo’n bril op. Mensen kunnen nu al niet meer zonder telefoonschermpje. Het wordt er niet socialer op. Niet mijn ding.

   Reageer op Rv

 10. Persoonlijk heb ik het geld er niet voor over, betwijfel ook of je zoiets langdurig zou gaan gebruiken. Aantal jaren terug ook een 3D TV gehad, ook hier moest je een speciale bril voor opzetten. Ongeveer 4 keer heb ik er gebruik van gemaakt, toen was de lol er af, met name vanwege de bril. Inmiddels is er niks meer 3D, wordt niet meer gemaakt.

  Reageer op hans

 11. Ik ben benieuwd of er iemand van iCulture live bij de lancering is was geweest en de Vision Pro hebben mogen uit proberen. Op Bright is Erwin van der Zanden live bij de lancering geweest en heeft onlangs zijn eerste indruk af mogen geven. Conclusie flabbergasted! En hij kan best kritisch zijn over Apple producten, dus dat zegt wel wat. Ik denk dat door de techniek, productie tijd en keuze materiaal deze prijs niet vreemd is. Want ook dit is appels met peren vergelijken. De Vision Pro moet je uitgeprobeerd hebben om een eerlijke mening te kunnen veilen, en een indruk bij je hebt achtergelaten. Als je het er voor over hebt is een twee, maar het is ook niet voor de normale mens bedoeld maar voor de hardcore early adopter! En diegene die afgelopen maandag in Cupertino zijn geweest lopen met de indruk rond van wauw.

  Reageer op Lemco

 12. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Ik heb niets concreets van Nu gehoord, over de Vision Pro, niet zo als Bright en met name Erwin van der Zanden, op papier of via een verslag komt lang zo over als je er live hem geprobeerd hebt, en de emoties spreken voor zich. En veel dichterbij de Vision Pro kom je niet.

  Reageer op Lemco

 13. (Red.) Omdat de Vision Pro bijna op de markt komt, hebben we de berekeningen opnieuw uitgevoerd met huidige producten en hun prijzen.

  Reageer op Redactie iCulture.nl

 14. Denk dat dit iets wordt wat ik nooit zal kopen gebruiken. Walkman mp3 spelers e.d. heb ik ook weinig gebruikt cq gehad. Dingen direct op het hoofd zijn niet echt aan mij besteed. En dan geef je er uiteraard ook niet veel geld aan uit

  Reageer op Leo

 15. Ik vind 4.200 eutjes net teveel. Kan het wel betalen maar kan me andere dingen bedenken die ik hoger op de lijst heb staan als echt nodig.
  Als hij 2.500 eutjes was was het een no brainer geweest en had die op dag van verkoop op mijn snuffert gestaan.

  Reageer op Kevin

 16. Zelf ben ik echt een fan van vr/ar. Ik heb de HoloLens opgehad, alle oculus en vive headsets. Google cardboard en Samsung gear vr en ik heb nu zelf een quest 2 en sinds kort een quest 3. Ik ben echt heel blij om te zien dat Apple de Vision Pro uitbrengt en dan kwaliteit en bruikbaarheid lijken mooie stappen te hebben gemaakt ten opzichte van de quest 3. Als Apple hem hier uitbracht zou hij hier op dag 1 zijn. Helaas zit een vlucht naar Amerika er niet in dit jaar aangezien ik al naar Seoul en Tokyo ga. Hopelijk komt er nieuwe versie uit die ik wel kan kopen in de winkel Hier. Daarbij is hopelijk tegen die tijd ook Netflix enz beschikbaar.

  Reageer op Johannes

 17. (Red.) De Europese prijzen zijn nu bekend. We hebben het artikel bijgewerkt.

  Reageer op Redactie iCulture.nl

 18. De regel “ Zit je momenteel even krap bij kas, dan kun je in Duitsland ook 36 maandelijkse termijnen van €117,09 betalen en dit is inclusief 3,5% effectieve rente.”

  Ik kan me niet voorstellen dat als je dit apparaat zo nodig wilt, je krap bij kas zit. Dit is de wereld op zijn kop. Als je weinig geld hebt ga je dit zeker niet aanschaffen.

  Reageer op Jasper

 19. Ik hoop dat ik na de EU release eindelijk mijn NL Apple account kan gebruiken.

  Reageer op Nick

  • Origineel geplaatst door Nick

   Ik hoop dat ik na de EU release eindelijk mijn NL Apple account kan gebruiken.

   Helaas, om apps uit de appstore te kunnen halen heb je een duits of frans (of US) account nodig. Wel kan je je AVP met NL iCloud account gebruiken voor de rest. Maar voor apps zal je geduld moeten hebben.

   Reageer op Jeroen

 20. Ik heb inmiddels geruime tijd de Quest 3 in gebruik, super relax om hier een Film op te kijken of formule 1 in 5 Vensters. Als je hem in ontwikkelaarsmodus zet is er zeer veel mogelijk. Zou hem niet willen missen in combinatie met mijn Mac en Iphone. Er moet wel heel iets aparts komen om mij over te halen naar de Vision Pro.

  Reageer op Piet

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.