Apple: design met Autodesk en tekening, zakelijke toepassingen

iPhone is de meestgebruikte zakelijke smartphone in Nederland

De iPhone is de populairste zakelijke smartphone in Nederland en verslaat daarmee Android. Dat blijkt uit een groot aantal interviews met Nederlandse bedrijven.

Apple: design met Autodesk en tekening, zakelijke toepassingen

Apple heeft zijn koppositie in de Nederlandse zakelijke markt terugveroverd, nadat het vorig jaar Android nog voor zich moest laten. Met een marktaandeel van 43 procent is de iPhone de meest gebruikte smartphone onder Nederlandse bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Computer Profile.

Nederlandse bedrijven: iPhone populairst

Computer Profile trekt deze conclusie uit ruim 1700 interviews met Nederlandse bedrijven met vijftig of meer werknemers, die ze het afgelopen halfjaar uitvoerden. Daarin blijkt de iPhone het populairst. Met ruim een derde marktaandeel komt Samsung op een tweede plaats, gevolgd door Microsoft en Nokia op de derde en vierde positie.

Zakelijke smartphonemarkt in Nederland volgens Computer Profile

Verschil in typen bedrijven
De analyse keek niet alleen naar het absolute marktaandeel van verschillende fabrikanten, maar ook naar de verschillende typen bedrijven en hun omvang. Daarin valt op dat Apple vooral populair is bij bedrijven met 250 tot 2500 medewerkers binnen Nederland, en bedrijven van gemiddelde omvang. Binnen die typen haalt de iPhone een marktaandeel van vijftig procent of hoger. Bij multinationals en bedrijven in het publieke domein, daarentegen, gaat Samsung aan kop.

Zakelijke smartphones per bedrijfstype

Redenen onduidelijk
Het is niet duidelijk of in de interviews ook gevraagd is naar redenen voor de keuze voor verschillende platformen. Mogelijk spelen aspecten als veiligheid en ondersteuning hierin een rol. Vooral op ondersteuning voor de zakelijke markt heeft Apple de afgelopen jaren fors ingezet. Onder meer met toegevoegde functionaliteit in iOS en nieuwe samenwerkingen met grote zakelijke dienstverleners.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2017, 9:40
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.