‘Schematische tekeningen iPhone 8 laten bijna randloos toestel zien’

Er is een schematische tekening van de iPhone 8 opgedoken. Hierop is te zien dat de nieuwe iPhone een bijna randloos scherm krijgt en dat de Touch ID-sensor aan de achterkant zit. Hoe dicht ligt dit bij het daadwerkelijke design?

iPhone 8 randloos concept
We hebben het de afgelopen tijd vooral met geruchten van analisten en Apple-kenners moeten doen, maar vandaag is daar verandering in gekomen. Via het Chinese Weibo zijn mogelijke schematische tekeningen van de iPhone 8 opgedoken. In de schematische tekeningen is te zien hoe de iPhone 8 er volgens bronnen uit komt te zien. Het eerste wat opvalt is dat het toestel bijna geen schermranden meer heeft en dat de homeknop verdwenen is.

Schematische tekeningen iPhone 8

In de tekeningen is zowel de voorkant, achterkant, als de zijkanten te zien. Op de voorkant valt vooral het grote scherm op. Als we de geruchten mogen geloven, gaat het om een 5,8-inch scherm, maar in een strakkere behuizing. Dit komt doordat de schermranden aan de boven- en onderkant een stuk minder groot zijn. Dit is ook te zien in onderstaande tekeningen. De homeknop is verdwenen en de FaceTime-camera is een stuk hoger geplaatst om ruimte te maken voor het grotere scherm.

Schematische tekening iPhone 8.

Op de achterkant is te zien dat de dubbele cameralens een kwartslag gedraaid is. In plaats van twee cameralenzen naast elkaar, zijn ze in deze tekening onder elkaar geplaatst. Op de achterkant is ook te zien dat daar de Touch ID-sensor geplaatst is, onder het Apple-logo. Wij hebben daar echter onze bedenkingen bij, want een Touch ID-sensor aan de achterkant is om meerdere redenen niet handig.

Bekijk ook

Opinie: Waarom Touch ID op de achterkant van de iPhone niet handig is

Een onbekende bron meldt dat de Touch ID-sensor aan de achterkant van de iPhone 8 komt, maar is dat wel zo handig? Wat ons betreft niet en daar zijn meerdere redenen voor.

Wat betreft afmetingen kunnen we met deze tekeningen uitgaan van 149 mm hoog, 72,5 mm breed en 7,1 mm dik. Als je dit vergelijkt met de iPhone 7, dan is de iPhone 8 volgens deze tekeningen een centimeter hoger, een halve centimeter breder, maar net zo dik. Het zou echter goed kunnen dat het hier om één van de vele designs gaat die Apple overweegt. Gisteren bleek namelijk dat Apple problemen zou hebben met het plaatsen van de Touch ID-sensor in het scherm, waardoor een vingerafdrukscanner aan de achterkant een alternatieve mogelijkheid is.

Bekijk ook

Waarom het iPhone 8-scherm Apple voor extra uitdagingen stelt

Als Apple bij de iPhone 8 kiest voor een Touch ID-sensor onder het scherm, dan staan ze voor behoorlijke uitdagingen. Zeker als Apple wil vasthouden aan de eigen oplossing van Authentec.

Deze afbeelding zou overeenkomen met zo’n alternatief design, getuige de code EVT 03 rechtsboven in de tabel. EVT staat voor Enginering Validation Test en het zou gaan om de derde versie. Het is dus goed mogelijk dat dit design niet exact overeenkomt met het uiteindelijke ontwerp. Hou ook altijd in je achterhoofd dat Weibo als bron in het verleden wisselende resultaten opleverde.

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.