TimeBuzz

Met TimeBuzz weten visueel gehandicapten ook hoe laat het is

TimeBuzz voor de Apple Watch zorgt ervoor dat mensen met een visuele beperking ook weten hoe laat het is. Aan de hand van trillingen van de Taptic Engine voelen ze de tijd.

TimeBuzz

De Taptic Engine van de Apple Watch blijkt een uitkomst te zijn op het gebied van toegankelijkheid. Zo weet je bijvoorbeeld zonder te kijken wanneer je af moet slaan, aan de hand van tikjes op je pols. De Nederlandse app TimeBuzz benut de Taptic Engine om aan de hand van trillingen aan te geven hoe laat het is, speciaal voor mensen met een visuele beperking.


Nadat je TimeBuzz (Link) op je iPhone hebt geïnstalleerd, kun je iPhone-app in negen van de tien gevallen links laten liggen. De app draait volledig om de Apple Watch, en benut daar ook alle mogelijkheden van. Zo kun je bijvoorbeeld een complicatie van TimeBuzz op je Watchface instellen, zodat je met een druk op het scherm toegang hebt tot de app.

Bekijk ook

Apple Watch en toegankelijkheid voor mensen met een beperking

De Apple Watch heeft allerlei toegankelijkheidsfuncties voor mensen met een lichamelijke beperking, zoals mensen die slechtziend of slechthorend zijn. Wij leggen uit wat alle opties zijn.

TimeBuzz TimeBuzz

Complicatie biedt uitkomst voor TimeBuzz

Deze complicatie is erg belangrijk omdat de app bedoeld is voor mensen met een visuele beperking die het lastig vinden om de tijd af te lezen van het Apple Watch scherm. In dat geval is het ook een probleem om in het app-scherm van de Watch TimeBuzz op te gaan zoeken, maar door er een complicatie van te maken omzeil je dit probleem.

Bekijk ook

Complicaties voor je Apple Watch wijzerplaat, zo werkt het

Apple Watch complicaties zijn kleine widgets op de wijzerplaat van de Apple Watch. In deze gids lees je hoe ze werken, wat je ermee kunt en hoe je ze instelt.

De Watch-app is erg minimalistisch, met enkel een grote rode knop op het scherm. Druk stevig op het scherm om uit de verschillende Buzzpatronen te kiezen. Deze patronen gebruiken korte en lange vibraties om de tijd aan te geven. Zo kun je door te tellen precies weten hoe laat het is.

In onderstaande video kun je zien hoe de TimeBuzz app werkt. De video is voorzien van extra spraakannotaties en ondertitels, zodat mensen met een visuele handicap hem gemakkelijker kunnen bekijken

TimeBuzz laat de tijd voelen in plaats van horen

Omdat je met TimeBuzz de tijd kunt voelen, hoef je de tijd niet hardop uit te laten spreken. Handig als je in een openbare ruimte zit en toch even de tijd wilt checken. Je zult daarvoor wel even moeten leren omgaan met het ontcijferen van de trillingen. Op de website van TimeBuzz kun je meer uitleg vinden over de timing van de trillingen en hoe de verschillende Buzzpatronen onderling verschillen.

https://www.iculture.nl/promo/special-blind-slechtziend-iphone-ipad/

Bekijk ook

Handige apps voor blinden en slechtzienden op de iPhone en iPad

Voor blinden en slechtzienden zijn er allerlei apps waarmee je toch een normaal leven kunt leiden. iCulture dook in de wereld van apps voor mensen die het touchscreen niet kunnen zien - dit zijn de handigste apps!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.