Radio-2-header

Volg de Top 2000 via de NPO Radio 2-app voor Apple TV

Luister nu naar Radio 2 op je Apple TV met de NPO Radio 2-app. De app staat slechts tijdelijk in de App Store en is speciaal in het leven geroepen voor de Top 2000.

Radio-2-header

Mooi op tijd voor de Top 2000: de Apple TV-app van NPO Radio 2 is vanaf nu beschikbaar in de tvOS App Store. De app is speciaal gemaakt voor de Top2000 en verdwijnt begin januari weer.

Eerder deze week dook er ineens een Apple TV-app voor Radio 3FM op in de App Store van de nieuwe Apple TV. Toen iCulture aan NPO-woordvoerder Aldert Baas vroeg naar de achtergrond van de app, bleek dat het slechts om een tijdelijke app gaat.

Oorspronkelijk liet de NPO namelijk aan ons weten dat het ontwikkelen van een tvOS te kostbaar was en gebruikers het met AirPlay moesten doen.

Radio-2-albums

Radio-2-stream

Radio-2-kanalen

3FM en Radio 2 op de Apple TV

De 3FM-app tijdens een hackathon en op die manier is ook de NPO Radio 2-app ontstaan. Het gaat hier om een experimentele app, waarmee je gemakkelijk de Top 2000 vanaf je Apple TV kunt beluisteren. Met een druk op de knop luister je naar de radio, kun je meekijken met de livestream en bekijk je de volledige ranglijst. Groene pijltjes geven aan of een nummer gestegen of gedaald is ten opzichte van de lijst uit 2014.

De Radio 2-app is net zoals de 3FM-app gemaakt door Deviate, de studio van part-time ontwikkelaar en NOS-nieuwslezer Rachid Finge. De vormgeving van de NPO Radio 2-app is dan ook haast identiek aan die van 3FM. Eerder maakte hij ook een onofficiële NPOMG-app.

De NPO Radio 2-app kun je vinden door de zoekterm ‘Radio 2’ in te vullen in de tvOS App Store.

Tipgever: Robert

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2015, 13:48
Categorie Apps
Onderwerpen apple tv, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.