Gebruik je Philips Hue-lampen nu als kookwekker met de vernieuwde Hue-app

Met de nieuwste versie van de Hue-app kun je je lampen gebruiken als kookwekker. De nieuwe Hue-app heeft namelijk een timer. Daarnaast laat je met de nieuwe routine-opties blijken alsof je thuis bent.

Philips Hue timer instellen.
Philips heeft een update uitgebracht voor haar eigen Hue-app (link, waardoor je je lampen als herinnering kan instellen dankzij de nieuwe Timer-functie. Met de nieuwe Timers laat je je lampen in de keuken bijvoorbeeld knipperen als het eten klaar is, maar je kunt dit ook gebruiken om je aan andere dingen te helpen herinneren. Daarnaast is er ook een nieuwe routine, waarmee je buitenstanders laat blijken alsof je thuis bent terwijl je eigenlijk lekker op vakantie bent.

Philips Hue timer instellen

Alle nieuwe mogelijkheden in de vernieuwde Philips Hue-app vind je in het onderdeel Routines. Onderaan staat vanaf versie 2.14 nu de mogelijkheid om een timer in te stellen. Je geeft je timer hier een naam en stelt vervolgens de juiste tijd in, bijvoorbeeld tien minuten. Daarna kies je de locatie door de juiste kamer aan te tikken, bijvoorbeeld de keuken. Tot slot selecteer je wat er precies met de lamp moet gebeuren. Je kunt hierbij kiezen uit allerlei scènes, maar ook lichtrecepten of het nieuwe effect waarmee je de lampen laat knipperen. Je kunt meerdere timers instellen en het verloop van de timers kun je zien in het overzicht. Een timer pauzeren behoort niet tot de mogelijkheden.

Philips Hue Timer.

Daarnaast heeft de Hue-app nieuwe mogelijkheden in de routines. Met een routine stel je in dat de lampen op bepaalde dagen op hetzelfde moment aan gaan. Met de nieuwe optie Willekeurige tijden stel je de lampen zo in dat ze niet standaard elke dag op exact hetzelfde moment aan gaat, maar dat er wat speling is. Je kunt kiezen tussen een speling van vijftien tot zestig minuten. Dit geldt zowel voor de start- als stoptijd, waardoor je lampen dus op wisselende tijden aan en uit gaan. Dit komt van pas als je op vakantie bent, maar je buitenstaanders de indruk wil laten wekken dat je gewoon thuis op de bank zit.

Tot slot kun je nog bij alle andere routines de extra optie instellen om de lampen ook uit te schakelen. Voorheen konden routines, zoals ontwaken, je lampen alleen inschakelen maar moest je ze zelf handmatig uit zetten. Vanaf nu kan dat ook gewoon via de eerder ingestelde routine. Je geeft zo dus ook een eindtijd aan.

https://www.youtube.com/watch?v=N7mp1BVF9xI

In de filmpjes hierboven en hieronder kun je zien hoe je de nieuwe timers en routine-opties instelt. Om de functies te kunnen gebruiken is het alleen nodig om de officiële Philips Hue-app te updaten naar versie 2.14. Het is niet nodig om een software-update uit te voeren voor de lampen of de Hue-bridge zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=6LVVB2M6_v8

Bekijk ook

IKEA Tradfri vs Philips Hue: wat zijn de verschillen?

Ben je beter af met Philips Hue of met IKEA Tradfri, de slimme lampen van IKEA? We hebben de verschillen tussen beide systemen tegenover elkaar gezet.

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 augustus 2017 om 13:35
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.