macOS Sonoma op oudere Mac

Reacties voor: macOS Sonoma nu te installeren op 83 oudere Mac-modellen

Heb je een oudere Mac die niet geschikt is voor macOS Sonoma, dan kun je toch de sprong wagen met een speciale tool.

Reacties: 10 reacties

  1. Ik zit al een tijdje na te denken om dit te doen voor mijn oude MBP uit 2016. Ik heb een MBP van mijn werk waardoor ik mijn eigen bijna nooit gebruik. Dat komt vooral door de verouderde software. Zijn er anderen hier op iculture die hier ervaring mee hebben? Ben heel benieuwd

  2. Dit is wel vet! Ik heb nog een late 2013 iMac met maxed out specs die nog best goed mee kan komen… Draai nu nog Monterey via Patched Sur… Denk dat ik een poging ga wagen!

  3. Origineel geplaatst door Ro
    Ik zit al een tijdje na te denken om dit te doen voor mijn oude MBP uit 2016. Ik heb een MBP van mijn werk waardoor ik mijn eigen bijna nooit gebruik. Dat komt vooral door de verouderde software. Zijn er anderen hier op iculture die hier ervaring mee hebben? Ben heel benieuwd

    Ja, al meerdere jaren nu. Op een MacbookPro 17″ uit 2009. Ik had destijds wel het topmodel gekocht qua processor en grafische kaart. Dat helpt toch wel denk ik.
    Door het installeren van een SSD en het maximale RAM is het eigenlijk echt nog aangenaam werken.
    Ik gebruik deze wel niet dagelijks en enkel om gewone zaken te doen zoals wat mails, surfen, …
    Uiteraard is er soms een update waarbij ineens iets niet meer werkt, maar over het algemeen wordt dan ook aangeraden dit niet te doen op je enige Mac. Of op een andere partitie.

    MrMacintosch legt je op Youtube echt goed uit wat te doen, dus niet aarzelen zou ik zeggen.

  4. Ik gebruik al een paar jaar Open Core Legacy. Prima, stabiel en bied je de mogelijk om op oudere Macs een nieuwe OS te draaien.

  5. @Ro: Ik heb het zowel op een Mac Mini als Macbook Pro uit 2014 draaien. Op beide heb ik de meest recente MacOS Ventura draaien.

    Enige kanttekeningen:
    Elke keer als je een update wil doen (bijvoorbeeld van Ventura 13.4 naar 13.5 of van 13.5.1 naar 13.5.2), dien je wel goed te kijken of de patcher deze nieuwe versie al ondersteunt. Indien dat het geval is kun je updaten.

    Na elke update dien je wel een stappenreeks van de patcher door te lopen, zodat de configuratie van de patcher weer up to date is, zodat het je OS bij booten kan patchen, zodat het de hardware fopt en kan laden.

    Die stappenreeks na elke update is voor prima te doen, maar voor mijn vader met een onlangs ‘verouderde’ macbook pro (zonder touchbar) uit 2017 niet. Dat is wat mij betreft het enige probleem van de patcher, dat hij niet na de updates zelf de nodige stappen kan uitvoeren.

    En mijn Mac Mini liep na de update naar Ventura heel brak. Een volledige herinstallatie verhielp dit. Ze raden dan ook aan schoon up te daten.

  6. Absoluut een zeer gevaarlijke tip. Alle veiligheidssystemen van je (oudere) Mac worden omzeep geholpen. Daarnaast is Sonoma net uit en zijn niet alle kinderziekten al gerepareerd. Dus als je je oudere Mac wil verzieken ga dan met OCLP aan de gang, tenzij dat je weet wat je doet en je Mac niet je productie-machine is, maar een hobby project…

  7. @nnsa: Valt wel een klein beetje mee hoor, maar je moet wel wat ervaring hiermee hebben én niet bang zijn… Als je goede backups hebt is er ook weinig risico, maar ik ben wel met je eens dat dit niet voor iedereen is!

  8. Let goed op OpenCore Legacy Patcher ondersteund nog geen Sonoma.
    Zie hun Discord pagina omtrent updates

  9. Is er iemand die in de buurt van Vlaardingen mijn MacBook Pro uit 2012 kan updaten?
    Zou fijn zijn.

  10. Ik heb er Fedora linux opgezet, MacBook Pro uit 2014. Werkt ook erg mooi, alleen wat moeten rommelen om wifi aan de praat te krijgen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.