MacPaw Setapp Mobile

Alleen in de EU: MacPaw start in april met Setapp Mobile-appwinkel

Dankzij iOS 17.4 is het mogelijk om marktplaatsen voor apps te openen, buiten de App Store om. MacPaw is het eerste bedrijf dat concrete plannen bekendmaakt om een eigen alternatief voor de App Store op te tuigen.

Dat MacPaw de eerste zou zijn, is niet zo heel vreemd. Het bedrijf heeft al een flat rate appbundel van €10,- per maand met een grote collectie apps. De in Kiev gevestigde softwarestudio is van plan om de eerste beta in april uit te brengen. Geïnteresseerde gebruikers kunnen zich alvast inschrijven op de wachtlijst om mee te doen aan de beta. MacPaw neemt contact met je op zodra je Setapp voor iOS kunt testen. Het plan is om een vast tarief voor apps te rekenen, dat alleen geldt voor EU-burgers.

Onbeperkt software gebruiken

Op de Mac biedt Setapp nu al 240 softwaretitels aan die je voor tien euro per maand onbeperkt kunt gebruiken. Dit betaalt zichzelf al snel terug als je maar één of twee van deze programma’s nodig hebt. Soms kun je ook de bijbehorende iPhone-app installeren zonder verdere kosten, maar dit werkt nu nog met een omweg. Met een eigen appwinkel wordt dit ook mogelijk op de iPhone. Toch is het niet zo dat het huidige aanbod van Setapp 1-op-1 wordt overgenomen. Er zal een nieuwe selectie worden gemaakt en ontwikkelaars kunnen zich er apart voor aanmelden. Vandaar dat de appicoontjes op de afbeeldingen nog onscherp zijn; MacPaw weet zelf ook nog niet exact welke apps mee gaan doen.

MacPaw Setapp Mobile op iPhone

MacPaw wil van Setapp het eerste op abonnementen gebaseerde platform voor Mac- en iOS-apps aanbieden. Ontwikkelaars krijgen betaald op basis van gebruik en marktwaarde van de app. Door rechtstreeks op de iPhone beschikbaar te zijn wordt het installeren van nieuwe apps nog gemakkelijker. Updates van apps zijn altijd gratis en er zijn geen advertenties en in-app aankopen.

De nieuwe appwinkel gaat van start met de volgende categorieën:

  • Productiviteit en zakelijke tools
  • Creatieve software en ontwerpsoftware
  • Lifestyle en productiviteit
  • Utility-apps
  • Gespecialiseerde professionele tools

Wie in april wil meedoen met de beta kan zich aanmelden bij de wachtlijst. Ook is MacPaw op zoek naar iOS-ontwikkelaars die willen meedoen met Setapp Mobile. Er zullen enkele favoriete apps uit de Setapp-catalogus aanwezig zijn, maar concrete namen wil de studio nog niet noemen. Wil je nu alvast kijken of Setapp iets voor jou is, dan kun je onze Setapp-uitleg bekijken.

Bekijk ook

Alles over SetApp, de alles-in-een softwarebundel voor je Mac

Met SetApp heb je voor een vaste prijs per maand meer dan 200 apps tot je beschikking. Je kunt het gratis proberen op de Mac. Daarna betaal je een vast maandbedrag voor onbeperkt gebruik.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.