Rabobank Apple Pay-kaart voor gezamenlijke rekening.

Rabobank maakt het herkennen van je Apple Pay-kaart makkelijker

Herkenbare kaart voor je gezamenlijke rekening
De Rabobank heeft stilletjes een wijziging doorgevoerd voor haar Apple Pay-kaarten. Hierdoor is het een stuk makkelijker om de kaart snel te herkennen, zo laat de bank aan iCulture weten.

Als je meerdere betaalpassen van dezelfde bank voor Apple Pay gebruikt, kun je ertussen wisselen door op de standaardkaart te tikken. Maar het kan dan alsnog lastig zijn om Apple Pay-kaarten te herkennen als je meerdere passen van dezelfde bank hebt. De manier om kaarten vaak te kunnen onderscheiden, is door de vier cijfers linksonder op de pas. Maar als ze in een stapel in Wallet zichtbaar zijn, zie je de cijfers pas als je de kaart selecteert. Stel je hebt meerdere passen van dezelfde bank, dan kan het lastig zijn om bijvoorbeeld de kaart van een en/of-rekening direct te herkennen. Rabobank heeft daar nu iets op bedacht.

Rabobank maakt Apple Pay-kaart gezamenlijke rekening herkenbaar

De Rabobank heeft een nieuwe versie van de Apple Pay-betaalkaart van gezamenlijke rekeningen uitgebracht, zo laat woordvoerder Elise van Heeswijk aan iCulture-weten. De nieuwe versie van de Apple Pay-kaart van een gezamenlijke rekening heeft rechtsboven de tekst Gezamenlijke rekening. Hierdoor zie je precies welke kaart van je eigen rekening is en welke kaart bij een gezamenlijke en/of-rekening hoort.

Rabobank Apple Pay-kaart voor gezamenlijke rekening.
Kaarten van gezamenlijke rekeningen hebben nu rechtsboven de tekst Gezamenlijke rekening.

Heb jij een eigen Rabobank-rekening én een gezamenlijke rekening bij de bank en gebruik je daar allebei Apple Pay voor, dan komt de functie als geroepen. Om de nieuwe versie van de kaart te krijgen, moet je wel nog iets doen:

  1. Verwijder de huidige Rabobank-kaart voor Apple Pay die hoort bij de gezamenlijke rekening. Open hiervoor de Wallet-app en tik op de desbetreffende kaart.
  2. Tik op de drie puntjes bovenaan en kies voor Verwijder deze kaart.
  3. Open nu de Rabobank-app en ga naar Service > Apple Pay.
  4. Kies Betaalpassen en voeg de betaalpas die hoort bij de en/of rekening opnieuw toe.

Als het goed is zie je na het toevoegen de nieuw ontworpen versie van de kaart voor de gezamenlijke rekening, met de woorden Gezamenlijke rekening rechtsboven op de Wallet-pas. De woordvoerder laat aan ons weten dat het personaliseren van de kaarten van meerdere eigen rekeningen niet in de planning zit. Voorlopig zie je het onderscheid dus alleen tussen de kaarten van een gezamenlijke en een eigen rekening.

Bekijk ook

Zo kun je meerdere Apple Pay kaarten van dezelfde bank herkennen

Heb je meerdere bankpassen van dezelfde bank bij Apple Pay? Dan kan het lastig zijn om de juiste Apple Pay kaart te herkennen. In dit artikel geven we tips hoe je je Apple Pay kaarten herkent.

Bij bunq pakken ze het anders aan. Daar is het mogelijk om elke Apple Pay-kaart een eigen ontwerp te geven door er een gekleurd randje te selecteren. Je kan dan dus zelf bepalen hoe de pas eruit ziet, zodat je hem makkelijker herkent. Bij bunq kun je dan ook veel meer eigen rekeningen aanmaken, waardoor de functie daar ook goed van pas komt.

Bekijk ook

bunq laat je nu het design van je Apple Pay-kaarten aanpassen

bunq heeft nu een functie waarmee je het design van de Apple Pay-kaarten aan kan passen. Het is een veelgehoorde klacht van gebruikers dat kaarten lastig te onderscheiden zijn als je meerdere van dezelfde bank hebt.

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, die sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Apple heeft ook nog andere gelieerde diensten, zoals Apple Pay Later en Apple Cash. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.