Spotify op het web in Safari op MacBook.

Spotify laat je onbeperkt aantal nummers aan bibliotheek toevoegen

Limiet van 10.000 nummers opgeheven

Spotify heeft de limiet voor 10.000 nummers voor bibliotheek opgeheven. Je kunt nu een onbeperkt aantal nummers in je bibliotheek zetten, maar voor het offline downloaden van muziek geldt nog wel de limiet van 10.000 nummers.

Geen limiet meer aan Spotify-bibliotheek

Spotify hanteerde tot nu toe drie limieten van 10.000 nummers:

  • Maximaal 10.000 nummers in je bibliotheek (opgeheven)
  • Maximaal 10.000 nummers per afspeellijst (blijft)
  • Maximaal 10.000 nummers voor offline opslaan (blijft)

Alleen de bibliotheek-limiet is nu opgeheven, afspeellijsten en het offline opslaan van nummers zijn nog steeds beperkt tot 10.000 nummers. Spotify spreekt over ‘opslaan’ maar die term zet je wat op het verkeerde been. Het gaat alleen om nummers die je een hartje gegeven hebt en die vervolgens in je bibliotheek zijn terechtgekomen. Bij Spotify hangt de bibliotheek samen met het geven van hartjes.

Je kunt bij Spotify allerlei nummers en albums toevoegen aan je bibliotheek; dit zorgt ervoor dat je ze sneller kunt terugvinden. Maar als je een echte muziekkenner bent, dan zijn 10.000 nummers die je wilt terugzoeken, echt niet overdreven. Gebruikers vroegen al jaren om het opheffen van de limiet. Vanaf vandaag is het zover.

Spotify bibliotheek

De uitbreiding naar een onbeperkt aantal nummers wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn dat jij aanvankelijk nog tegen de limiet blijft aanlopen. De maatregel geldt voor alle apps, dus ook op iOS.

Het toevoegen van nummers aan je Spotify-bibliotheek doe je door op het hartje te drukken. Dit geldt voor losse nummers en voor complete albums. Heb je ingesteld dat je favoriete nummers ook offline beschikbaar moeten zijn, dan worden ze meteen gedownload. Is dat niet het geval, dan kun je ze met downloadpijltje zorgen dat Spotify-nummers offline beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2020, 19:30
Bron Bron Spotify
Categorie Diensten
Onderwerpen muziek, spotify

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.