iOS 16 Update

Apple brengt iOS 16.1.2 uit, verbetert Crashdetectie

Ook compatibiliteit met providers verbeterd
Apple heeft een update voor de iPhone uitgebracht. In iOS 16.1.2 verbetert Apple de Crashdetectie voor de iPhone 14 en iPhone 14 Pro. Ook zou de compatibiliteit met mobiele providers zijn verbeterd.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het buildnummer voor deze update is 20B110. Dit is een paar builds verder dan die van iOS 16.1.1 met buildnummer 20B101 had. Het gaat hier om twee relatieff kleine updates die bedoeld zijn om problemen op te lossen die sinds de release van iOS 16.1 zijn ontstaan. Er zaten in deze versie veel nieuwe functies, maar er kwamen ook wat bugs aan het licht zoals een wegvallende wifi-verbinding.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 16.1.2 beschikbaar

Apple zegt in de releasenotes dat er twee dingen zijn verbeterd: de compatibiliteit met mobiele providers en optimalisatie voor Crashdetectie op de iPhone 14- en iPhone 14 Pro-modellen. Dit zorgt ervoor dat er bij een ernstig auto-ongeval automatisch contact wordt opgenomen met de hulpdiensten. Wat de verbeteringen zijn, noemt Apple niet expliciet maar het zou iets te maken kunnen hebben met pretparken. Mensen die met de iPhone in een achtbaan gingen zitten, merkten dat soms de Crashdetectie in actie kwam omdat de iPhone dacht dat de persoon in botsing was gekomen of omrolde. Ondertussen is er alweer een nieuw probleem ontdekt: tijdens het wintersporten wordt Crashdetectie geactiveerd. Hier zal APple nog geen rekening mee hebben gehouden.

Bekijk ook

Crashdetectie op de Apple Watch en iPhone: zo werkt het

Apple heeft in 2022 een nieuwe functie geïntroduceerd: crashdetectie. Dit is een nieuwe veiligheidsfunctie op de iPhone en Apple Watch die je hopelijk nooit nodig hebt.

iOS 16.1.2 releasenotes

De releasennotes van iOS 16.1.2 lees je hieronder:

Deze update bevat belangrijke beveiligingsupdates en de volgende verbeteringen voor je iPhone:

  • Verbeterde compatibiliteit met draadloze aanbieders
  • Optimalisatie van ongelukdetectie op iPhone 14- en iPhone 14 Pro-modellen

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:
https://support.apple.com/kb/HT201222

Mogelijk zitten er ook nog wat andere bugfixes en beveiligingsverbeteringen in die Apple niet belangrijk genoeg vindt om te noemen.

iOS 16.1.2 downloaden

Om iOS 16.1.2 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, macOS en tvOS meer wilt ontvangen, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?
Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.