Spotify laat je onbeperkt aantal nummers aan bibliotheek toevoegen

Limiet van 10.000 nummers opgeheven
Spotify heeft de limiet voor 10.000 nummers voor bibliotheek opgeheven. Je kunt nu een onbeperkt aantal nummers in je bibliotheek zetten, maar voor het offline downloaden van muziek geldt nog wel de limiet van 10.000 nummers.

Geen limiet meer aan Spotify-bibliotheek

Spotify hanteerde tot nu toe drie limieten van 10.000 nummers:

  • Maximaal 10.000 nummers in je bibliotheek (opgeheven)
  • Maximaal 10.000 nummers per afspeellijst (blijft)
  • Maximaal 10.000 nummers voor offline opslaan (blijft)

Alleen de bibliotheek-limiet is nu opgeheven, afspeellijsten en het offline opslaan van nummers zijn nog steeds beperkt tot 10.000 nummers. Spotify spreekt over ‘opslaan’ maar die term zet je wat op het verkeerde been. Het gaat alleen om nummers die je een hartje gegeven hebt en die vervolgens in je bibliotheek zijn terechtgekomen. Bij Spotify hangt de bibliotheek samen met het geven van hartjes.


Je kunt bij Spotify allerlei nummers en albums toevoegen aan je bibliotheek; dit zorgt ervoor dat je ze sneller kunt terugvinden. Maar als je een echte muziekkenner bent, dan zijn 10.000 nummers die je wilt terugzoeken, echt niet overdreven. Gebruikers vroegen al jaren om het opheffen van de limiet. Vanaf vandaag is het zover.

Spotify bibliotheek

De uitbreiding naar een onbeperkt aantal nummers wordt geleidelijk uitgerold, dus het kan zijn dat jij aanvankelijk nog tegen de limiet blijft aanlopen. De maatregel geldt voor alle apps, dus ook op iOS.

Het toevoegen van nummers aan je Spotify-bibliotheek doe je door op het hartje te drukken. Dit geldt voor losse nummers en voor complete albums. Heb je ingesteld dat je favoriete nummers ook offline beschikbaar moeten zijn, dan worden ze meteen gedownload. Is dat niet het geval, dan kun je ze met downloadpijltje zorgen dat Spotify-nummers offline beschikbaar komen.

Bekijk ook

Zo kun je Spotify offline luisteren door muziek te downloaden

Je kunt Spotify offline beluisteren, zonder internetverbinding. In deze tip lees je alles over Spotify-albums en afspeellijsten offline opslaan en beluisteren. Er geldt een limiet van 10.00 nummers op 5 verschillende apparaten.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.