Gezinsuitjes met iPhone-apps

Gezinsuitjes met iPhone en iPad [round-up]

Ook al ga je niet op vakantie: een gezinsuitje of een bezoek aan museum of pretpark kan altijd. Daarom een overzicht van apps voor dagjes uit in Nederland en België.

Als de iPad en iPhone geweldige apparaten zijn om thuis en op je werk te gebruiken, zijn ze natuurlijk ook onmisbaar op een vrije dag of tijdens de vakantie. In de iCulture Vakantiespecial hebben we uitgelegd hoe iOS-apps je helpen om leuke plekken te kunt bezoeken en hoe je iPhone je kan helpen bij het parkeren van je auto. Ook zijn er genoeg manieren om een lange autorit wat aangenamer te maken en kijken we naar leukste spelletjes die je met het gezin kunt doen. Daarnaast besteden we aandacht aan pretparken en dierentuinen, die je vaak helpen met plattegronden en extra informatie over de activiteiten op locatie.

Apps voor pretparken in Nederland en België

Voor een bezoekje aan een pretpark heb je natuurlijk geen app nodig. Maar laten we eerlijk zijn: waarom loop je dan met zo’n papieren plattegrondje rond dat je minstens vijf keer per dag op een plek verstopt waar je hem telkens niet kunt vinden? Een plattegrondje op je iPhone plus wat informatie over waar de wc’s en de patatkraam te vinden zijn, is natuurlijk hartstikke handig. Gelukkig zijn er een paar parken die dit ook inzien. Er is zelfs een app die nieuwtjes verzamelt over de wereld van pretparken en attracties. Voor de professionele achtbaanrijder.

Lezen: Pretparken in Nederland en België bezoeken met iPhone en iPad

Bekijk ook

Een dagje pretpark wordt nog leuker met deze iPhone- en iPad-apps

Pretparken in Nederland en België zijn er genoeg. Maar welke parken hebben de beste iPhone en iPad apps? In deze gids bespreken we Walibi, Efteling, Plopsaland en meer.

Dagje naar de dierentuin met apps voor iPhone en iPad

Het is een beetje flauw om dierentuinen ouderwets te noemen. Je kunt ze moeilijk kwalijk nemen dat ze niet voorop lopen met de nieuwste technieken en dat ze niet allemaal flitsend mooie apps voor alle mobiele platformen hebben. Dieren voeren en ijsjes verkopen krijgen voorrang bij deze vaak lang bestaande attracties. Toch zijn er dierentuinen die het wél snappen. We pakken er een paar apps uit die een bezoek aan de dierentuin nog leuker maken. Sporadisch kun je zelfs kaartjes kopen vanuit de app, maar het draait voornamelijk om plattegronden, rondleidingen en praktische informatie.

Lezen: Dagje naar de dierentuin met apps voor iPhone en iPad

Bekijk ook

Leuke dierentuin-apps voor iPhone en iPad

Lekker met de kinderen naar de dierentuin? Neem dan deze dierentuinapps mee op de iPhone en iPad, zodat je altijd een plattegrond en aanvangstijden van de shows hebt. Welke Nederlandse dierentuinen hebben een handige app en wat kun je er mee? Dat lees je hier!

Musea, kunst en cultuur bezoeken

Het museumaanbod in Nederland is enorm. En of je nou van moderne of oude kunst houdt, iedereen kan wel van een mooi schilderij of object genieten. We hebben een aantal apps voor iPhone en iPad op een rij gezet die je informatie gegeven over tentoonstellingen en exposities in verschillende delen van het land. Ook als je het nieuws uit de kunstwereld wilt volgen is er een oplossing.

Lezen: De beste apps voor musea, kunst en cultuur

Bekijk ook

iPhone-apps voor musea, kunst en cultuur

Een beetje cultuur opsnuiven? Met deze apps voor iPhone en iPad vind je leuke tentoonstellingen en musea, kunst en cultuur voor een dagje uit in Nederland of daarbuiten.

Dagjes uit in Nederland

Als je een dagje vrij hebt met je geliefde of zelfs met de kinderen, ben je naast de voor de hand liggende keuzes als pretparken, bioscopen en dierentuinen wel eens de weg kwijt. Wat is er eigenlijk te doen in eigen land? Waar zijn bijvoorbeeld leuke winkeltjes, zodat je niet wéér door een winkelstraat met alleen Kruidvat, Hema en McDonalds loopt? Zijn er nog bijzondere activiteiten en hoe vind je uit waar leuke lokale evenementen worden gehouden? Er zijn verschillende apps die je ideeën kunnen geven over waar je naartoe kunt om er een leuke en verrassende vrije dag van te maken.

Lezen: De beste apps voor dagjes uit in Nederland

Bekijk ook

De beste apps voor dagjes uit in Nederland: ga iets leuks doen!

Een leuk dagje uit in Nederland? Met deze iPhone en iPad apps ontdek je activiteiten en evenementen in eigen land. Leuk voor een voordelig dagtocht of uitstapje in eigen land.

