Waterminder voor iPhone, iPad en Apple Watch

Apples gratis App van de Week ‘WaterMinder’ helpt je voldoende te drinken

Drink je wel genoeg op een dag? Met WaterMinder stel je een dagelijks doel voor jezelf en kun je dat eenvoudig bijhouden. De app is deze week door Apple uitgeroepen tot App van de Week en daardoor tijdelijk gratis te downloaden.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Waterminder voor iPhone, iPad en Apple Watch
Een volwassene heeft volgens het Voedingscentrum 1,5 tot 2 liter aan vocht per dag nodig ‘in de vorm van dranken’. Goed hydrateren is belangrijk omdat er anders uitdrogingsverschijnselen optreden. Maar hoe weet je of je voldoende drinkt? Tegenwoordig willen we alles bijhouden wat we doen, dus ook daarvoor is er een app: WaterMinder, Apples gratis App van de Week, helpt je om tijdens een drukke dag gehydrateerd te blijven.

Waterminder voor iPhone, iPad en Apple Watch

Waterminder is bedoeld om bij te houden wat je op een dag zoal drinkt en bovendien of je daarmee voldoet aan wat je zou moeten drinken. Dat hoeft niet per se water te zijn, ook al doet de naam van de app anders vermoeden. Je kunt ook aangeven dat je thee, koffie of sap hebt gedronken. Alcoholische dranken zoals wijn en bier staan er ook in, maar dat is vooral omdat alcohol juist vocht onttrekt van je lichaam. Dat zul je dan op een of andere manier moeten compenseren. De naam ‘WaterMinder’ komt van ‘reminder’, oftewel herinnering, al doet de naam in het Nederlands vermoeden dat je minder zou moeten drinken.

Koppelen met Gezondheids-app
Hoeveel vocht je precies nodig hebt, is onder meer afhankelijk van je geslacht, gewicht en leeftijd. Nadat je de app toegang verleent tot de Gezondheids-app, leest Waterminder die informatie automatisch voor je uit. Ook je watergebruik wordt teruggekoppeld naar de Gezondheids-app op je iDevice. Koppelen met de Gezondheids-app is overigens niet verplicht. Op basis van die gegevens berekent Waterminder een dagelijks doel, bijvoorbeeld 1850 milliliter (de eenheden moet je zelf even aanpassen in de app). Daarna kun je telkens aangeven hoeveel je hebt gedronken, bijvoorbeeld een halve literfles, een klein glas van 250 ml of een groot glas van 350 ml. Het is ook mogelijk om handmatig een hoeveelheid in te stellen.

Naarmate je de app langer gebruikt, kun je ook je ontwikkeling zien en ontvang je badges voor je prestaties, zoals het invoeren van je eerste drankje. De app heeft een eigen Today-widget voor een snelle blik op je resultaten en met de Apple Watch-app kun je ook vanaf je pols je vochtinname bijhouden. Ook stuurt de app pushberichten om je te herinneren dat je voldoende drinkt. Waterminder kost normaal gesproken 3 euro, maar is tot volgende week donderdag gratis te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2017, 13:31
Categorie Apps
Onderwerp app van de week

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.