App updates badge op App Store.

Reeks oude app-updates heeft opstartproblemen van apps opgelost

Apple heeft afgelopen nacht heel veel oude app-updates opnieuw uitgebracht. Je ziet daardoor mogelijk heel veel updates van dagen en soms wel weken geleden.

Update 26 mei: Zoals we al vermoeden, heeft de reeks oude updates die in de nacht van zondag op maandag verschenen, inderdaad het probleem met het niet kunnen opstarten van apps opgelost. Tegenover TechCrunch bevestigt Apple dat dit een deel van de oplossing was voor het probleem waarbij apps niet opgestart konden worden. Gebruikers kregen een melding dat ‘de app niet langer gedeeld werd’. Dit bleek een probleem met gezinsdeling te zijn, maar nu is dit dus opgelost.

Heb je nog een app die niet op wil starten, check dan de App Store om te checken of er niet nog een vernieuwde oude update voor je klaar staat. Druk hiervoor lang op het App Store-icoontje, tik op Updates en ververs de pagina door deze naar beneden te trekken om de nieuwste updates binnen te halen.

Wat precies de oorzaak was van het probleem, is niet bekend.

Oorspronkelijk artikel:
Afgelopen vrijdag bleek plots dat apps als WhatsApp niet meer opstarten, waardoor het opnieuw downloaden van de app noodzakelijk is. Wat precies het probleem is, is nog altijd niet helemaal duidelijk. Wel lijkt Apple hier nu iets aan gedaan te hebben, want veel oude app-updates zijn plotseling opnieuw verschenen.

Veel oude app-updates opnieuw verschenen

Als je vanmorgen wakker werd en ineens een vreemd hoog getal bij het App Store-icoontje zag staan, hoef je niet bang te zijn dat je tientallen app-updates gemist hebt of dat er iets mis is met je iPhone. Apple lijkt app-updates die teruggaan tot bijna twee weken terug opnieuw naar gebruikers te pushen. Mogelijk heeft dit te maken met verlopen certificaten.

App Store app updates.

Met deze ‘nieuwe’ updates lost Apple mogelijk het probleem van niet opstartende apps op. De afgelopen week bleek dat recent bijgewerkte apps, waaronder WhatsApp en Facebook, niet opstarten en er een melding “Deze app wordt niet langer met je gedeeld” in beeld verscheen. Als je automatische app-updates aan hebt staan, zijn alle updates mogelijk al automatisch geïnstalleerd. Wil je dit handmatig doen? Druk dan stevig of lang op het App Store-icoontje, tik op Updates en daarna op Werk alle bij.

Als jij voorheen nog opstartproblemen had met een bepaalde app, zijn we benieuwd of dit nu met het opnieuw uitbrengen van oude app-updates opgelost is.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 26 mei: Artikel aangevuld met verklaring van de reeks oude app-updates.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 mei 2020 om 16:47
Onderwerp
Categorie
Apps
33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.