iPhone SE 2020

Overzicht: 6 recente geruchten over de iPhone SE 2022

De iPhone SE 2022 komt er bijna aan. Wat zijn de nieuwste geruchten over de iPhone SE 2022? We hebben de zes meest betrouwbare geruchten over de derde generatie iPhone SE voor je verzameld.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone SE 2022: 6 geruchten op een rij

De iPhone SE 2022 komt er bijna aan en de afgelopen tijd zijn er al diverse geruchten geweest over wat dit model te bieden heeft. De recente geruchten over de iPhone SE 2022 omvatten zowel de grootste verbeteringen als kleine details. Wat er waar is van deze geruchten weten we binnenkort, maar tot die tijd moeten we af gaan op de informatie van diverse bronnen.

Inmiddels is de iPhone SE 2022 verkrijgbaar. Bekijk hier waar je het beste uit bent:

#1 Naam: ‘Nieuwe toestel heet iPhone SE+ 5G’

Voor de twee generaties van de iPhone SE die Apple al uitgebracht heeft, heeft Apple gekozen voor simpelweg de naam “iPhone SE”. Maar een display-expert, die vaak correct belangrijke details over nieuwe modellen wist te melden, heeft vernomen dat het nieuwe model een specifieke naam krijgt. Het zou gaan om de iPhone SE+ 5G. Waar die plus dan voor staat is nog een raadsel, maar de “5G” in de naam laat zich makkelijk raden.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Of dit model echt zo gaat heten, is nog maar de vraag. Apple gebruikt niet vaak zulke specifieke benamingen en het zou ons dan ook niet verbazen als het model gewoon iPhone SE gaat heten, met derde generatie als officiële aanduiding. In de volksmond zal het model dan iPhone SE 2022 genoemd worden.

#2 Display en design: ‘4,7-inch LCD met hetzelfde ontwerp’

Het is al langer duidelijk dat de iPhone SE 2022 er nagenoeg hetzelfde uit gaat zien als het huidige model. De nieuwe iPhone SE 2022 krijgt dan ook volgens diezelfde display-expert een 4,7-inch LCD-scherm, in een vertrouwde behuizing met thuisknop. Volgens Ming-Chi Kuo kiest Apple voor dezelfde kleuren als voorheen: wit, zwart en rood. Of de tinten nog iets anders worden, is niet duidelijk.

#3 Camera: ‘Nieuwe iPhone SE 2022 krijgt verbeterde camera’

Tussen neus en lippen door zei Mark Gurman van Bloomberg onlangs dat de nieuwe iPhone SE een verbeterde camera krijgt. Hij gaf daar verder geen details bij, maar wij denken dat de verbeterde camera vooral zit in de krachtigere processor waardoor er meer softwarematinge camerafuncties bij komen. Denk bijvoorbeeld aan de fotografische stijlen of misschien ondersteuning voor Deep Fusion of de nachtmodus. We denken niet dat Apple er een tweede cameralens aan toe gaat voeten.

iPhone SE 2020

#4 Prestaties: ‘A15-chip en ondersteuning voor 5G’

Waar we het meest zeker van zijn, is dit gerucht. Al maanden wordt er gesproken over een snellere chip en ondersteuning voor 5G. Geruchten van maanden geleden zeiden nog dat het ging om een A14-chip, maar dat is maar één nieuwere versie dan de huidige A13-chip. Het is daarom waarschijnlijker dat Apple kiest voor de A15-chip die ook al in de iPhone 13-serie zit. Dat is ook gebruikelijk voor de iPhone SE-modellen: de nieuwste chip van de iPhone-modellen die het najaar ervoor verschenen. Dat levert zoals gezegd vooral betere prestaties voor de camera op.

Een andere verbetering die in één adem genoemd wordt met de nieuwe chip, is de ondersteuning voor 5G. De 5G-functie zou één van de belangrijkste verbeteringen zijn, omdat dit ook meteen één van de meest betaalbare 5G-telefoons wordt. Maar staar je hier niet blind op: in Nederland merk je nog niet zo gek veel van de voordelen van het huidige 5G. De echt krachtige versie van dit mobiele netwerk komt pas over een paar jaar.

iPhone SE 2022 review uitgepakt.

#5 Opladen: ‘Geen MagSafe, wel draadloos opladen’

Het leek een logische toevoeging voor de nieuwe iPhone SE: magnetisch opladen via Apple’s MagSafe Charger. Door MagSafe toe te voegen op een toestel als de iPhone SE, wordt de lijn van MagSafe-accessoires in één klap een stuk toegankelijker en breder beschikbaar voor een groter publiek. Maar volgens Macotakara, die een wisselend track record heeft, heeft de nieuwe iPhone SE geen ondersteuning voor MagSafe. Het zou daardoor blijven bij draadloos opladen. Dat vinden we nu ook al in de huidige iPhone SE.

#6 Opslag: ‘256GB-optie keert terug’

De huidige iPhone SE 2020 is verkrijgbaar in twee opslagcapaciteiten: 64GB en 128GB. Maar toen dit model net te koop was, was er ook een versie met 256GB. Het lijkt erop dat deze versie weer terugkeert voor de 2022-editie. Apple-analist Ming-Chi Kuo zegt dat de iPhone SE 2022 qua opslag wederom in 64GB, 128GB en 256GB komt. Wat je daarvoor dan gaat betalen, lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Zoveel opslag en werkgeheugen heeft de iPhone SE 2022

Ben je geïnteresseerd in de nieuwe iPhone SE 2022? Dan is het goed om na te denken over hoeveel opslag je wil hebben. In dit artikel lees je wat je kunt kiezen zijn en wat het werkgeheugen is.

De release van de iPhone SE 2022 staat voor ergens dit voorjaar gepland, mogelijk aanstaande vrijdag al. Apple kondigt dit toestel aan tijdens Apple’s maart 2022-event. Eerder hebben we al onze verwachtingen voor het maart 2022-event op een rij gezet.

Bekijk ook

Dit zijn de meest recente verwachtingen voor Apple's maart 2022-event

Er komt dit voorjaar weer een Apple-event aan, maar wat gaat Apple daar allemaal aankondigen? In dit artikel lees je onze verwachtingen voor het maart 2022-event van Apple.

Je kunt de iPhone SE 2022 kopen bij alle providers, telecomwinkels en bij Apple zelf. Check ook bij welke andere winkels je terecht kan. Lees meer in ons artikel over de iPhone SE 2022 prijzen.

iPhone SE 2022 met abonnement

Odido | Vodafone | KPN |

Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen

iPhone SE 2022 los bestellen

Je kunt ook terecht bij deze winkels en aanbieders:

Bol.com | Mobiel.nl | Belsimpel | Coolblue | Mediamarkt | Amazon.nl

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 07 maart: Artikel bijgewerkt met de nieuwste geruchten.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 07 maart: Artikel bijgewerkt met de nieuwste geruchten.

Actuele iPhone SE 2022 deals

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.