iPhone 8 mockup

Waarom het iPhone 8-scherm Apple voor extra uitdagingen stelt

Als Apple bij de iPhone 8 kiest voor een Touch ID-sensor onder het scherm, dan staan ze voor behoorlijke uitdagingen. Zeker als Apple wil vasthouden aan de eigen oplossing van Authentec.

Volgens geruchten zou Apple de Touch ID-sensor in het scherm van de iPhone 8 willen verwerken. Dat is een mooi vooruitzicht, maar het stelt Apple ook voor nieuwe uitdagingen. Het zou misschien wel eens de meeste hoofdbrekens kunnen opleveren bij de productie van de iPhone 8, zo verwacht een analist die zich baseert op bronnen uit de productieketen.

iPhone 8 mockup

‘Touch ID in iPhone 8-scherm is moeilijk’

De gloednieuwe iPhone 8 met OLED-scherm moet het volgens geruchten zonder homeknop doen. De Touch ID-sensor is daarbij in het scherm verwerkt, zoals ook al vaker in geruchten en patenten voorbij kwam. Apple zou hiervoor gebruik willen maken van de technologie van AuthenTec, een bedrijf dat ze in 2012 overnamen. Dat blijkt echter behoorlijk wat hoofdbrekens op te leveren en Apple zou niet voor oplossingen van andere producenten willen kiezen.

Om het probleem op te lossen, heeft Apple volgens de analist drie opties. Apple zou kunnen overwegen om de Touch ID-sensor helemaal te verwijderen en te kiezen voor alleen gezichtsidentificatie. Het nadeel hiervan is dat gezichtsidentificatie lang niet altijd handig is en dat veel apps al gebruikmaken van Touch ID. Er zijn ook nog zat andere redenen te bedenken waarom Apple de Touch ID-sensor niet mag verwijderen. Een andere mogelijkheid om het probleem op te lossen, is om de Touch ID-sensor aan de achterkant van de iPhone 8 te plaatsen. Ook dat is om meerdere redenen onhandig en minder gebruiksvriendelijk dan op de voorkant van de iPhone. Het is overigens wel de oplossing die Samsung bij de Galaxy S8 heeft gekozen.

Een laatste oplossing die de analist noemt is dat Apple de productie van de iPhone 8 uitstelt, maar ook dat is geen aantrekkelijke optie. Tot nu toe heeft Apple de iPhones altijd op tijd geleverd, ondanks jaarlijks terugkerende geruchten over plotseling opdoemende problemen. Omdat de massaproductie van de iPhone 8 nog niet is begonnen kan Apple nog op het laatste moment besluiten om het toch anders aan te pakken en voor een andere oplossing te kiezen. Het wachten is op de eerste uitgelekte foto’s van de nieuwe iPhone zodat we wat meer duidelijkheid hebben of de knop nu ín of ónder de glasplaat ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2017, 18:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, touch id

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.