Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
kleding-memoji-ios15

Memoji in iOS 15: nu met meer kleren, kleuren en brillen

Memoji worden steeds persoonlijker. Sinds iOS 15 kun je nieuwe brillen, outfits en stickers gebruiken. In dit artikel vertellen we je wat er nieuw is.

Meer mogelijk met Memoji

iOS 15 brengt niet alleen verbeteringen voor iMessage: ook de Memoji hebben weer nieuwe mogelijkheden. Met deze update kun je je Memoji een persoonlijke outfit geven, kiezen uit nieuwe brillen en je hoofddeksel van drie kleuren voorzien. Je kunt je Memoji nu zelfs gebruiken op het inlogscherm van je Mac als je macOS Monterey hebt geïnstalleerd. In dit artikel geven we een overzicht van alle nieuwe mogelijkheden met Memoji.

  1. Aankleden maar!
  2. Brillen en ogen
  3. Kleuren van hoeden
  4. Nieuwe stickers
  5. Inloggen op de Mac

#1 Kleed je Memoji aan

Kies uit één van de 40 outfits voor je Memoji, zodat je eigen emoji nog persoonlijker wordt. Je kunt de outfits natuurlijk altijd aanpassen aan het seizoen, dus zoek de dikke jassen en truien maar alvast uit. Apple laat je 3 kledingstijlen kiezen. Ook is er gedacht aan toegankelijkheidsopties, zodat nog meer mensen kunnen laten zien wie ze zijn. Je kunt nu ook kiezen uit een zuurstofslang, gehoorimplantaten en een zachte beschermhelm.

kleding-memoji-ios15

#2 Nieuwe brillen en twee ogenkleuren

Vóór iOS 15 kon je al kiezen uit 36 verschillende brillen, maar in iOS 15 zijn daar er nog eens negen aan toegevoegd. Brillen in de vorm van een hartje, sterretje of klassieke ovaal behoren nu ook tot de opties. Je kunt nu de kleur van het montuur én de kleur van de glazen aanpassen, zodat je de wereld echt door een roze bril kunt bekijken. Word jij net zo’n brillenverzamelaar als Elton John?

Het is nu ook mogelijk om twee verschillende oogkleuren in te stellen. Je hebt voor beide ogen super veel mogelijkheden: je kunt niet alleen een kleur kiezen, want vervolgens kun je zelfs de kleurtoon eenvoudig aanscherpen.

#3 Petten en hoeden met meer kleuren

Waar je voorheen alleen kon kiezen uit één kleur voor je hoofddeksel, krijg je nu de vrijheid om tot wel drie kleuren te combineren. Veel hoeden, petten en helmen bieden de optie om twee kleuren te combineren. Er zijn er maar een paar die ook echt drie verschillende kleuren combineren.

nieuwe-functies-memoji-ios15

#4 Nieuwe stickers om te plakken

In iOS 15 zitten ook nieuwe Memoji-stickers. Ook hier mogen we er negen aan het lijstje toevoegen. Zo is er een shaka (handgebaar met je duim en pink), zwaaien en eureka-moment (met gloeilampje). De selectie wordt hiermee aanzienlijk groter, zoals te zien op de onderstaande screenshots:

Memoji stickers in iOS 15

#5 Memoji op het vergrendelscherm van je Mac

Nieuw in macOS Monterey is de mogelijkheid om te kiezen voor een bewegende Memoji op je loginscherm. Het poppetje lacht, doet aan mimespelen en keurt een fout wachtwoord streng af. We hebben een tip waarin we je precies uitleggen hoe je het instelt. Erg leuk om te zien!

Memoji op inlogscherm Mac

Bekijk ook

Zo stel je een bewegende Memoji in op je Mac loginscherm

Met een Memoji op je loginscherm maak je zelfs het inloggen op je Mac wat persoonlijker. Lees hier hoe je dat instelt.
Meer over iOS 15
iOS 15 is de grote update voor de iPhone en iPod touch. Wil je weten of jouw iPhone geschikt is voor iOS 15, dan vind je in ons artikel het antwoord. Lees ons overzicht met de beste iOS 15 functies of check de 50+ iOS 15-ontdekkingen voor nog meer verbeteringen. iOS 15 nog niet geïnstalleerd? Volg dan ons stappenplan voor het installeren van iOS 15. Voor antwoorden op vragen hebben we een uitgebreide iOS 15 FAQ. De meest recente iOS-versie is iOS 17.0.

Memoji

Een Memoji is een zelfgemaakte emoji, die op jou lijkt. Je kunt zelf huidskleur, haar en andere persoonlijke kenmerken kiezen. Het lijkt op Apple's Animoji, de pratende emoji die eruit zien als een app, hond of robot en die je ook in een iMessage-gesprek kunt versturen. Hieronder lees je al onze belangrijke tips over Memoji.

Memoji

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.