Reacties voor: Met TimeBuzz weten visueel gehandicapten ook hoe laat het is

TimeBuzz voor de Apple Watch zorgt ervoor dat mensen met een visuele beperking ook weten hoe laat het is. Aan de hand van trillingen van de Taptic Engine voelen ze de tijd.
Lars Paymans -

Reacties: 6 reacties

  1. Als je de tijd niet kunt aflezen, hoe kan je dan ooit die complicatie vinden (die nog veel kleiner op het scherm staat) ?

  2. @Jan: Op de tast allicht!? De eerste keer instellen is misschien lastig, maar daarna staan complicaties in een vast hoekje van het watchscherm, en lijken me dus makkelijk op de tast te vinden: gewoon op het juiste hoekje tikken of drukken.

    Enige complicatie(😉) is de bezel (ook wel blinde rand genoemd🤔) …

  3. @Jan: De applicatie kan met behulp van VoiceOver (Ingebouwde schermlezer) worden geïnstalleerd op de iPhone en wordt daarna automatisch zichtbaar op de Applewatch, die overigens ook gebruikt kan worden met VoiceOver. Tijd kon dus al worden voorgelezen. Deze app maakt het mogelijk om tijd anoniem/ discreet op te vragen.

  4. Mooie ontwikkeling!

  5. Waarom zou je als slechtziende de Apple Watch kopen? Speciaal voor deze app? Voor de notificaties? Misschien ligt het aan mijn inlevingsvermogen, maar ik kan me er niks bij voorstellen.

  6. Ik ben zelf bijna blind en vind dit een zeer nutteloze app. De Apple Watch heeft gewoon voiceover. Zodra je het horloge optilt vertelt hij de tijd. Met de voiceover Kan ik nagenoeg het zelfde als een ander met de Watch. Dus ook voor mij een zeer handige accessoires.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.