iPhone SE 2023 met hole punch

Gerucht: ‘iPhone SE krijgt in 2023 hole punch-cameragaatje’

De volgende iPhone SE krijgt opnieuw een 4,7-inch scherm en zal in 2022 verschijnen. Dat zegt analist Ross Young. Hij kijkt ook al vooruit naar 2023.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hole punch voor iPhone SE in 2023

Volgens analist Ming-Chi Kuo hoeven we op korte termijn niet op een nieuw model van de iPhone SE te rekenen. Ook niet op een ‘iPhone SE Plus’, waar op een gegeven moment sprake van was. Als het aan analist Ross Young ligt hoeven we er ook niet op te rekenen. Hij ziet in zijn glazen bol een nieuw model in 2022 met hetzelfde formaat 4,7-inch LCD-scherm. Deze heeft een verbeterde processor en 5G-ondersteuning, maar verder zal het geen grote update zijn.


Young werkt voor Display Supply Chain Consultants, dat gespecialiseerd is in schermtechnologie. Hij baseert zich net als Kuo op tips en ontwikkelingen in de toeleveringsketen van Apple.

In 2023 kan er wel een radicaal nieuw design volgen. Het zou daarbij gaan om een 6,1-inch versie van de iPhone SE met een zogenaamd hole punch design in plaats van de notch. Kuo verwacht die hole punch overigens al een jaar eerder in de high-end modellen, de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, zoals we eerder schreven. In 2023 volgt dan ook het instapmodel iPhone SE met een soortgelijke hole punch.

Hole punch in Samsung vs iPhone notch

iPhone SE 2023 wel sterk vernieuwd

Android-fabrikanten maken al gebruik van het hole punch-design (zie hierboven), omdat de camera daarmee minder ruimte inneemt, waardoor het schermoppervlak groter kan zijn. Mocht je je zinnen hebben gezet op een iPhone SE, dan is dit een goed moment om er eentje te kopen. Het toestel is inmiddels ruim verkrijgbaar bij allerlei winkels en er zijn voldoende aanbieders te vinden die veertig euro onder de winkelprijs van Apple zitten, zoals je hieronder kunt zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2021, 16:37
Bron Bron Ross Young
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen camera, iPhone SE
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.