shutterstock_248430439

Leuke dierentuin-apps voor iPhone en iPad

Lekker met de kinderen naar de dierentuin? Neem dan deze dierentuinapps mee op de iPhone en iPad, zodat je altijd een plattegrond en aanvangstijden van de shows hebt. Welke Nederlandse dierentuinen hebben een handige app en wat kun je er mee? Dat lees je hier!

Dierentuinapps wijzen de weg

Een dagje naar de dierentuin is voor iedereen leuk. Met de dierentuinapps in dit overzicht kun je je bezoek plannen, de plattegrond raadplegen en meer informatie lezen over de dieren die te zien zijn. Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste Nederlandse dierentuinapps.


shutterstock_248430439

Dierentuinen zijn met hun tijd meegegaan, maar het idee is nog steeds hetzelfde. Dieren die normaal in verre oorden verblijven, kun je na een ritje met een tram en een ijsje in de hand gewoon op veilige afstand gadeslaan. Je zou denken dat iedere dierentuin wel een iPhone-app heeft, met routes en achtergrondinformatie over de aanwezige dieren, maar dat is niet zo. Bij het samenstellen van deze lijst bleek bijvoorbeeld dat Artis geen app meer heeft. Wij kijken daarom naar dierentuinen die wél een leuke app hebben. Ga je liever naar een pretpark? We hebben ook een lijst met leuke pretparken-apps voor Nederland en België.

Diergaarde Blijdorp

Diergaard Blijdorp app
Bezoekers van Diergaarde Blijdorp kunnen met de Blijdorp-app hun ontdekkingsreis door de dierentuin verrijken. Gebruik de interactieve plattegrond in de app om thuis en tijdens je bezoek door het park te lopen, een route uit te stippelen, je favoriete dieren te vinden en meer over de dieren te weten te komen. Natuurlijk kun je ook informatie vinden over restaurants en andere faciliteiten. De app houdt je op de hoogte van alle actualiteiten in en rondom Diergaarde Blijdorp, zoals nieuws, shows en voedertijden. Zet de alarmfunctie aan om niets te missen.


DierenPark Amersfoort

De app van DierenPark Amersfoort heeft best een leuke insteek. Je komt meteen in een menu terecht waarin je een thema kiest. Naast ‘Ontmoet onze dieren’ kun je ook kiezen voor ‘Dieren in het wild’ en ‘Voortplanting en opvoeding’. Vreemd genoeg zit alle informatie nog niet in de app, maar moet je het eerst downloaden. Als je het pakket hebt binnengehaald, krijg je een kaartje te zien waarop je dieren kunt aantikken. Zo kom je alles te weten over de dieren die in DierenPark Amersfoort wonen, zoals Moeki de bruine beer en Che de geelborstcapucijnaap.

Dierenpark Amersfoort app

Helaas blijft het hierbij en kun je verder weinig vinden in de app. Het tabblad Contact bevat de gebruikelijke informatie over openingstijden en adres (wat we ook al via de website hadden gevonden), bij Social komen wat willekeurige Facebook-posts van bezoekers voorbij en op het tabblad Vandaag zie je de voedertijden. Leuk als zoethoudertje tijdens een rustpauze in het park of onderweg in de auto voor de kinderen.

Beekse Bergen

Beekse BergenMet de Beekse Bergen-app voor iPhone kun je je dag naar het Safaripark of naar Speelland plannen. Met deze app krijg je alle informatie te zien, bekijk je een uitgebreide plattegrond en ontdek je alles over dieren in het Safaripark. De app toont ook de actuele openingstijden van horeca, winkels, voederpresentaties en meer. Via de app kun je een overnachting in Beekse Bergen plannen of je reservering wijzigen.

De nieuwste functie in de app is het herkennen van de dieren die je ziet. Je krijgt ook interessante weetjes in beeld en de app laat zien waar in het park het dier nog meer te zien is. Zo heb je altijd een ranger bij je. De app maakt daarbij gebruik van deep learning om dieren te herkennen.

Wildlands Emmen

Wildlands appWat vroeger Dierenpark Emmen heette, is nu de Wildlands Adventure Zoo Emmen. De dierentuin is ontstaan na de verhuizing van het park. Daar hoort natuurlijk ook een app bij, om de weg te vinden in de drie verschillende werelden: de tropische jungle, de hete savanne en de ijzige polen. De app bevat een expeditiekaart, diereninformatie met foto’s en informatie over de belevenissen en attracties. Ook vind je in de app het laatste nieuws en algemene parkinformatie. Wat deze app handig maakt is dat je het park per wereld kunt verkennen.

Dierenrijk

Dierenrijk Nuenen app 1
Dierenrijk in Nuenen noemt zich dé Kinderdierentuin. De app is speels opgezet en zorgt voor een interactieve ervaring van het dierenpark. Op vijftien locaties in het park krijg je een melding met een vraag die je moet beantwoorden om zoveel mogelijk punten te behalen. Ook kun je een aantal schildjes behalen. Op deze manier wordt het een stuk uitdagender om het Dierenrijk te bezoeken. De app bevat ook een kaart waarop je kunt zien waar je bent in het park en waar je alle dieren kunt vinden. Ook zie op deze kaart op welke plekken je moet zijn om de vragen van de quiz te beantwoorden. De app bevat verder geen informatie meer over het park, daarvoor zul je op de website van Dierenrijk moeten kijken.

Meer dierentuinapps

GaiaZOO op de iPhone

  • GaiaZOO (gratis, iPhone, iOS 11.0+) - GaiaZOO (zie afbeelding) is de dierentuin van Kerkrade. De app bevat praktische tips en een uitgebreide plattegrond. Er zit ook een interactieve game in waarmee je meer over de dieren te weten komt.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Misschien had je er nog nooit van gehoord, maar Taman Indonesia is een Indonesisch dierenpark in Overijssel… en ze hebben ook nog een app!
  • Animal Park Tycoon Deluxe (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.1+) - Geen tijd om zelf naar de dierentuin te gaan? Dan is deze simulatiegame ook een optie.
  • Zoo Mobile (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.1+) - Een andere leuke simulatiegame voor de iPhone.

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial en is geactualiseerd in augustus 2018. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.

Openingsfoto: Maki Studio, via Shutterstock.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!