MacBook 2016 rosegoud en andere kleuren

KGI: ‘Goedkopere 13-inch MacBook Air komt in tweede kwartaal van 2018’

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities voorspelt dat Apple een goedkopere MacBook Air gaat uitbrengen in de tweede helft van 2018. Het moet de huidige MacBook Air vervangen.

Update 3 maart: Apple zou de MacBook Air-lijn nog even willen voortzetten, zo blijkt uit een rapportage van Kuo. Op basis van die rapportage kunnen investeerders bepalen in welke toeleveranciers ze hun geld moeten steken. Eerder voorspelde Digitimes ook al een goedkopere 13-inch MacBook in 2018 (zie hieronder).

Kuo denkt verder dat het totale aantal verscheepte Macbook-modellen met 15 procent zal stijgen in kalenderjaar 2018. De MacBook Air kreeg tijdens WWDC 2017 nog een kleine update, met een iets snellere processor en standaard 8GB RAM.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 23 januari.

Er komt een nieuwe 13-inch MacBook aan, als we bronnen uit de industrie mogen geloven. Volgens DigiTimes worden er door Apple meer LCD-schermen besteld die gepland zijn voor het nieuwe 13-inch-model. Het zou waarschijnlijk gaan om een nieuwe 13-inch versie van de bestaande Retina-MacBook. Dit model zou de MacBook Air gaan vervangen en moet dienen als instapmodel voor de gehele MacBook-lijn.

‘Nieuwe 13-inch MacBook in 2018’

Apple heeft momenteel drie soorten MacBooks in het assortiment: de standaard 12-inch MacBook, de 13-inch MacBook Air en de MacBook Pro, ook in 13-inch en een grotere 15-inch variant. De 13-inch MacBook Air is het enige model zonder Retina-scherm en is veruit het goedkoopste model. Voor de 13-inch MacBook Air, die onlangs haar tiende verjaardag vierde, betaal je nu nog geen €1100, terwijl de 12-inch MacBook verkrijgbaar is vanaf bijna €1500. Grote nadeel is dat de MacBook Air al wat ouder is, met alleen een kleine verbetering in de specificaties in juni vorig jaar.

MacBook Air kopen

Het is dus niet ondenkbaar dat de nieuwe 13-inch MacBook de MacBook Air gaat vervangen. Dit zou dan betekenen dat de naam MacBook Air verdwijnt en er een nieuwe 13-inch versie van de huidige Retina-MacBook voor in de plaats komt. Bronnen baseren zich op de bestellingen van Apple bij General Interface Solution, dat sinds het vierde kwartaal van 2017 een leverancier voor schermonderdelen van de MacBook is. Door de komst van de nieuwe 13-inch MacBook, zouden de leveringen van GIS tegen het einde van het jaar stijgen tot 600.000 exemplaren per maand. Momenteel levert GIS 300.000 exemplaren van de schermonderdelen.

Als Apple inderdaad met een nieuwe 13-inch MacBook komt, betekent dit dat er waarschijnlijk verschuivingen gaan plaatsvinden wat betreft de prijs. De huidige 12-inch MacBook zou dan in prijs kunnen dalen, zodat hij dichter in de buurt komt bij de prijs van de huidige MacBook Air. Een nieuwe 13-inch MacBook kan qua prijs dan rond de €1500 liggen, ongeveer even veel als de Touch Bar-loze MacBook Pro van 13-inch.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 03 maart: Het artikel is bijgewerkt met de verwachting van KGI's analist Ming-Chi Kuo dat er een vernieuwde MacBook Air wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2018.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2018, 20:58
Bron Bron Digitimes
Via Via MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerp macbook
Device MacBook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.