iPhone 8 concept door iDropNews

Nieuw iPhone 8-prototype heeft bijna ‘onzichtbare’ camera in het scherm

De iPhone 8 krijgt volgens nieuwe geruchten een 'onzichtbare' camera in het scherm. Ook probeert Apple de Touch ID-knop nog aan de voorkant te verwerken. Maar of dat lukt?

Het is wel duidelijk dat we volop in het geruchtenstadium zijn beland. Vrijwel dagelijks lekken er nieuwe aanwijzingen hoe de iPhone 8 eruit zou kunnen zien. Welk prototype Apple daadwerkelijk gaat uitwerken, staat misschien nog helemaal niet vast, maar we kunnen in ieder geval zien wat Apple zoal heeft overwogen. Zo lekte gisteren een schematische tekening waarop te zien was dat Apple een Touch ID aan de achterkant probeert. Een wat geloofwaardiger idee is dat Apple Touch ID onder het scherm verwerkt, zoals in deze nieuwe afbeeldingen is te zien.

iPhone 8 concept door iDropNews

iPhone 8 met camera onder het scherm

De afbeeldingen laten uiteraard geen toestellen uit de fabriek zijn, maar zijn renders gemaakt door ontwerper Benjamin Geskin. Hij gebruikte daarvoor informatie die hij van de site iDropNews heeft ontvangen, via een Foxconn-medewerker.

iPhone 8 concept door iDropNews

Deze persoon vertelde de website dat de iPhone vrijwel randloos wordt, waardoor er veel meer ruimte is voor het scherm. Verder zou Apple een vrijwel ‘onzichtbare’ camera onder het scherm willen verstoppen. Met zo’n groot scherm is er bijna geen ruimte meer voor de telefoonspeaker, dus we zijn benieuwd hoe Apple dit gaat oplossen – als ze tenminste voor dit design kiezen.

iPhone 8 concept door iDropNews

Bij deze variant zit Touch ID nog wel aan de voorkant en is verwerkt in het scherm. Dat is een keuze die nogal lastig te realiseren is. Samsung probeerde het ook bij de Galaxy S8, maar moest uiteindelijk toch kiezen voor plaatsing aan de achterkant. Volgens eerdere informatie is het scherm met Touch ID een van de lastigste uitdagingen bij de iPhone 8. Ook uit deze afbeeldingen ontstaat weer de indruk dat de camera’s aan de achterkant zomaar eens verticaal geplaatst kunnen worden.

Dit zouden dan de specs moeten zijn van de iPhone 8:

  • Touch ID onder het scherm aan de voorkant
  • 4mm bezel rondom het scherm
  • 2,5D contourglas aan de voorkant en achterkant, met daaromheen een metalen frame
  • Draadloos opladen
  • Zelfde afmetingen als de iPhone 7, maar met groter scherm
  • 5,8-inch OLED-scherm
  • ‘Onzichtbare’ frontcamera onder het scherm

iPhone 8 concept door iDropNews

Het ziet er mooi uit, maar het blijft afwachten of Apple hiervoor kiest. Ze hebben nog een maand of vier voordat de massaproductie begint.

iPhone 8 concept door iDropNews

iPhone 8 concept door iDropNews

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2017, 9:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.