Somfy One beveiligingscamera

Somfy One-beveiligingscam heeft een cameraschuifje voor meer privacy

De Somfy One is een beveiligingscamera voor het Somfy-systeem. Als je thuis bent gaat een fysiek cameraschuifje dicht, zodat je zeker weet dat Somfy niet meegluurt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Als je je wel eens in de mogelijkheden van domotica hebt verdiept, is de kans groot dat je ergens de naam Somfy bent tegengekomen. Het systeem werd vooral bekend door de zonweringen en rolluiken die je met een app kunt bedienen. Dit voorjaar gaan ze ook een beveiligingscamera uitbrengen en komt de nadruk meer te liggen op een veilig huis.

Somfy One-camera

MyFox en Somfy

Door de overname van MyFox heeft Somfy sinds november 2016 ook een beveiligingssysteem in het assortiment. Het plan is om deursloten, bewegingssensoren, binnen- en buitensirenes en beveiligingscamera’s met elkaar te laten samenwerken. Centraal daarin staat de Somfy One, een beveiligingscamera die in het voorjaar van 2017 beschikbaar komt.

Maar… Somfy werkt niet met HomeKit

Zoek je iets met HomeKit, dan kun je meteen stoppen met lezen, want daar doet Somfy niet aan. Het werkt wel samen met Alexa, Nest en IFTTT via het eigenhandig gemaakte smart home-systeem TaHoma, dat in 2015 werd geïntroduceerd en dat naar eigen zeggen al 100 partners heeft.

Somfy One

We gaan binnenkort in onze #10jaariCulture-winactie een startpakket van Somfy weggeven (ter waarde van €359), dus leek het ons een goed idee om eens te kijken waar ze momenteel staan met de ontwikkeling van hun smart home-producten. Er zijn rookmelders, lamphouders, bewegingsmelders, inbouwontvangers die je achter lichtknoppen kunt wegstoppen en op afstand bedienbare stopcontacten. Somfy gebruikt voor de communicatie tussen apparaten radiofrequenties oftewel RTS (Radio Technology Somfy). Daar komt nu dus de Somfy One bij.

Somfy One beveiligingscamera

De Somfy One is bedoeld als alles-in-een oplossing voor mensen die met Somfy van start willen gaan. Wil je echter de zonneschermen of rolluiken met Somfy bedienen, dan moet je nog wel beschikken over de TaHoma-bridge, want die kun je vanuit de Somfy One niet aansturen. Balen, want de TaHoma-bridge kost nog eens €349 extra en is vrij klein, dus de fabrikant had het makkelijk aan de camera kunnen toevoegen zodat je in één keer klaar bent.

Maar wat kun je dan wél met deze camera? De Nederlandse webpagina over Somfy One biedt vooral vage taal:

De Somfy One die robuust en design is en uitstekende prestaties levert, is een geconcentreerd veiligheidssysteem ontworpen om zich aan te passen aan uw behoeften in een combinatie van technologische innovatie en gebruiksgemak.

In feite is de Somfy One een beveiligingscamera die net als de Nest Cam alarm slaat als er beweging wordt gedetecteerd op momenten dat jij weg bent. Vervolgens kun je via een live videostream meekijken in de kamer, zodat je zelf kunt inschatten of het nodig is 112 te bellen.

Somfy One beveiligingscamera

Handig aan deze camera is het fysieke schuifje voor de cameralens, dat automatisch dichtgaat zodra jij thuiskomt. Zo weet je zeker dat Somfy niet ongemerkt zit te gluren naar jouw doen en laten in huis. Dit is een pluspunt ten opzichte van andere beveiligingscamera’s waarbij je nooit zeker weet of de camera toch actief is. Je krijgt een pushbericht als er beweging wordt gedetecteerd en je kunt meerdere gebruikersaccounts aanmaken met verschillende rechten. Voor €9,99 per maand wil Somfy ook de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van een externe alarmcentrale, zodat een beveiliger poolshoogte kan nemen als je zelf niet in staat bent om thuis te gaan kijken of alles nog OK is.

De Somfy One komt in het voorjaar van 2017 op de markt. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2017, 18:56
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, smart home, somfy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.