Restaurant op vakantie

Lekker eten op vakantie met iPhone en iPad [round-up]

In de iCulture Vakantiespecial bespraken we diverse restaurantapps: apps voor mensen met speciale wensen, fastfood, lekkere adresjes en handige restaurantapps.

In deze iCulture Vakantiespecial alles over lekker eten op vakantie. Van fastfood tot lekkere vakantieadresjes opzoeken. Maar we keken ook naar apps voor specifieke eetwensen en maakten een overzicht van apps die handig in het restaurant zijn. In deze round-up vind je ze allemaal bij elkaar.

Fastfood-apps voor een snelle hap

Friet, hamburgers, pizza… als je op vakantie niet teveel geld wilt uitgeven of tijd wilt besparen, kun je altijd wel ergens een fastfoodrestaurant vinden. Maar waar vind je in dat pittoreske Franse dorpje het dichtstbijzijnde frietkot? Dat ontdek je met de 5 fastfood-apps die we hebben besproken. Er is nog een andere variant van fastfood, dat ook snel is maar een stuk gezonder: sushi. Zeker in een sushi-restaurant met lopende band kun je binnen een kwartier alweer buiten staan. Ook die komen aan bod. Plus een app waarmee je snel een lekkere pizza vindt.

Lezen: Fastfood-apps voor de snelle hap

Bekijk ook

Fastfoodapps voor een snelle hap, waar je ook bent

McDonald's, Burger King, Subway, pizza's, friet en andere fastfood: met deze apps vind je de dichtstbijzijnde snelle hap. Dit zijn de beste fastfood-apps voor als je snel iets wil eten, ook voor op vakantie.

Vakantieadresjes om lekker te eten

Wie geen snelle hap wil, maar gewoon lekker op een terrasje wil zitten, kan terecht in ons overzicht van restaurantapps. Met de vijf iPhone-apps die we hebben gekozen kun je nóg gerichter zoeken dan op Google Maps. Het gaat ons daarbij om de goede maar niet te dure adresjes. Geen Michelinsterren dus, maar alles van eetcafé’s tot betere restaurants, waar je voor een redelijke prijs een knorrende maag kunt vullen. Alle apps werken wereldwijd en bevatten tips of reviews van mensen die er eerder geweest zijn. Zo weet je precies of de specialiteit van het huis echt de moeite waard is.

Lezen: Beste apps voor lekkere restaurants op vakantie

Bekijk ook

De beste restaurantapps voor lekker eten

Zin om uit eten te gaan of zoek je een leuk restaurant op vakantie? iCulture zet de beste apps om restaurants met je iPhone of iPad te vinden op een rij. Van sterrenrestaurants tot menu's met flinke korting.

Handige restaurantapps

Je hebt het ideale restaurant gevonden, je hebt de reviews gelezen en weet wat er op de kaart staat. Een goed moment om je iPhone weg te stoppen. Hoewel… met de handige restaurantapps die we op een rijtje hebben gezet, haal je nog meer uit je restaurantbezoek. We noemden apps om te checken welke wijn je het beste kunt nemen, apps om met een snapshot je eetervaring vast te leggen en apps om jezelf verstaanbaar te maken als je toch nog niet helemaal snapt wat er op de menukaart staat. Mensen die hun calorieverbruik ook onderweg in de gaten willen houden kunnen eveneens een passende app vinden.

Lezen: Handige iOS-apps voor in het restaurant

https://www.iculture.nl/gids/vakantie-handige-apps-restaurant-iphone-ipad/

Apps voor speciale eetwensen

Niet iedereen kan uit de voeten met het standaard aanbod aan vakantierestaurants. Je zal maar een glutenallergie hebben of vegetariër zijn. Ook daarvoor zijn de nodige apps verkrijgbaar. We maakten een lijst met de beste apps voor foodsnobs, vegetariërs, koopjesjagers, mensen met glutenallergie en liefhebbers van biologisch eten. Van restaurants met Michelinsterren tot adresjes waar je voor half geld kunt eten: ook voor speciale eetwensen is er aanbod genoeg. Volg je een speciaal dieet, dan kun je dankzij ervaringen van anderen zien of er voldoende rekening wordt gehouden met speciale wensen.

Lezen: Apps voor mensen met specifieke eetwensen

Bekijk ook

Beste apps voor bewust eten en specifieke eetwensen

Heb jij bijzondere eetwensen, wil je bewust eten of heb je een voedselallergie? iCulture zet de beste apps voor vegetari├źrs en mensen die glutenvrij, biologisch of gewoon lekker willen eten op een rijtje.

Lees ook over de andere onderwerpen in de Vakantiespecial-serie:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaande link.