Lange autorit overleven met je iPhone of iPad

Of je nou op vakantie gaat, twee uur in de file staat of een dagje op een neer naar Parijs rijdt, een autorit kan gezellig zijn maar ook snel gaan vervelen. Er zijn voor de bijrijders heel wat afleidingen te vinden zoals spelletjes en films op je iPad en iPhone. Om een autorit wat draaglijker te maken, kun je van tevoren al kijken welke maatregelen je kunt treffen. Denk daarbij aan montage van accessoires voor de iPhone voor navigatie en de iPad met films voor de kinderen achterin. En vergeet niet te bedenken of je onderweg internet wilt gebruiken. Simpele zaken die heel onhandig zijn als je ze pas bedenkt als je in de auto zit.

Lezen: Overleef een lange autorit met je iPhone of iPad

Bekijk ook

Lange autorit overleven met je iPhone of iPad

Een autorit overleven met iPhone of iPad? In onze Vakantiespecial lees je handige tips over je iPhone bevestigen, stroom sparen, internetten en een eigen radiozender maken.

Leuke spelletjes voor het hele gezin

De diversiteit in games is enorm groot. Er zijn gratis, dure, ingewikkelde, simpele, bloederige, schattige, luchtige en serieuze spellen. Eigenlijk voor ieder wat wils. Als je je kinderen met een iPad laat spelen – en voor de meeste ouders is dat dé oplossing om even rust te hebben – zijn er heel wat games beschikbaar die veilig en toegankelijk voor deze doelgroep zijn.

Door de strenge toelatingseisen van Apple is de kans op ongepaste beelden erg klein, al verdient het aanbeveling toch af en toe een blik op het scherm te werpen voor een verdwaalde advertentie. Heb je een dagje vrij met het gezin, dan helpen deze spelletjes je de korte relaxmomenten doorkomen.

Lezen: Simpele spelletjes voor het hele gezin op iPhone en iPad

Bekijk ook

Tien gezinsspelletjes voor de iPhone en iPad

Leuke spelletjes die je met het hele gezin kunt spelen. Spelletjes voor gezinnen met kinderen, geschikt voor iPhone en iPad, die simpel genoeg zijn dat ook kleinere kinderen kunnen meespelen.

Strandapps met weerbericht en windkracht

Zomer of winter, een dagje naar het strand is altijd leuk. Je kunt bij zonnig weer in strandoutfit liggen bakken en op koudere dagen lekker uitwaaien. Er zijn handige apps voor strandgangers, watersporters en zonzoekers.

Lezen: Beste apps voor het strand

Bekijk ook

Met deze strandapps haal je alles uit je stranddag!

Welke iPhone- en iPad-apps zijn handig voor en op het strand? In deze lijst zetten we ze op een rij: apps voor surfen, zonkracht, Zandvoort, vermaak en meer. Dit zijn de beste strandapps voor iPhone en iPad.

Makkelijker je auto parkeren met apps

Het duurt waarschijnlijk nog even voordat je voor de deur van een attractie kunt uitstappen en de auto daarna automatisch een parkeerplaats opzoekt. Voorlopig zul je nog zelf een parkeerplaats moeten zoeken. Daarvoor zijn genoeg apps voorhanden. Wie zich verdiept in de verschillende diensten en zich aanmeldt bij meerdere aanbieders, heeft daar al snel profijt van. Je hoeft niet vooraf geld in een meter te gooien en betaalt alleen voor de werkelijke parkeertijd. Er zijn ook apps die meteen brandstoffenprijzen in de omgeving tonen en onthouden waar je de auto hebt geparkeerd.

Lezen: Beste apps om je auto te parkeren

Bekijk ook

Dit zijn de beste parkeerapps voor je iPhone

Wat zijn de beste parkeerapps voor je iPhone? Met deze apps kun je een parkeerplek zoeken, de parkeerkosten afrekenen en meer.

Geocaching: speurtocht in stad of natuur

Vandaag eindigde de serie over uitjes met het gezin met een actieve bezigheid: geocaching. Je kunt het thuis of op vakantie doen, het is geschikt voor kinderen, je krijgt de nodige lichaamsbeweging. Kortom: eigenlijk de ideale bezigheid op een vrije dag. Het is jammer dat geocaching nog niet tot het grote publiek is doorgedrongen. Misschien verandert ons overzicht met vijf handige iOS-apps voor geocaching daar iets aan.

Lezen: Geocaching doe je met deze iOS-apps

Bekijk ook

Met deze geocaching-apps voor iPhone en iPad ga je schatten vinden

Met geocaching kun je overal ter wereld gaan schatzoeken. Vind je gewoon rondwandelen in de stad of in een natuurgebied maar wat saai, dan kun je met geocaching wat extra avontuur eraan toevoegen. Lekker buiten bezig zijn en ondertussen ook nog iets opsteken van je omgeving. Met deze 10 geocaching-apps wordt het zoeken naar schatten nog leuker!

Meer tips voor gezinsuitjes

Lees ook over de andere onderwerpen in de Vakantiespecial-serie:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je aanvullingen of tips? Stuur je suggestie via onderstaande link.