iPhone 14 camera's

Gerucht: ‘Apple onderhandelt over prijs OLED-scherm voor iPhone SE 4’

Apple is volgens geruchten aan het onderhandelen over de schermen van de iPhone SE 4. De vierde generatie krijgt een 6,1-inch OLED-scherm.

Update 16 februari 2024: Het is alweer bijna een jaar geleden sinds we voor het laatst over geruchten van een iPhone SE 4 met OLED-scherm schreven. Apple lijkt echter niet stil te zitten en zou prijsonderhandelingen ondergaan voor de OLED-schermen. Het bedrijf mikt volgens The Elec op een prijs van $20 per stuk.

De rapportage meldt dat producenten Samsung, BOE en Tianma respectievelijk $30, $35 en $40 proberen te vangen. Die eerstgenoemde zou een voordeel hebben als ze de opdracht krijgen, want het Zuid-Koreaanse merk zou oude voorraad van iPhone 14-displays kunnen gebruiken. Deze zouden identiek zijn aan wat Apple zoekt voor de iPhone SE 4. De telefoon zou in 2025 op de markt komen.

Lees hieronder ons oorspronkelijke artikel van 27 februari 2023:

iPhone SE 4 toch op komst?

Zijn de geruchten over uitstel of annulering van de iPhone SE 4 dan toch niet waar? Volgens analist Ming-Chi Kuo is Apple weer begonnen met de ontwikkeling van de vierde generatie iPhone SE. Er zit een 6,1-inch OLED-scherm in en een door Apple zelf ontwikkelde 5G-chip. Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel zal worden uitgebracht. Wel werd er al eerder gesproken over een 6,1-inch scherm. Dit is identiek aan de huidige toestellen, zoals de iPhone 14.


Kuo schrijft in een reeks tweets dat Apple een eigen 4nm-chip voor 5G-functies gaat gebruiken, die overigens alleen Sub-6Hz ondersteunt. Het zal meteen ook het startschot zijn om 5G-chips van Qualcomm uit te faseren. Als de massaproductie van de iPhone SE 4 goed loopt in het eerste kwartaal van 2024, dan zal Apple ook de baseband-chips van Qualcomm voor de iPad en Apple Watch aan de kant zetten.

Het zorgt ervoor dat Apple meer marge kan opstrijken, terwijl Qualcomm gaandeweg Apple kwijtraakt als klant. Dit geldt voor de komende 2 tot 3 jaar. De grootste verandering bij de iPhone SE 4 is volgens Kuo niet de 5G-chip, maar de overstap van een LCD-scherm naar een OLED-scherm. Wat het design betreft zal de iPhone SE eruit zien als een “kleinere variant van de 6,1-inch iPhone 14”. Dat is op zich vreemd, want de iPhone 14 heeft zelf ook al een 6,1-inch scherm en het zou vreemd zijn als het aanstaande instapmodel nog smallere bezels krijgt. De iPhone SE staat er juist om bekend dat de schermranden wat breder zijn.

De huidige iPhone SE 2022 is nog altijd een goede aankoop, voor wie niet te veel wil besteden:

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple's iPhone SE 4 blijkt prototype voor 5G-modem, release onzeker'

Wel of geen iPhone SE 4: dat is nog altijd de vraag. Eerder beweerde een bekende Apple-analist dat Apple toch plannen zou hebben voor een iPhone SE 4, maar nu zegt hij dat dit berust op een misverstand. Het gaat hier slechts om een prototype, maar die is niet bedoeld voor massaproductie.

Actuele iPhone SE deals

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 4 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.