Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.

iOS 10 geïnstalleerd op 87% procent van alle actieve toestellen

Dikke kans dat jij ook op iOS 10 zit, want volgens de nieuwste cijfers staat iOS 10 op 87% van alle actieve toestellen geïnstalleerd. Zo vlak voor de komst van iOS 11 zit dus bijna iedereen op de meest recente versie.

Instellingen op de iPhone in iOS 10.3.
Het gaat lekker met iOS 10. Nu we nog maar een ruime maand verwijderd zijn van de definitieve release van iOS 11, staat iOS 10 al bijna op alle toestellen geïnstalleerd. Volgens Apple’s cijfers staat iOS 10 geïnstalleerd op 87% van alle actieve toestellen. Dat betekent dat bijna iedereen over is naar de meest recente versie van iOS.

iOS 10 op 87% van actieve toestellen

iOS 10 op 87% van de actieve toestellen.iOS-eigenaren staan bekend om de snelle adoptie van de nieuwste iOS-versies en iOS 10 is daar het levende bewijs van. Zo’n ruime tien maanden nadat iOS 10 voor het eerst beschikbaar kwam, is 87% van alle actieve toestellen voorzien van een versie van iOS 10. De overige dertien procent is onderverdeeld in iOS 9 (10%) en ouder (3%). Dat betekent dus dat 97% van alle actieve toestellen draait op een versie van iOS die maximaal twee jaar oud is. De meest recente cijfers zijn gemeten op 28 juli en zijn te vinden op Apple’s ontwikkelaarswebsite. Apple meet de cijfers aan de hand van bezoeken aan de App Store. Toestellen die al een tijd niet gebruikt worden, tellen dus niet mee in deze cijfers. De vorige cijfers waren van februari: toen stond iOS 10 op 79% van alle iDevices.

iOS 10 ligt daarmee op gelijke hoogte met iOS 9 die een jaar geleden ook op ongeveer 87% van de actieve toestellen geïnstalleerd was. De iOS 8 was twee jaar geleden wel het buitenbeetje, want deze versie stond pas in september 2015 op 87% van alle actieve toestellen, vlak voordat iOS 9 beschikbaar kwam.

iOS 10.3.3 is de meest recente versie van iOS 10 en bevat enkele belangrijke verbeteringen met betrekking tot de beveiliging. iOS 10.3.3 is waarschijnlijk de laatste versie van iOS 10 voordat in september iOS 11 beschikbaar komt. In iOS 11 kun je rekenen op allerlei verbeteringen, vooral voor de iPad. In ons iOS 11 dossier vind je de belangrijkste verbeteringen in iOS 11, maar in een apart artikel vind je ook een opsomming van allerlei kleine verbeteringen en ontdekkingen in iOS 11. Momenteel zijn ontwikkelaars aan de slag met de vierde beta van iOS 11, terwijl publieke testers de derde publieke iOS 11-beta kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2017, 11:30
Categorie iOS
Onderwerp ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.