Microsoft Word met twee documenten op iPad.

Microsoft Office op iPad laat je aan twee documenten tegelijk werken in Split View

Microsoft maakt het nu makkelijker om aan meerdere documenten tegelijk op de iPad te werken. Microsoft Office heeft namelijk ondersteuning voor meerdere vensters in Split View.

Eén van de verbeteringen op het gebied van iPad-multitasking in iPadOS 13 is de mogelijkheid om meerdere vensters van een iPad-app tegelijk te gebruiken. Je kan daardoor bijvoorbeeld twee iMessage-gesprekken naast elkaar zetten of twee websites tegelijk bekijken via Safari. Eerder liet Microsoft al weten dat Officie hier ook gebruik van gaat maken. De update is nu voor iedereen beschikbaar.

Microsoft Office met meerdere vensters op de iPad

Het grote voordeel van deze functie is dat je dan eindelijk aan twee documenten tegelijk kan werken. Na een test van een paar weken in de beta’s, is het nu beschikbaar in Word en PowerPoint. Excel heeft geen ondersteuning gekregen en wat hier de reden voor is, is onduidelijk. Er is een aantal manieren om de functie te activeren. Je kan vanuit het Recent-, Gedeeld- en Openen-scherm een bestand ingedrukt houden en verslepen naar de zijkant van het iPad-scherm.

Microsoft Office met meerdere vensters op de iPad.

Een andere manier is door tijdens het gebruik van Word of PowerPoint de iPad-dock in beeld te brengen en het appicoontje van Word of PowerPoint ingedrukt te houden en te verslepen naar de zijkant van het scherm. Een laatste methode is door in het Recent, Gedeeld en Openen scherm op de drie puntjes te tikken en te kiezen voor Open in nieuw venster.

Microsoft Word meerdere vensters verslepen.

Hoewel Microsoft de functie niet noemt in de update-omschrijving van versie 2.37, is het nu wel voor iedereen beschikbaar. Ook in de allen lezen-stand kun je twee documenten tegelijk bekijken. Je kan ook een Word-bestand met PowerPoint combineren.

Dat Microsoft nu pas met de functie komt, is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Tijdens de aankondiging van de functie met meerdere vensters bij de WWDC 2019 demonstreerde Craig Federighi al het gebruik van Word op deze manier, zoals je ziet in onderstaande video. Waarom het Microsoft zo lang duurt om dit te implementeren, is niet duidelijk.

Wil je meer weten over hoe je meerdere vensters van een iPad-app kan gebruiken? In onze tip lees je alles over hoe je deze functie gebruikt.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 11 mei: De update is nu voor iedereen beschikbaar. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2020, 13:43
Bron Bron Microsoft
Via Via Engadget
Categorie Apps
Onderwerp microsoft office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.