Apple investeert $200 miljoen in Amerikaanse glasfabrikant Corning

Apple investeert een bedrag van $200 miljoen in het Amerikaanse bedrijf Corning. Corning maakt al tien jaar het glas op de touschreens van iPhones en iPads.

Apple heeft bekendgemaakt dat ze $200 miljoen investeren in het Amerikaanse bedrijf Corning. Het bedrijf Corning maakt al tien jaar het glas van iOS-toestellen. De investering maakt deel uit van Apple’s plannen om de Amerikaanse banenmarkt te stimuleren en het totale fonds van $1 miljard.

Apple investeert $200 miljoen in Corning

De investering van Apple in Corning is onderdeel van Apple’s Advanced Manufacturing Fund. Met dit fonds wil Apple de innovatie bij Amerikaanse producenten stimuleren. Corning is het eerste bedrijf dat van Apple een dergelijke investering ontvangt. Het geld is bedoeld voor Corning’s afdeling voor onderzoek en ontwikkeling, zodat de productie van glas nog verder verbeterd kan worden. De faciliteit in Harrodsburg is Apple’s focus voor deze investering. Deze locatie bestaat inmiddels al 65 jaar.

Jeff Williams, Apple’s chief operating officer, noemt Corning als een goed voorbeeld van een continue innoverende leverancier. Tien jaar geleden startte Apple een samenwerking met het bedrijf, toen de eerste iPhone op de markt kwam. Corning maakt de bovenste glasplaat van het touchscreen op zowel de iPhone als iPad. Met de investering verzekert Apple zich ook van een verdere samenwerking. Wendell P. Weeks, de baas van Corning, geeft aan dat de samenwerking geleid heeft tot grote innovaties op het gebied van glas. Ook zijn er bijna 1000 banen gecreëerd. De investering zorgt ervoor dat de fabriek in Harrodsburg het middelpunt blijft voor de ontwikkeling van technologie op het gebied van glas.

De investering maakt deel uit van een totale investering van $1 miljard in Amerikaanse bedrijven, zo onthulde Tim Cook vorige week. Op een speciale website geeft Apple een overzicht van de werkgelegenheid die ze gecreëerd hebben in de Amerikaanse banenmarkt. Zo zijn er in vijftig staten twee miljoen banen gecreëerd.

Apple zal de vakkundigheid van Corning waarschijnlijk hard nodig hebben. De iPhone 8 krijgt volgens geruchten een geheel nieuw design met een glazen behuizing. Het is dus goed mogelijk dat de glazen onderdelen voor deze behuizing geleverd worden door Corning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2017, 12:40
Categorie Apple
Onderwerp investering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.