iPhone 16 geruchten

Zo gaan de iPhone 16-modellen eruit zien: gelekte foto toont afmetingen en camera’s

Nieuwe dummy's van de iPhone 16-modellen laten zien hoe de nieuwe iPhones eruit gaan zien. We zien met name het ontwerp van de camera's, de positie van de knoppen en het verschil in grootte.

Update 29 april 2024: Er is een foto gelekt van de complete iPhone 16-serie. Het gaat hier om dummy’s, die er echter een stuk realistischer uit zien dan de eerdere blokken metaal van begin april. Ook toen werd de foto op X gepost door Sonny Dickson, een bekende geruchtenlekker uit voorgaande jaren die met de komst van de iPhone 16 weer wat actiever is geworden. De foto laat zien dat de iPhones in 2024 verschillende afmetingen krijgen. Links zie je de twee Pro-modellen in de grotere formaten 6,9-inch en 6,3-inch. De standaard iPhone 16-modellen houden het formaat van 6,1-inch en 6,7-inch. Dergelijke dummy’s worden gekocht door fabrikanten die het gebruiken om accessoires op maat te kunnen maken. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom het Apple-logo op de blauwgrijze en roze modellen niet of nauwelijks te zien is.

De standaardmodellen van de iPhone 16 krijgen volgens geruchten een andere layout van de camera, waarbij de twee lenzen recht boven elkaar zijn geplaatst. Deze camera’s zouden ook in staat moeten zijn om ruimtelijke video’s te maken. Bij de iPhone 12 koos Apple ook voor twee verticaal geplaatste camera’s, maar bij de iPhone 13 veranderde dit in een diagonale plaatsing.

iPhone 16 dummy
iPhone 16 dummy.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 4 april 2024.

iPhone 16 dummy’s: ‘Zo zien ze eruit’

Dit jaar komt Apple met de iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro en iPhone 16 Pro Max, de vier nieuwe iPhones van 2024. We hebben de afgelopen maanden al diverse geruchten over de iPhone 16-serie voorbij zien komen, waaronder over de kleuren van de iPhone 16 en het iPhone 16-scherm. Maar nu wordt alles een beetje tastbaarder, dankzij de iPhone 16-dummy’s die in handen gekomen zijn van geruchtenlekker Sonny Dickson. Hoewel, dummy’s: het gaat meer om mallen die gebruikt worden door hoesjesmakers om alvast ontwerpen te maken zodat ze er zo vroeg mogelijk bij kunnen zijn. Desalniettemin geeft dit een wat betere kijk op de verwachte veranderingen.

De dummy’s tonen alle vier de nieuwe modellen. Het eerste dat opvalt is dat de iPhone 16 Pro Max een stukje groter lijkt te zijn dan de iPhone 16 Plus, hoewel op de foto niet duidelijk te zien is of de onderkant van de mallen wel gelijk liggen. Bij voorgaande series waren de Plus- en Pro Max-modellen nog ongeveer even groot, maar volgens geruchten krijgt de iPhone 16 Pro Max een groter 6,9-inch display. Een grotere behuizing lijkt dan ook logisch.

iPhone 16 dummy's/mallen: achterkant met camera's

Wat verder opvalt is het ontwerp van de camera’s aan de achterkant. Bij de Pro-modellen zien we weinig verschil met de huidige iPhone 15 Pro’s: de drie cameralenzen zijn in een driehoeksvorm gepositioneerd, met links- en rechtsboven de flitser en LiDAR-scanner. Maar bij de gewone iPhone 16 en iPhone 16 Plus zien we een geheel ander ontwerp. De dubbele camera’s staan weer recht onder elkaar, in een pilvormige camerabult. Geen vierkant blokje meer dus, zoals sinds de iPhone 11 gebruikelijk is. Het lijkt daarmee meer op de camerabult zoals we die bij de iPhone XS voor het laatst zagen, maar dan wel met de flitser er los naast.

Bekijk ook

Opnieuw gerucht over verticale camera iPhone 16: 'Zo ziet dat eruit'

Er zijn al geruchten geweest over de camera van de iPhone 16-modellen. Het nieuwste gerucht gaat over de indeling van de cameralenzen op de gewone iPhone 16. Een render laat zien hoe dit eruit ziet.

Nieuwe knoppen iPhone 16 duidelijk in beeld

Tot slot zien we bij alle vier de modellen de nieuwe knoppen in beeld. De iPhone 16 en iPhone 16 Plus krijgen de actieknop van de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max, zoals volgens eerdere geruchten ook al voorspeld was. Overigens zien we ook dat de volumeknoppen ongewijzigd blijven, met twee aparte knoppen voor volume omhoog en omlaag.

Knoppen iPhone 16 te zien op dummy's

Aan de andere kant zien we tot slot de nieuwe Capture button van de iPhone 16-serie. Deze knop zou speciaal toegevoegd zijn om filmen makkelijker te maken, waarbij je zelfs kan in- en uitzoomen door eroverheen te vegen. De knop vind je aan de rechter zijkant, onder de zijknop. De knop lijkt wat dieper in de behuizing te liggen dan de zijknop.

De iPhone 16-serie wordt in september 2024 verwacht. De komende maanden zullen er ongetwijfeld nog veel meer geruchten opduiken, bijvoorbeeld over het scherm, camera en het design. Op onze overzichtspagina’s lees je meer over wat je van de nieuwe modellen kan verwachten.

Bekijk ook

Vooruitblik iPhones in 2024: de belangrijkste verwachtingen van de nieuwe modellen

Wat kun je verwachten van de nieuwe iPhones van 2024? Het duurt nog wel even totdat de 2024 iPhones onthuld worden, maar er zijn al geruchten geweest over verbeteringen en meer. Lees hier onze vooruitblik voor de nieuwe iPhone-modellen van 2024 en wat er nieuw is.

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.