Concept van iOS 13 met donkere appkiezer.

Overzicht: deze iOS 13-concepten laten zien hoe een donkere modus eruit kan zien

Hoe kan iOS 13 met donkere modus eruit zien? Welke vernieuwingen zou Apple nog meer kunnen toepassen? Diverse ontwerpers zijn alvast aan de slag gegaan met ideeën voor de volgende iOS-update en wij hebben daaruit de beste iOS 13 concepten voor je verzameld.

iOS 13-concepten

Dit jaar lijkt het eindelijk van te komen. Volgens betrouwbare bronnen krijgt iOS 13 een dark mode, zodat alle (ondersteunende) apps in het donker weergegeven worden. Deze modus lijkt vermoedelijk op de macOS donkere modus, maar de precieze invulling weten we nog niet. De ontwerpers van onderstaande concepten laten in ieder geval zien wat de opties zijn.


Ontwerpers laten hun creativiteit bij dergelijke concepten altijd de vrije loop, waardoor niet altijd alle functies even realistisch zijn. Toch zijn de concepten vaak de moeite waard om te bekijken, zodat je een beetje een inschatting kan maken hoe toekomstige producten of softwareversies eruit komen te zien. In dit artikel verzamelen we de beste iOS 13-concepten die een beeld geven van een donkere modus.


PhoneArena heeft een concept gemaakt met de iPhone 11 en iOS 13. In dit concept draait het vooral om de details. In het Bedieningspaneel zijn de gekleurde knoppen bijvoorbeeld donker gemaakt met enkel een gekleurde ring. Dat geeft het scherm veel meer rust en zorgt voor een donkerdere uitstraling.

Concept van iOS 13 met donkere appkiezer.

Ook is te zien hoe sommige apps er in het donker uit zien via de appkiezer, zoals de App Store en Facebook. Overige schermen van een mogelijke donkere weergave toont dit concept helaas niet. Wel komt zoals gezegd de iPhone 11 voorbij, maar meer daarover lees je in ons overzicht van iPhone 2019 concepten.

Concept van iOS 13 met donker Bedieningspaneel.


In dit concept staat nagenoeg de gehele donkere modus centraal. Het filmpje laat zien hoe verschillende apps er in het donker uit kunnen zien, zoals de Berichten-app. Ook zien we andere nieuwe functies voorbij komen, zoals een nieuwe manier van multitasking, een nieuw beginscherm op de iPad en een always-on scherm. De video ziet eruit als een typisch filmpje van Apple met flitsende snelle beelden met een opzwepend muziekje en is zeker de moeite waard om te kijken.


Een soortgelijk concept laat soortgelijke vernieuwingen zien, maar toont ook andere verbeteringen zoals een nieuwe indeling voor het Bedieningspaneel en een compleet vernieuwde Muziek-app. Een donkere weergave komt ook voorbij, die je via een simpele knop bovenin de Instellingen-app kan in- of uitschakelen. Tot slot zie je in het concept nog vernieuwde interactieve icoontjes voorbij komen, die zich aanpassen aan de situatie.


Tot slot hebben we nog een ouder concept uit december 2017. Dit concept verscheen vlak na de release van de iPhone X. Omdat deze een OLED-scherm heeft, is deze ideaal voor een echt donkere weergave. Of de donkere stand alleen voor de OLED-toestellen is, weten we nog niet. In ieder geval geeft de ontwerper van dit design een goed beeld hoe meldingen, widgets en apps er in het donker uit kunnen zien.

Concept van dark mode op iPhone X met instellingen en contacten.

Bekijk ook

Zo kan een volledig donkere modus op de iPhone X eruit zien

De iPhone X gaat dankzij zijn OLED-scherm extra energiezuinig om met een zwart scherm. Maar hoe zou een complete dark mode er op de iPhone X uit zien? Dit concept laat het zien.

Meer over iOS 13 lees je in ons overzichtsartikel. In onze eerdere vooruitblik op iOS 13 vind je de actuele verwachtingen op een rijtje.

Bekijk ook

Vooruitblik op iOS 13: verwachtingen en wensen voor de volgende grote update

Dit jaar is het tijd voor iOS 13, maar welke functies kan je verwachten? In deze iOS 13 vooruitblik kijken we naar onze wensen en mogelijke functies. Waar kun je allemaal naar uitkijken?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 februari 2019 om 11:59
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
Software
iOS 13

iOS 13

iOS 13 is de grote 2019 software-update voor de iPhone, die sinds september van dat jaar te downloaden is. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.