zomervakantie

Entertainment op je iPhone en iPad tijdens de vakantie [round-up]

In de iCulture Vakantiespecial aandacht voor entertainment: boeken, films, tijdschriften maar ook puzzelen en bordspellen komen aan de orde.

In de iCulture Vakantiespecial behandelen we onderwerpen die je voor, tijdens en na je vakantie helpen met alle aspecten van je vakantiereis. In dit overzicht lees je over verschillende soorten entertainment voor op vakantie, zoals tijdschriften en boeken lezen, maar ook bordspellen en puzzelen. Eerder kon je in onze iCulture Vakantiespecial alles lezen over een goede voorbereiding van de vakantie met je iPhone, iPad of beide. Daarna keken we onder andere naar tips voor onderweg en de beste accessoires voor op vakantie. Nu is het tijd voor vermaak op je vakantiebestemming.

Meeslepende e-books

Een digitaal boek lezen werkt perfect op de iPad. Na de introductie van iBooks stond de Nederlandse winkel een tijdje leeg, maar inmiddels is er een redelijk goed aanbod. Vanzelfsprekend kun je ook boeken uit andere bronnen in de app lezen. Wil je een boek aanschaffen, dan is de boekenwinkel van Apple zeker niet de enige optie. Inmiddels kun je bij onder meer Google en Bol.com ook terecht voor e-books. Vooraf de prijzen checken is dan ook geen slecht idee. In ons overzicht hebben we tien boeken als vakantietips.

Lezen: Meeslepende e-books voor iPhone en iPad

Bekijk ook

De beste vakantieboeken voor Apple-fans

Zoek je een goed boek voor de vakantie en ben je gek op technologie, opvallende tech-persoonlijkheden en/of Apple? We zetten enkele meeslepende vakantieboeken voor je op een rijtje, die allemaal met Apple of de techwereld te maken hebben. Je kunt ze lezen als papieren boek, of meenemen als ebook op je iPhone of iPad.

Fraaie tijdschriften voor in je luie vakantiestoel

Natuurlijk staan tijdschriften onder druk door de komst van de iPhone en de iPad. Maar er zijn ook genoeg uitgevers die juist kansen zien om hun content op een nieuwe manier aan de man te brengen. Wij keken naar fraaie tijdschriften die je op je iPad en vaak ook op je iPhone kunt lezen. Daarbij hebben we gelet op de uitvoering, het ontwerp, maar zeker ook op de inhoud. Als je toch al een iDevice meeneemt op vakantie, scheelt een stapel digitale tijdschriften behoorlijk bij het inpakken. Zorg wel dat je de tijdschriften downloadt voordat je op reis gaat, omdat het vaak om nogal grote bestanden gaat.

Lezen: Fraaie tijdschriften voor iPhone en iPad

https://www.iculture.nl/gids/tijdschriften-ipad-iphone-vakantie/

Puzzelen op vakantie

In de zomermaanden zetten boekwinkels hun schappen vol met puzzelboekjes. De overstap naar digitale puzzels werd door de iPhone en iPad mogelijk gemaakt. Hoewel we digitale kranten hebben gezien waarin je de kruiswoordpuzzels niet eens kon invullen, zijn er tegenwoordig wel behoorlijk wat apps die het puzzelen op papier prima hebben vertaald naar een appvariant. In verschillende apps komt het volledige aanbod puzzels aan bod: woordzoekers, sudoku’s, kruiswoordraadsels, doorlopers, cijfercodes, cryptogrammen, legpuzzels en Zweedse puzzels. We kijken ook naar die andere vorm van puzzelen: met legpuzzels.

Lezen: Puzzelen en puzzelboekjes voor iPhone en iPad op vakantie

Bekijk ook

Puzzelboekjes en puzzelapps voor iPhone en iPad

Puzzelboekjes met kruiswoordpuzzels en woordzoekers: ook op iPad en iPhone kun je van deze hobby genieten. iCulture zet meer dan tien puzzelapps op een rijtje.

Apps voor de fervente filmkijker

Films kijken op een iPad of iPhone, dat doe je gewoon via Netflix, Videoland of Disney+. Maar wat nou als je al films hebt gedownload, of je hebt geen draadloos internet omdat je op vakantie bent, of je wilt zelf instellingen regelen en ondertiteling toevoegen? Op de iPad en iPhone zijn heel wat apps verkrijgbaar waarmee je op allerlei manieren naar je videobestanden kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan Plex of aan de VLC-app, die allerlei formaten moeiteloos afspeelt. Vooral handig aan dit soort apps is dat je de film meestal kunt opslaan om offline te kijken, wat vooral op reis uitstekend van pas komt.

Lezen: iOS apps voor de fervente filmkijker

Bekijk ook

Apps om je eigen filmcollectie te bekijken op iPhone en iPad

Je eigen filmcollectie of filmbibliotheek bekijken op iPhone en iPad? We hebben de beste apps voor filmkijken voor je uitgezocht, voor thuis of onderweg. Ook handig op vakantie!

Geweldige games voor op vakantie

Aan games wordt behoorlijk veel geld verdiend in de App Store. Dat komt omdat de iPhone en iPad een enorm aanbod aan spellen hebben die voor allerlei doelgroepen geschikt zijn. Op vakantie wil je misschien nét wat andere games spelen. We hebben daarom een Ook op vakantie worden games veelvuldig gespeeld. Omdat sommige apps nogal groot zijn, kun je ze maar beter thuis downloaden. We maakten een overzicht met 20 games in allerlei formaten en soorten: leuk voor tussendoor, gezellig voor onder elkaar en echte avonturen om je in vast te bijten. We hebben er wel op gelet dat het om games gaat die geen internetverbinding nodig hebben om te functioneren.

Lezen: Offline games voor op vakantie en Vakantiegames voor iPhone en iPad

Bekijk ook

Dit zijn de leukste offline games voor iPhone en iPad

Met deze offline games voor iPhone en iPad kun je onderweg lekker een spelletje doen in de auto of het vliegtuig. We richten ons daarbij niet op eendagsvliege, maar op spelletjes zonder wifi die al jarenlang geliefd zijn. Deze offline games vallen altijd in de smaak - bij iedereen!

Bordspellen voor op vakantie

GU VR Agricola iPad en iPhoneOok tijdens een actieve vakantie zit je af en toe gewoon met vrienden of het gezin lekker op de bank. Echt zo’n perfect moment om een bordspel te spelen. Op de iPad en in mindere mate de iPhone is dit uitgegroeid tot een subgenre van apps met veel fanatieke fans. Maar veel van deze digitale bordspellen zijn juist ook leuk om op een wat meer ongedwongen manier te spelen, zoals met de kinderen. Het grote voordeel van een bordspel op een iDevice is dat de spelregels altijd correct worden uitgevoerd. Onze keuze is gevallen op bordspellen die je met meer dan twee personen kunt spelen.
Lezen: Geweldige bordspellen voor iPad en iPhone

Lees ook over de andere onderwerpen in de Vakantiespecial-serie:

Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial. Heb je een suggestie of tip? Stuur dan een bericht via onderstaande link!

Openingsfoto: Kaspars Grinvalds via Shutterstock.com