iPad Pro 2020 review camera

Gerucht: ‘Schematische tekeningen iPad Pro 2021 tonen geen uiterlijke veranderingen’

Apple komt mogelijk nog dit voorjaar met een nieuwe iPad Pro 2021, maar hoe gaat dit model eruit zien? Er zijn schematische tekeningen opgedoken waarop dit nieuwe model te zien is, maar veranderingen in het design hoef je niet te verwachten.

Apple bracht vorig jaar de iPad Pro 2020 op de markt, waarbij de grootste verandering in de camera zat. Het verdere design van het model was geinspireerd op de iPad Pro uit 2018, met de dunnere schermranden en strakke zijkanten. Voor 2021 werkt Apple ook weer aan een nieuw model van de iPad Pro. Het lijkt erop dat we deze keer opnieuw hetzelfde design krijgen, zo blijkt uit schematische CAD-tekeningen van de 11-inch iPad Pro 2021.

‘Schematische tekeningen iPad Pro 2021 verschenen’

De tekeningen zijn afkomstig van MySmartPrice. Dergelijke schematische tekeningen worden vaak gebruikt door accessoiresmakers, zodat ze vroegtijdig nieuwe hoesjes en dergelijke uit kunnen brengen. In dit geval gaat het om de 11-inch versie. De afbeeldingen tonen hetzelfde ontwerp, met een dunne schermrand en vlakke zijkanten. Toch is er qua afmetingen wel een verschil, zo meldt de bron. Het nieuwe model wordt volgens deze tekening namelijk iets smaller en minder hoog. De dikte blijft wel hetzelfde. Apple zou kiezen voor 245,74 x 176,61 x 5,9 (ten opzichte van 247,6 x 178,5 x 5,9 in de vorige generatie). Ook zouden de speakergaten iets gewijzigd zijn. Het 11-inch scherm blijft ongewijzigd.

iPad Pro 2021 schematische CAD-tekeningen 11-inch versie.

Uit de tekening blijkt ook dat we geen grote verandering voor de camera hoeven te verwachten. Apple introduceerde vorig jaar voor het eerst een dubbele camera met een ultra-groothoeklens. Daarnaast werd ook de LiDAR Scanner voor het eerst toegevoegd. In dit nieuwe model lijkt dit ongewijzigd te zijn, al weten we nog niet of er aan de specificaties iets veranderd is. De kans op een derde cameralens zoals in de iPhone 12 Pro lijkt klein.

Camera op iPad Pro 2021 schematische tekening.

Maar wat brengt de iPad Pro 2021 dan wel? Geruchten spreken over een nieuwe chip, zoals de A14X-chip. Apple zou wel plannen hebben om in het eerste kwartaal van 2021 mini-LED naar de iPad Pro te brengen, maar het zou daarbij alleen kunnen gaan om de 12,9-inch versie. Dat zou dus betekenen dat de 11-inch iPad Pro het Liquid Retina LCD-scherm behoudt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2021, 12:01
Bron Bron MySmartPrice
Via Via iMore
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad pro, iPad Pro 2021
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.