VW Camper kamperen met iPhone iPad

Vakantiespecial: actieve vakanties met iPhone en iPad [round-up]

Voor actieve vakanties zijn er allerlei iPhone- en iPad-apps verkrijgbaar. In deze round-up: apps voor campers, kamperen, EHBO, wandelen, watersport en fietsen.

watersport-featuredIn de iCulture Vakantiespecial is het tijd voor actieve vakanties en kamperen. Lees alles over camperapps tot watersport en van EHBO tot gasflessen op de camping: alles wat je nodig hebt om actieve vakanties te kunnen vieren! We beginnen voor mensen die niet van luxevakanties houden: met de camper kom je overal en met een tentje of caravan kom je veel dichter bij de natuur. Lekker in de buitenlucht bezig zijn kan ook met een fietsvakantie, wandelvakantie of watersportvakantie. Mocht er iets misgaan en raak je gewond, dan zijn er natuurlijk altijd EHBO-apps om je snel uit de brand te helpen.

Op vakantie met de camper

camper rvMensen die met de camper op vakantie gaan, hebben heel andere eisen dan mensen die drie weken met een tentje op dezelfde camping blijven staan. In Campercontact vind je de beste camperplaatsen, waarbij je vooraf de prijs en andere nuttige infomatie te zien krijgt. Hoe ver is de supermarkt en kun je er ook fietsen? Verder bespraken we aparte camperapps voor Frankrijk en Duitsland, een app waarmee je je satellietschotel goed kunt richten en een app voor bezitters van het aloude VW-busje. Er staan zelfs recepten in, perfect passend bij de ‘easy lifestyle’ van de VW-busjesbezitter.
Lezen: Beste apps voor een campervakantie met iPhone en iPad

Kamperen met tentje of caravan

camping appsMisschien heb je geen geld voor een hotel. Of misschien vind je het veel leuker om vlakbij de natuur in je eigen tentje te slapen. Welke reden je ook hebt: ook om lekker te kunnen kamperen heb je apps nodig. Om te kijken of die ene camping geen vervelende rotsbodem heeft, waardoor je je haringen niet de grond in krijgt. Of om te kijken of de camping wel geschikt is voor kinderen. We bespraken meerdere apps waarmee je leuke campings kunt vinden in heel Europa. Ook bespraken we apps voor gasflessen op de camping, gebruik van de internationale campingkaart en een app voor kamperen in de VS.
Lezen: Beste apps voor kamperen met iPhone en iPad

Fietsvakanties met apps

fietsen vakantieSteve Jobs zei ooit: computers zijn de fietsen van ons brein. Een wat raadselachtige uitspraak, maar wat hij bedoelde was dat een fiets een van de meest efficiënte vervoermiddelen op aarde is. Je gebruikt minder energie per kilometer dan wanneer je gaat hardlopen, in de auto of op de trein stapt. Of het waar is of niet: fietsen is dé nationale sport van de Nederlanders en we stappen ook op vakantie graag op de fiets. Of je nu een fietsvakantie wilt doen en vanuit Nederland heel Europa doortrekt of de fietsen achterop de auto bindt: met onze lijst met apps ontdek je de leukste plekjes.
Lezen: 5x fietsapps voor mountainbiken en fietsvakanties

Watersporten op vakantie

watersport zeeDe hitte doet je verlangen naar water, zee en verkoeling. In de vakantie-aflevering over watersport bespraken we apps met waterkaarten, navigatie-apps voor de watersport en een app voor mensen die in het Nederlandse mekka van de watersport (Friesland) willen gaan varen. Maar ook handige apps om de windsnelheid en het strandweer te checken, apps met scheepvaartberichten en stremmingen en apps waarin je de getijden afleest. Er zijn op het gebied van watersport trouwens ook allerlei handige ebooks verschenen, zodat je bootmanouevres onder de knie krijgt. Of spijker je kennis bij met een Vaarbewijs-app.
Lezen: Beste apps voor reislustige watersporters

EHBO-apps bij medische problemen

gewond op vakantieJe zal maar last van je maag krijgen op vakantie. Of erger: een van je reisgenoten raakt bewusteloos of heeft reanimatie nodig. In zo’n geval zijn er allerlei apps die je het beste vooraf kunt installeren en bestuderen. Omdat het altijd spannend (en duur) is om in het buitenland naar de dokter te gaan, bespreken we ook een app waarmee je aan de hand van stapsgewijze vragen kunt kijken of het nodig is om medische hulp in te roepen. Van bloedneus tot ingeslikte aanmaakblokjes: voor elk medisch probleem is er wel een EHBO-app. In de lijst verder een app om je hartslag te meten, een gifwijzer en een verhaalhulp.
Lezen: Beste EHBO-apps voor iPhone en iPad bij medische problemen

Apps voor wandelaars

wandelen natuurHeb je geen zin in fietsen, dan is wandelen misschien een optie. Van de apps die we bespraken sprong EveryTrail Pro eruit; je kunt overal ter wereld wandelroutes opzoeken met deze app. Afhankelijk van je locatie en omgeving krijg je routes te zien. Er is een gratis en een betaalde Pro-versie. Ook bespraken we apps met topografische 3D-kaarten die hoogteverschillen laten zien, een app met natuurroutes van Natuurmonumenten, een app om de Nationale Parken in de Verenigde Staten te ontdekken en een app waarmee je de afgelegde afstand en snelheid kunt meten. Plus nog zes andere handige wandelapps.
Lezen: Beste apps voor wandelaars en wandelvakanties

Fotocredits: camper va davharuk, wandelaar via True New Zealand Adventures, kniewond via Ray Bouknight, fietsvakantie via Gröden, camping via Oriygur Hnefill.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 11 augustus 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2015, 15:49
Categorie Round-up
Onderwerpen vakantie, vakantiespecial

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.