iPad Pro zakelijk multitasken

Microsoft Excel op iPad laat je aan twee spreadsheets tegelijk werken in Split View

Na eerdere updates voor Word en PowerPoint
Microsoft maakt makkelijker om aan meerdere documenten tegelijk op de iPad te werken. Microsoft Excel heeft namelijk ondersteuning voor meerdere vensters in Split View, nadat eerder Word en PowerPoint de functie al kregen.

Update 12 januari: Microsoft heeft met een nieuwe update ook Excel de Split View functionaliteit gegeven. Hiermee is het nu mogelijk om twee spreadsheets naast elkaar te zetten. Ook is het nu mogelijk om met Word te bedienen met je muis of trackpad. Microsoft maakte eerder al bekend te werken aan de toevoeging van deze functionaliteit. Ook PowerPoint heeft enkele nieuwe functies gekregen waaronder Presenter Coach. Hiermee kun je je presentatie oefenen en krijg je tips over hoe je je publiek vast kunt houden.

Bekijk ook

Microsoft start met uitgebreide trackpad-support in Office voor iPad

Goed nieuws voor iedereen die graag met Office werkt op de iPad. Microsoft voegt cursor-support aan de app toe. De verbeterde trackpad-ondersteuning wordt nu naar alle gebruikers uitgerold.

Oorspronkelijk artikel 11 mei 2020
Eén van de verbeteringen op het gebied van iPad-multitasking in iPadOS 13 is de mogelijkheid om meerdere vensters van een iPad-app tegelijk te gebruiken. Je kan daardoor bijvoorbeeld twee iMessage-gesprekken naast elkaar zetten of twee websites tegelijk bekijken via Safari. Eerder liet Microsoft al weten dat Officie hier ook gebruik van gaat maken. De update is nu voor iedereen beschikbaar.

Microsoft Office met meerdere vensters op de iPad

Het grote voordeel van deze functie is dat je dan eindelijk aan twee documenten tegelijk kan werken. Na een test van een paar weken in de beta’s, is het nu beschikbaar in Word en PowerPoint. Excel heeft geen ondersteuning gekregen en wat hier de reden voor is, is onduidelijk. Er is een aantal manieren om de functie te activeren. Je kan vanuit het Recent-, Gedeeld- en Openen-scherm een bestand ingedrukt houden en verslepen naar de zijkant van het iPad-scherm.

Microsoft Office met meerdere vensters op de iPad.

Een andere manier is door tijdens het gebruik van Word of PowerPoint de iPad-dock in beeld te brengen en het appicoontje van Word of PowerPoint ingedrukt te houden en te verslepen naar de zijkant van het scherm. Een laatste methode is door in het Recent, Gedeeld en Openen scherm op de drie puntjes te tikken en te kiezen voor Open in nieuw venster.

Microsoft Word meerdere vensters verslepen.

Hoewel Microsoft de functie niet noemt in de update-omschrijving van versie 2.37, is het nu wel voor iedereen beschikbaar. Ook in de allen lezen-stand kun je twee documenten tegelijk bekijken. Je kan ook een Word-bestand met PowerPoint combineren.

Dat Microsoft nu pas met de functie komt, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Tijdens de aankondiging van de functie met meerdere vensters bij de WWDC 2019 demonstreerde Craig Federighi al het gebruik van Word op deze manier, zoals je ziet in onderstaande video. Waarom het Microsoft zo lang duurt om dit te implementeren, is niet duidelijk.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je meer weten over hoe je meerdere vensters van een iPad-app kan gebruiken? In onze tip lees je alles over hoe je deze functie gebruikt.

Bekijk ook

Zo gebruik je meerdere vensters van dezelfde app op de iPad

Op de iPad kun je meerdere vensters van dezelfde app gebruiken. Je kan op deze manier makkelijker en sneller werken met de apps op de iPad en door de komst van Shelf (Appstrip) wissel je nog makkelijker tussen twee varianten van dezelfde app.
 
 

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 12 januari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na toevoeging van Excel.
  • 2020 - 11 mei: De update is nu voor iedereen beschikbaar. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.