Actieve vakanties

Actieve vakanties met iPhone en iPad: de beste apps en accessoires

Voor actieve vakanties zijn er allerlei iPhone- en iPad-apps verkrijgbaar. In deze round-up: apps voor campers, kamperen, EHBO, wandelen, watersport en fietsen.

Apps voor actieve vakanties

In de iCulture Vakantiespecial bespreken we allerlei onderwerpen, van hotelkamers boeken tot uitjes naar de dierentuin. Hou je meer van actieve vakanties, dan kom je op allerlei manieren aan je trekken. In deze round-up zie je welke gidsen en artikelen we hebben gemaakt rondom het thema actieve vakantie. Van kamperen en op pad met de camper tot wandelen en fietsen.

Kamperen met tent, camper of caravan

Misschien heb je geen geld voor een hotel. Of misschien vind je het veel leuker om vlakbij de natuur in je eigen tentje te slapen. Welke reden je ook hebt: ook om lekker te kunnen kamperen heb je apps nodig. Bijvoorbeeld om te kijken of die ene camping geen vervelende rotsbodem heeft, waardoor je je haringen niet de grond in krijgt. Of om te kijken of de camping wel geschikt is voor kinderen. We bespreken in onze round-up van de beste apps voor kamperen op de camping hoe je een leuke camping vindt, in Nederland of de rest van Europa.

Ook besteden we aandacht aan apps voor mensen die met de camper op vakantie willen. Je vindt bijvoorbeeld camperplaatsen, waarbij je vooraf ziet wat de voorzieningen zijn en hoeveel het kost. Hoe ver is de supermarkt en kun je er ook fietsen huren? We bespreken ook apps voor gasflessen, kortingskaarten voor de camping en meer.

Lezen: Beste apps voor kamperen en camping

Bekijk ook

De beste camping- en kampeerapps voor iPhone en iPad

Ga je kamperen met tent, camper, caravan of vouwwagen? Met deze apps voor iPhone en iPad haal je het maximale eruit. Campings zoeken, voorzieningen bekijken en beoordelingen lezen: zo kom je nooit meer op een ongezellige camping terecht.

Apps voor wandelaars

Heb je geen zin in fietsen, dan is wandelen misschien een optie. Van de apps die we bespraken sprong EveryTrail Pro eruit; je kunt overal ter wereld wandelroutes opzoeken met deze app. Afhankelijk van je locatie en omgeving krijg je routes te zien. Er is een gratis en een betaalde Pro-versie. Ook bespraken we apps met topografische 3D-kaarten die hoogteverschillen laten zien, een app met natuurroutes van Natuurmonumenten, een app om de Nationale Parken in de Verenigde Staten te ontdekken en een app waarmee je de afgelegde afstand en snelheid kunt meten. Plus nog zes andere handige wandelapps.

Lezen: Beste apps voor wandelaars en wandelvakanties

Bekijk ook

De beste wandelapps voor iPhone

Ben je gek op wandelen? Met deze wandelapps voor je iPhone en iPad vind je de mooiste wandelroutes in Nederland, België en het buitenland. Ook vertellen we welke apps je kunt gebruiken om je afgelegde wandelroute te bekijken.

Fietsvakanties met apps

Steve Jobs zei ooit: computers zijn de fietsen van ons brein. Een wat raadselachtige uitspraak, maar wat hij bedoelde was dat een fiets een van de meest efficiënte vervoermiddelen op aarde is. Je gebruikt minder energie per kilometer dan wanneer je gaat hardlopen, in de auto of op de trein stapt. Of het waar is of niet: fietsen is dé nationale sport van de Nederlanders en we stappen ook op vakantie graag op de fiets. Of je nu een fietsvakantie in eigen land wilt doen of heel Europa doortrekt met de fiets achterop de auto: met onze lijst met de beste apps voor fietsvakanties en mountainbiken ontdek je de leukste plekjes.

Bekijk ook

De beste iPhone-apps voor fietsvakanties en fietstochtjes

Of je nou gaat mountainbiken, wielrennen of rustig wil fietsen: iCulture zet de beste iPhone-apps voor recreatieve fietser op een rij. Dit artikel geeft je een overzicht van apps voor mooie fietstochten en het vastleggen van je fietsprestaties.

Fietsaccessoires voor de iPhone

Zoek je handige fietsaccessoires, zoals een slimme fietshelm of een slim fietslampje die automatisch oplicht als je remt, dan moet je bij dit overzicht zijn. Alle accessoires die we bespreken zijn met een app te bedienen, kunnen metingen doorsturen naar je iPhone of zijn op een andere manier ‘connected’.

Lezen: Met deze fietsaccessoires voor de iPhone rij jij slimmer en veiliger

Fietshouders voor de iPhone

Je mag niet meer fietsen met een iPhone in de hand. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen om je iPhone vast te maken aan je stuur, van de populaire QuadLock-houders tot goedkopere oplossingen. We hebben enkele handige iPhone-fietshouders voor je op een rijtje gezet, in verschillende prijsklassen.

Bekijk ook

Fietshouders voor iPhone: zo hou je je handen aan het stuur!

Gebruik je je iPhone op de fiets om leuke fietsroutes te vinden of om je fietsprestaties te meten tijdens het wielrennen of mountainbiken? Of zoek je een iPhone-fietshouder voor dagelijks gebruik? Met deze accessoires kun je tijdens het fietsen je handen vrijhouden.

Watersporten met apps

De hitte doet je verlangen naar water, zee en verkoeling. We bespreken daarom apps met waterkaarten, navigatie-apps voor de watersport en apps voor mensen die in bepaalde regio’s willen gaan varen. Maar ook handige apps om de windsnelheid en het strandweer te checken, scheepvaartberichten en stremmingen te bekijken en getijden af te lezen. Er zijn op het gebied van watersport trouwens ook allerlei handige ebooks verschenen, zodat je tijdens het dobberen in de boot kunt studeren voor je vaarbewijs. Allerlei onmisbare iPhone-apps voor watersporters dus.

Bekijk ook

Beste watersportapps voor iPhone en iPad

Ben je gek op watersport of wil je gewoon de verkoeling opzoeken? Met deze watersport apps voor iPhone en iPad kun je van alles op het water doen: varen, surfen, zeilen en nog veel meer.

EHBO-apps bij medische problemen

Je zal maar last van je maag krijgen op vakantie. Of erger: een van je reisgenoten raakt bewusteloos of heeft reanimatie nodig. In zo’n geval zijn er allerlei apps die je het beste vooraf kunt installeren en bestuderen. Omdat het altijd spannend (en duur) is om in het buitenland naar de dokter te gaan, bespreken we ook een app waarmee je aan de hand van stapsgewijze vragen kunt kijken of het nodig is om medische hulp in te roepen. Van bloedneus tot ingeslikte aanmaakblokjes: voor elk medisch probleem is er wel een EHBO-app. In de lijst verder een app om je hartslag te meten, een gifwijzer en een verhaalhulp.

Lezen: Beste EHBO-apps voor iPhone en iPad bij medische problemen

Bekijk ook

De beste EHBO-apps bij medische problemen thuis of op vakantie

Medische problemen tijdens je vakantie? Met deze EHBO-apps weet je wat je moet doen bij medische problemen. We hebben de beste voor je op een rij gezet, zodat je met een gerust gevoel op vakantie kan.

Er zijn nog meer round-ups in onze Vakantiespecial:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je tips of aanvullingen? Meld ze via onderstaande link!