Actieve vakanties

Actieve vakanties met iPhone en iPad: de beste apps en accessoires

Voor actieve vakanties zijn er allerlei iPhone- en iPad-apps verkrijgbaar. In deze round-up: apps voor campers, kamperen, EHBO, wandelen, watersport en fietsen.

Apps voor actieve vakanties

In de iCulture Vakantiespecial bespreken we allerlei onderwerpen, van hotelkamers boeken tot uitjes naar de dierentuin. Hou je meer van actieve vakanties, dan kom je op allerlei manieren aan je trekken. In deze round-up zie je welke gidsen en artikelen we hebben gemaakt rondom het thema actieve vakantie. Van kamperen en op pad met de camper tot wandelen en fietsen.

Kamperen met tent, camper of caravan

Misschien heb je geen geld voor een hotel. Of misschien vind je het veel leuker om vlakbij de natuur in je eigen tentje te slapen. Welke reden je ook hebt: ook om lekker te kunnen kamperen heb je apps nodig. Bijvoorbeeld om te kijken of die ene camping geen vervelende rotsbodem heeft, waardoor je je haringen niet de grond in krijgt. Of om te kijken of de camping wel geschikt is voor kinderen. We bespreken in onze round-up van de beste apps voor kamperen op de camping hoe je een leuke camping vindt, in Nederland of de rest van Europa.

Ook besteden we aandacht aan apps voor mensen die met de camper op vakantie willen. Je vindt bijvoorbeeld camperplaatsen, waarbij je vooraf ziet wat de voorzieningen zijn en hoeveel het kost. Hoe ver is de supermarkt en kun je er ook fietsen huren? We bespreken ook apps voor gasflessen, kortingskaarten voor de camping en meer.

Apps voor wandelaars

Heb je geen zin in fietsen, dan is wandelen misschien een optie. Van de apps die we bespraken sprong EveryTrail Pro eruit; je kunt overal ter wereld wandelroutes opzoeken met deze app. Afhankelijk van je locatie en omgeving krijg je routes te zien. Er is een gratis en een betaalde Pro-versie. Ook bespraken we apps met topografische 3D-kaarten die hoogteverschillen laten zien, een app met natuurroutes van Natuurmonumenten, een app om de Nationale Parken in de Verenigde Staten te ontdekken en een app waarmee je de afgelegde afstand en snelheid kunt meten. Plus nog zes andere handige wandelapps.
Lezen: Beste apps voor wandelaars en wandelvakanties

Fietsvakanties met apps

Steve Jobs zei ooit: computers zijn de fietsen van ons brein. Een wat raadselachtige uitspraak, maar wat hij bedoelde was dat een fiets een van de meest efficiënte vervoermiddelen op aarde is. Je gebruikt minder energie per kilometer dan wanneer je gaat hardlopen, in de auto of op de trein stapt. Of het waar is of niet: fietsen is dé nationale sport van de Nederlanders en we stappen ook op vakantie graag op de fiets. Of je nu een fietsvakantie in eigen land wilt doen of heel Europa doortrekt met de fiets achterop de auto: met onze lijst met de beste apps voor fietsvakanties en mountainbiken ontdek je de leukste plekjes.

https://www.iculture.nl/gids/beste-apps-mountainbiken-fietsen-iphone-ipad-vakantie/

Fietshouders voor de iPhone

Je mag niet meer fietsen met een iPhone in de hand. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen om je iPhone vast te maken aan je stuur, van de populaire QuadLock-houders tot goedkopere oplossingen. We hebben enkele handige iPhone-fietshouders voor je op een rijtje gezet, in verschillende prijsklassen.

Watersporten met apps

De hitte doet je verlangen naar water, zee en verkoeling. We bespreken daarom apps met waterkaarten, navigatie-apps voor de watersport en apps voor mensen die in bepaalde regio’s willen gaan varen. Maar ook handige apps om de windsnelheid en het strandweer te checken, scheepvaartberichten en stremmingen te bekijken en getijden af te lezen. Er zijn op het gebied van watersport trouwens ook allerlei handige ebooks verschenen, zodat je tijdens het dobberen in de boot kunt studeren voor je vaarbewijs. Allerlei onmisbare iPhone-apps voor watersporters dus.

EHBO-apps bij medische problemen

Je zal maar last van je maag krijgen op vakantie. Of erger: een van je reisgenoten raakt bewusteloos of heeft reanimatie nodig. In zo’n geval zijn er allerlei apps die je het beste vooraf kunt installeren en bestuderen. Omdat het altijd spannend (en duur) is om in het buitenland naar de dokter te gaan, bespreken we ook een app waarmee je aan de hand van stapsgewijze vragen kunt kijken of het nodig is om medische hulp in te roepen. Van bloedneus tot ingeslikte aanmaakblokjes: voor elk medisch probleem is er wel een EHBO-app. In de lijst verder een app om je hartslag te meten, een gifwijzer en een verhaalhulp.
Lezen: Beste EHBO-apps voor iPhone en iPad bij medische problemen

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

is het tijd voor actieve vakanties en kamperen. Lees alles over camperapps tot watersport en van EHBO tot gasflessen op de camping: alles wat je nodig hebt om actieve vakanties te kunnen vieren! We beginnen voor mensen die niet van luxevakanties houden: met de camper kom je overal en met een tentje of caravan kom je veel dichter bij de natuur. Lekker in de buitenlucht bezig zijn kan ook met een fietsvakantie, wandelvakantie of watersportvakantie. Mocht er iets misgaan en raak je gewond, dan zijn er natuurlijk altijd EHBO-apps om je snel uit de brand te helpen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2020
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen vakantie, vakantiespecial