MagSafe-accessoires

Nieuwe MagSafe Charger op komst: al getest met iPhone 13

Er komt een nieuwe MagSafe Charger aan, die waarschijnlijk tijdens het iPhone 13 event zal worden aangekondigd.

Het blijkt uit informatie die Apple bij goedkeuringsinstantie FCC heeft ingeleverd. Een week voordat het verwachte september-evenement plaatsvindt blijkt dat er nog wel iets meer komt dan een iPhone 13 en een nieuwe Apple Watch. Apple wil de MagSafe Charger iets vernieuwen. Mogelijk zitten er nog meer nieuwe MagSafe-accessoires in de pijplijn. De informatie in de FCC-database werd opgemerkt door Dave Zatz.

Nieuw modelnummer voor MagSafe Charger

De huidige MagSafe Charger heeft modelnummer A2140, terwijl het nu ontdekte model voorzien is van nummer A2548. Op 13 augustus 2021 heeft Apple een testmodel ingeleverd bij de FCC, om goedkeuring te krijgen. Dat is minder dan een maand geleden. Erg veel verschillen zijn er niet te zien, dus we gaan er vanuit dat het uiterlijk verder hetzelfde blijft. Ook bij kleine interne aanpassingen moet Apple dit melden om opnieuw gekeurd te worden. De FCC meet onder andere hoe het zit met straling en andere wettelijke normen in de VS.

MagSafe Charger nieuw model 2021

Ook al getest op iPhone 13
De FCC geeft aan dat de MagSafe Charger is getest met acht verschillende iPhone-modellen. Vier daarvan met nummers A2341, A2172, A2176 en A2342 worden ‘Legacy Phone’ genoemd en hebben betrekking op de iPhone 12. Daarnaast zijn er vier modellen van de ‘New Phone’ getest, waarschijnlijk de vier iPhone 13-varianten. De nieuwe lader lijkt dus te werken op beide generaties. In juli waren er geruchten dat de iPhone 13-familie voorzien zijn van sterkere magneten en een grotere spoel om de hitte meer te verspreiden, dus het kan zijn dat sommige MagSafe-accessoires daarom aangepast moeten worden.

Bekijk ook

Review MagSafe Charger: praktisch magnetisch

In deze review van de MagSafe Charger lees je of deze magnetische oplader wat voor jou is. Hoe handig is hij? En is de MagSafe-oplader zijn geld waard? We bespreken de voor- en nadelen met onze ervaringen met de MagSafe Charger.

De FCC-informatie maakt duidelijk dat de “magnetische oplader” 15 Watt aan de iPhone en 1 Watt aan de AirPods levert. Er is dus niet gesleuteld aan de output. De merknaam “MagSafe” wordt nergens gebruikt, maar uit de illustraties en specificaties wordt duidelijk dat het hier gaat om de platte oplaadschijf van Apple.

Bekijk ook

iPhone 13-event: dit verwachten we van Apple's september-event

Vandaag is het zover: de verwachte iPhone 13-aankondigingen! In dit artikel blikken we vooruit op Apple's september-event. Wat gaat Apple tijdens dit iPhone 13-event nog meer aankondigen?

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.