Apple Park gebouw met bomen.

Apple koopt te veel bomen voor Apple Park, veroorzaakt tekort

Voor de bouw van Apple Park heeft Apple zoveel bomen gekocht, dat dit voor problemen zorgt bij andere projecten. Zij moeten hiervoor uitwijken naar naastgelegen staten om op zoek te gaan naar geschikte bomen.

Ja, je leest het goed: Apple heeft te veel bomen gekocht. Voor de bouw van Apple Park, het nieuwe hoofdkantoor van Apple, heeft Apple negenduizend bomen nodig en dat zorgt voor problemen bij andere groenprojecten in de omgeving. Dat blijkt uit een verslag van San Francisco Chronicle. Andere projecten moeten daarom naar andere staten uitwijken op zoek naar geschikte bomen.

Apple Park gebouw met bomen.

Apple koopt heel veel bomen

Nog deze maand moeten de eerste werknemers hun intrede gaan maken in Apple Park, de gloednieuwe hoofdlocatie waar jarenlang aan gebouwd is. Duurzaamheid is daarbij belangrijk. Apple maakt niet alleen gebruik van duurzame energie, maar plaatst ook negenduizend bomen rondom het complex, zodat het geheel er groen uit ziet. Dit zijn ook enkele speciale bomen die goed tegen de droogte kunnen.

Apple’s groene ideeën zijn leuk, maar zorgen wel voor problemen bij andere projecten in de omgeving. Het verslag meldt dat Apple onlangs nog drieduizend bomen gekocht heeft, maar dat er wel flinke concurrentie gaande is. Andere bedrijven, zoals Greenspan en Trollip, vechten om de juiste bomen door deze te taggen waardoor Apple de bomen niet in kan pikken. Uiteindelijk moesten Greenspan en Trollip uitwijken naar Portland in de staat Oregon om op zoek te gaan naar geschikte bomen. Voor hun eigen project hebben ze 469 geschikte bomen nodig, maar door het enthousiasme van Apple zijn deze in California niet meer te vinden.

Bekijk ook

Steve Jobs Theater, zonnepanelen en parkeergarages van Apple Park in nieuwe video

In een nieuwe dronevideo van het Apple Park is te zien wat de status eind februari 2017 is. We zien het Steve Jobs Theater in aanbouw, zonnepanelen op de parkeergarage en nog veel meer.

Veel parkeerplaatsen bij Apple Park

Daartegenover staat ook dat Apple flink wat ruimte beschikbaar heeft voor parkeerplaatsen. In totaal gaat het om 325.000 vierkante meter die beschikbaar is voor parkeerplekken, terwijl er ‘slechts’ 318.000 vierkante meter gebruikt wordt voor kantoren en andere gebouwen. Dit komt neer op bijna 11.000 parkeerplekken voor 14.000 werknemers. Deze verhouding komt vooral door de regelgeving in Cupertino, waar er een bepaalde hoeveelheid parkeerruimte beschikbaar moet zijn voor de hoeveelheid werknemers.

De volledige overgang naar Apple Park start deze maand, maar duurt nog meer dan zes maanden. Het Steve Jobs Theater, waar toekomstige keynotes gehouden worden, gaat pas in het najaar open. Het bouwen gaat dus nog wel even door, ook al staat de opening al voor eerder gepland.

Bekijk ook

Apple Park met Steve Jobs Theater is de nieuwe naam van Apple Campus 2

Apple heeft het nieuwe kantoor Apple Campus 2 omgetoverd tot Apple Park. De nieuwe locatie zal in april geopend worden, waarna de werknemers hun intrede maken. Ook is er een Steve Jobs Theater.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 april 2017 om 10:34
Onderwerp
Categorie
Apple
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.