Reacties voor: Microsoft Soundscape-app helpt blinden navigeren met 3D-geluid

Met de Microsoft Soundscape-app heeft Microsoft opnieuw een handige iPhone-app uitgebracht waarmee blinde en slechtziende gebruikers makkelijker door het leven kunnen gaan. De app gebruikt 3D audio-hints om te zorgen dat je niet tegen objecten botst of erover struikelt.

Reacties: 1 reacties

  1. Microsoft spijkert tegenwoordig goed aan de weg!
    Er zijn nog een paar apps die voor blinden goed te gebruiken zijn en waarin zelf ook markeringen zijn te maken.
    Wat wel jammer is voor al dit soort apps, dat gps te onnauwkeurig en te veranderlijk is!
    Als je ziet is een nauwkeurigheid van vijf meter meer dan voldoende, maar als je niet ziet kan zelfs een nauwkeurigheid van een meter problemen opleveren.
    Met het actief worden van Galilei kan er de gewenste nauwkeurigheid van veel minder dan een meter bereikt worden, zeker in combinatie met vaste gps bakens.
    Zover ik weet kan iphone nog niet met dit nieuwe systeem werken.
    Ariadne.gps is ook een app die info over plaatsnaam, adres en snelheid plus richting geeft, hemelsbrede afstand tot een markering en kan melden als je binnen een ingestelde afstand komt.
    Ariadne.gps is eigenlijk een kaart, die aangeeft, waar je op dat moment bent.

    Blindsquare is geavaceerder, deze kan eigenlijk ook wat Ariadne.gps kan, maar geeft meer info over winkels eet gelegenheden, sport gelegenheden, cultuur etc.
    Je kan daarin zelf markeringen opnemen, zijn het markeringen die ook voor anderen belangrijk kunnen zijn, dan kunnen die via de blindsquare site ook voor anderen beschikbaar gemaakt worden.
    Ariadne.gps is gratis, wat blindsquare kost, kan ik via de appstore niet nagaan, omdat ik het al jaren gebruik.

    Of het verstandig is, om als blinde in het verkeer ook nog muziek of podcast tegelijk via je oren te luisteren, terwijl je al je best moet doen om je omgeving in de gaten te houden, lijkt me niet veilig!
    Je kan immers niet je ogen gebruiken, om daarmee je oren te compenseren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.