Aantrekken van de Mujjo Double Layer Touchscreen Gloves

Touchscreen handschoenen voor je iPhone en iPad

Zoek je touchscreen-handschoenen voor je iPhone of iPad? Met deze handschoenen blijven je handen warm en kun je toch nog het touchscreen blijven bedienen.

De winter staat voor de deur, hoog tijd om je handschoenen weer op te zoeken! Met welke touchscreen handschoenen kom jij de winter door, terwijl je wel gewoon je scherm kunt blijven bedienen? We hebben een paar warme opties voor je op een rijtje gezet!

Touchscreen handschoenen: waarop letten?

Touchscreen handschoenen zijn er in meerdere varianten. De bekendste (en goedkoopste) zijn de gebreide modellen, die echter ook vaak vrij dun zijn. Vaak zijn ze gemaakt van een speciaal materiaal, waarin geleidende zilverdraadjes zijn verwerkt. De hele handschoen is daardoor aanraakgevoelig. Het grootste nadeel van deze handschoenen is dat je er niet zo goed mee in de sneeuw kunt spelen: zodra ze nat worden, geeft dat een verkoelend effect waardoor je handen snel koud worden. Er zijn ook modellen die er meer uitzien als skihandschoenen en die van een dikker materiaal zijn gemaakt. Deze hebben vaak alleen bij één of twee vingertoppen een geleidend gedeelte. Waarom je het touchscreen van de iPhone niet met gewone handschoenen kunt bedienen hebben we uitgelegd in een artikel over schermtechnologieën in de iPhone.

Trust Urban Sensus handschoenen

Trust Urban Sensus handschoenenDeze relatief goedkope handschoenen zijn gebreid en bedoeld voor mensen met niet te grote handen. Je kunt je smartphone bedienen zonder je handschoenen uit te doen. Verkrijgbaar in een onopvallende kleur donkergrijs met lichtgrijze spikkels. Die spikkels zijn de geleidende draadjes, die zorgen dat er geleiding ontstaat.

Bekijken

Mujjo leren handschoenen

Zoek je luxe lederen handschoenen, dan zit je goed met die van Mujjo. Deze handschoenen zijn gemaakt van een fijne kwaliteit Ethiopisch lamsleer, dat heel zacht aanvoelt. Verkrijgbaar in meerdere maten en met kasjmier voering, zodat ook je vingers lekker warm blijven. De buitenkant is water- en windproof, waarbij toch alle 10 vingertoppen aanraakgevoelig zijn. Ook leuk als cadeau, want wordt geleverd in een luxe giftbox. Zoek je een iets goedkoper model, dan heeft Mujjo ook lederen handschoenen waarvan een gedeelte van textiel is. Die zijn een tientje goedkoper, maar wij gaan liever voor de volledige leren gloves.

Bekijken

Mujjo lederen handschoenen

The North Face Touchscreen handschoenen

Deze touchscreen-handschoenen van The North Face zien er sportief uit en zijn verkrijgbaar in meerdere maten. Ze zijn gemaakt van polyester in een stretchkwaliteit. Er zit een siliconenlaag aan de binnenkant van de vingers voor optimale grip, zodat je iPhone niet uit je handen glipt. Verkrijgbaar in modellen voor dames en heren.

Bekijken

The North Face Touchscreen handschoenen

Mujjo Single-Layered Touchscreen handschoenen

Het Nederlandse merk Mujjo maakt al jarenlang kwalitatief goede touchscreen-handschoenen. Deze gebreide exemplaren zijn er in twee uitvoeringen: enkellaags en dubbellaags. Ze zijn relatief betaalbaar en gaan lang mee. Deze handschoenen zijn gemaakt van een donkergrijze kleur met geleidende spikkels. Aan de binnenkant zijn rubberen nopjes aangebracht, zodat de iPhone niet uit je handen glijdt. Lees ook onze review van de Mujjo-handschoenen.

Bekijken: hier en hier

Mujjo dubbellaags handschoenen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Accessoires
Onderwerpen handschoenen, touchscreen, winter