iPad Pro met wit Magic Keyboard

Supersnel: Apple laat je iPadOS updaten via 5G

Voorlopig alleen voor iPad Pro 2021

De iPad Pro 2021 is over-the-air te updaten via 5G. Bij de iPhone 12-serie was het al mogelijk om via 5G de software bij te werken. Op de iPad kan het nu ook.

iPadOS updaten via 5G

Dat blijkt uit een supportdocument van Apple, dat het gebruik van 5G op de iPad Pro 2021 beschrijft. Er staat ook bij welke varianten van 5G-icoontjes je in de statusbalk kunt zien. In een gebied waar 5G-dekking is krijg je een icoon ‘5G’ als het beschikbaar is en als jouw databundel het ondersteunt. Je kunt in sommige regio’s ook een 5G+ of een 5G UW-icoontje te zien krijgen, voor een verbinding op hogere frequenties. Dit is echtr maar in een beperkt aantal gebieden beschikbaar, waaronder de VS.


Internetten en apps installeren kan uiteraard via 5G, als je de nieuwste iPad Pro 2021 hebt en als jouw provider het aanbiedt op jouw databundel. Met de optie ‘Allow More Data on 5G’ kun je aangeven dat het snelle netwerk voor meer taken wordt gebruikt, zoals FaceTime-videogesprekken in hogere kwaliteit, maar ook het updaten van iPadOS via 5G. Heb je een onbeperkte databundel, dan kan dit standaard zijn ingeschakeld voor sommige gebruikers. Dit is afhankelijk van de provider. Het heeft dus zin om even te kijken en het eventueel handmatig in te schakelen.

iPad 5G-instellingen

Apple biedt je ook de mogelijkheid om – net als op de iPhone 12-serie – te kiezen voor Databesparingsmodus. In dit geval worden automatische updates en achtergrondtaken gepauzeerd totdat je weer op WiFi zit. Kies je standaard dan wisselt Apple automatisch de snelheid van de verbinding.

iPad 5G-instellingen

Mocht je bang zijn dat dit te snel je accu leegtrekt, dan kun je ook zorgen dat 5G automatisch wordt in- en uitgeschakeld op basis van locatie of andere factoren. Je doet dit door een persoonlijke automatisering in de Opdrachten-app aan te maken.

De iPad Pro 2021 is sinds een paar dagen officieel te koop. Je moet dan uiteraard wel de versie met 5G-functie hebben, waar je een toeslag voor betaalt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2021, 12:04
Categorie Providers
Onderwerp 5g

5G

5G is de nieuwste generatie van het mobiele datanetwerk. Het is de opvolger van 4G en heeft over het algemeen een beter bereik met hogere snelheid. Er zijn meerdere versies van 5G, die gebruikmaken van verschillende frequenties van (Nederlandse) providers. In Nederland wordt anno 2021 nog de beperkte versie van 5G gebruikt, waarbij de verbetering in internetsnelheid nog niet heel groot is. De iPhone 12-serie en de nieuwste iPad Pro 2021 werken met 5G en ook toekomstige modellen krijgen ondersteuning. Het 5G-modem is gemaakt door Qualcomm, maar ook Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones. Lees hier alles over 5G-netwerken, 5G-providers en meer.

5G
5 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.