Windows-app voor iOS

Windows-app voor iPhone nu beschikbaar als beta

Microsoft brengt een nieuwe Windows-app die niet alleen naar Windows-pc's komt, maar ook naar de iPhone, iPad en Mac. Met de app kunnen gebruikers op afstand verbinding maken met Windows-pc's. Momenteel is de app enkel beschikbaar als preview voor zakelijke gebruikers.

Het startscherm van de Windows-app biedt toegang tot verschillende clouddiensten en externe pc’s, zoals Azure Virtual Desktop en Windows 365. Het is ook mogelijk om via de browser toegang te krijgen tot de functies. Daardoor kun je functies van de remote desktop gebruiken zonder software te hoeven installeren.

Toegang tot Windows-pc vanaf iPhone, iPad of Mac

Daarnaast kun je onder andere meerdere monitors gebruiken, de schermresolutie aanpassen en randapparatuur zoals webcams en printers omleiden. Gebruik je meerdere Windows-accounts? Dan kun je ook schakelen tussen deze accounts. Op dit moment is er nog geen ondersteuning voor persoonlijke accounts, maar dat lijkt te gaan veranderen.

In de Windows-versie van de app suggereert Microsoft dat je ook een persoonlijk account kunt gebruiken, al werkt dat nu nog niet. Om gebruik te maken van de Windows-app op een iPhone, iPad of Mac is een apparaat met iOS 16, iPadOS 16, macOS 12 of nieuwer vereist. Let wel: Dit is dus geen op zichzelf staande Windows-pc vanaf je Apple-apparaat, maar een toegangsbron voor clouddiensten.

Windows-app voor iPad

Het is overigens niet zo dat Microsoft van de een op de andere dag al deze functies in een app stopt. Zo is bijvoorbeeld het besturen van een remote desktop al mogelijk via de speciale app. De stap naar een allesomvattende Windows-app signaleert echter wel wat Microsoft van plan is. Windows wordt op den duur steeds meer cloud based. In de release notes van de TestFlight-app laat Microsoft weten dat de Windows-app de opvolger wordt van de Remote Desktop-app.

De preview van de Windows-app is momenteel enkel nuttig voor gebruikers met een zakelijk Microsoft-account. Zakelijke gebruikers die aan de slag willen met de Windows-app, kunnen de TestFlight-versie installeren. Op dit moment zit de beta al vol, maar het kan zijn dat er mensen weggaan waardoor er ruimte vrijkomt. Kijk je echt uit naar de test, dan kun je het in de gaten blijven houden.

Wil je echt Windows installeren op je Mac? Daar zijn mogelijkheden voor, maar check het vooral even in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Windows op je Mac installeren: dit zijn de mogelijkheden

Wil je Windows op een Macbook of iMac installeren? Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden. In deze gids leggen we uit hoe je Windows op een Mac kunt gebruiken met Boot Camp en virtualisatiesoftware zoals VMWare, VirtualBox en Parallels. Daarbij maken we onderscheid tussen M1 Macs en Intel Macs.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.