rollercoaster dagje uit

Gezinsuitjes met iPhone en iPad [round-up]

Ook al ga je niet op vakantie: een gezinsuitje of een bezoek aan museum of pretpark kan altijd. Daarom een overzicht van apps voor dagjes uit in Nederland en België.

rollercoaster dagje uit
Als de iPad en iPhone geweldige apparaten zijn om thuis en op je werk te gebruiken, zijn ze natuurlijk onmisbaar op een vrije dag of tijdens de vakantie. In de iCulture Vakantiespecial hebben we uitgelegd hoe iOS-apps je helpen om leuke plekken te kunt bezoeken en hoe je iPhone je kan helpen bij het parkeren van je auto. Ook zijn er genoeg manieren om een lange autorit wat aangenamer te maken en kijken we naar leukste spelletjes die je met het gezin kunt doen. Daarnaast besteden we zelfs aandacht aan pretparken en dierentuinen, die je vaak helpen met plattegronden en extra informatie over de activiteiten op locatie.

Apps voor pretparken in Nederland en België

pretpark-appsVoor een bezoekje aan een pretpark heb je natuurlijk geen app nodig. Maar laten we eerlijk zijn: waarom loop je dan met zo’n papieren plattegrondje rond dat je minstens vijf keer per dag op een plek verstopt waar je hem telkens niet kunt vinden? Een plattegrondje op je iPhone plus wat informatie over waar de wc’s en de patatboer te vinden zijn, is natuurlijk hartstikke handig. Gelukkig zijn er een paar parken die dit ook inzien. Er is zelfs een app die nieuwtjes verzamelt over de wereld van pretparken en attracties. Voor de professionele achtbaanrijder.
Lezen: Pretparken in Nederland en België bezoeken met iPhone en iPad

Dagje naar de dierentuin met apps voor iPhone en iPad

leeuw-fotoHet is een beetje flauw om dierentuinen ouderwets te noemen. Je kunt ze moeilijk kwalijk nemen dat ze niet voorop lopen met de nieuwste technieken en dat ze niet allemaal flitsend mooie apps voor alle mobiele platformen hebben. Dieren voeren en ijsjes verkopen krijgen voorrang bij deze vaak lang bestaande attracties. Toch zijn er dierentuinen die het wél snappen. We pakken er een paar apps uit die een bezoek aan de dierentuin nog leuker maken. Sporadisch kun je zelfs kaartjes kopen vanuit de app, maar het draait voornamelijk om plattegronden, rondleidingen en praktische informatie.
Lezen: Dagje naar de dierentuin met apps voor iPhone en iPad

Musea, kunst en cultuur bezoeken

All City muurMet de heropening van het Rijksmuseum is er weer volop aandacht voor musea in Nederland. En of je nou van linkse of rechts hobby’s houdt, iedereen kan wel van kunst genieten, als hij er maar mee in aanraking komt. We hebben een aantal apps voor iPhone en iPad op een rij gezet die je informatie gegeven over tentoonstellingen en exposities in verschillende delen van het land. Ook als je echt het nieuws uit de kunstwereld wilt volgen is er een oplossing. En natuurlijk komt het Rijksmuseum zelf ook met een app aan bod.
Lezen: 5x iOS apps voor musea, kunst en cultuur

Dagjes uit in Nederland

NLStreets winkeloverzichtAls je een dagje vrij hebt met je geliefde of zelfs met de kinderen, ben je naast de voor de hand liggende keuzes als pretparken, bioscopen en dierentuinen wel eens de weg kwijt. Wat is er eigenlijk te doen in eigen land? Waar zijn bijvoorbeeld leuke winkeltjes, zodat je niet weer door een winkelstraat met Kruidvat, Hema en McDonald’s loopt? Zijn er nog bijzondere activiteiten en hoe vind je uit waar leuke lokale evenementen worden gehouden? Er zijn verschillende apps die je ideeën kunnen geven over waar je naartoe kunt om er een leuke en verrassende vrije dag van te maken.
Lezen: Beste apps voor dagjes uit in Nederland

Tien leuke, simpele spelletjes voor het gezin op iPhone en iPad

Spellen voor het gezin openingDe diversiteit in de afdeling games van de App Store is enorm groot. Er zijn gratis, dure, ingewikkelde, simpele, bloederige, schattige, luchtige en serieuze spellen. Eigenlijk voor ieder wat wils. Als je je kinderen met een iPad laat spelen – en voor de meeste ouders is dat niet meer zo’n grote stap – zijn er heel wat games beschikbaar die veilig en toegankelijk voor deze doelgroep zijn. Door de strenge toelatingseisen van Apple is de kans op ongepaste beelden erg klein, al verdient het aanbeveling toch af en toe een blik op het scherm te werpen voor een verdwaalde advertentie. Heb je een dagje vrij met het gezin, dan helpen deze spelletjes je de korte relaxmomenten doorkomen.
Lezen: 10 simpele spelletjes voor het gezin op iPhone en iPad

Strandapps met weerbericht en windkracht

Strand-apps iPhone strandweer surfen warmteWanneer de zomer begint en eindigt is in Nederland een totaal raadsel. Durven we het aan om nog even te herinneren aan het feit dat er ook hele handige apps zijn voor strandgangers? Natuurlijk. De zee is een stuk warmer dan aan het begin van de zomer en er is nog genoeg kans op warme dagen. En de behoefte om te bakken in de zon is niet de enige goede reden om naar het strand te gaan. Er zijn ook wat apps die de fanatieke watersporter van informatie voorzien. Maar eerlijk is eerlijk: de app waarmee je kunt controleren welke zonnebrand je nodig hebt, bewaren we tot volgend jaar.
Lezen: Beste apps voor het strand

Overleef een lange autorit met je iPhone of iPad

iphone houder autoOf je nou op vakantie gaat, twee uur in de file staat of een dagje op een neer naar Parijs rijdt, een autorit kan gezellig zijn maar ook snel gaan vervelen. Er zijn voor de bijrijders heel wat afleidingen te vinden zoals spelletjes en films op je iPad en iPhone. Om een autorit wat draaglijker te maken, kun je van tevoren al kijken welke maatregelen je kunt treffen. Denk daarbij aan montage van accessoires voor de iPhone voor navigatie en de iPad met films voor de kinderen achterin. En vergeet niet te bedenken of je onderweg internet wilt gebruiken. Simpele zaken die heel onhandig zijn als je ze pas bedenkt als je in de auto zit.
Lezen: Overleef een lange autorit met je iPhone of iPad

Makkelijker je auto parkeren met apps

Parkmobile AmsterdamHet duurt waarschijnlijk nog even voordat je een auto echt kunt parkeren met een app, maar om een plek te zoeken en af te rekenen zijn er genoeg apps voorhanden. Wie zich eventjes verdiept in de verschillende diensten en zich aanmeldt, heeft daar veel profijt van. Niet alleen betaal je voor de minuten dat je al bent vertrokken, je hoeft ook niet op de klok en je parkeerkaartje te kijken of je al terug moet rennen naar de auto. Er zijn ook apps die meteen brandstoffenprijzen in de omgeving tonen en onthouden waar je de auto hebt geparkeerd.
Lezen: Beste apps om je auto te parkeren

Geocaching: speurtocht in stad of natuur

geocaching-doosVandaag eindigde de serie over uitjes met het gezin met een actieve bezigheid: geocaching. Je kunt het thuis of op vakantie doen, het is geschikt voor kinderen, je krijgt de nodige lichaamsbeweging. Kortom: eigenlijk de ideale bezigheid op een vrije dag. Het is jammer dat geocaching nog niet tot het grote publiek is doorgedrongen. Misschien verandert ons overzicht met vijf handige iOS-apps voor geocaching daar iets aan.
Lezen: 5x iOS apps voor geocaching

Ook handig

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Openingsbeeld via randychiu, Flickr CC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!